lauantai 13. toukokuuta 2017

Domimaista

Domilla on ollut äänet tauolla eikä ole tarvinnut niitä ilmoittaa. Aina kun Domi ilmaisi äänen niin pentu lähti tietenkin Domin perään ja se provosoi Domia, ja kun Domi provoistuu niin siinä ei hyvin käy. Joten minimoitiin äänien ilmaisut, jotta vältytään provosoinneilta eikä tule turhia tappeluita koirien välillä heti alkuun. Puhumattakaan, että äänistä tulisi jotenkin negatiivinen asia Domille mitkä kiihdyttää. Olihan se muutenkin uusi ja stressaava tilanne Domille kun pentu tuli taloon.
Nyt alkaa arki tasaantumaan päivä kerrallaan ja pikkuhiljaa se Domikin hyväksyy pennun laumaan mukaan. Uskalsin pari päivää sitten aloitettaa äänitreenit kännykällä ja hyvin Domi tekee työnsä eikä häiriinny enää pennustakaan joka tietysti edelleen seuraa Domia ja yrittää välillä jopa matkia. Kohta täällä varmaan onkin kaksi koiraa jotka ilmaisee ääniä. Siinä sitä ollaankin sitten kun pyrin olemaan vahvistamatta Mikin ilmaisuyrityksiä toistaiseksi, koska jos Miki koulutuksen aloittaa ja äänitreenit alkaa, niin Mikin ilmaisutapa tulee olemaan kuonokosketus eikä tassuilla huitominen (Domi ilmaisee raapimalla tassuilla).

Mikin tulevaisuus on edelleen monta mahdollisuutta täynnä eikä päätetty mitään. Tuleeko kuulokoira vai ei tule. Siinäpä kysymys. Aika näyttää. Jos Miki koulutuksen aloittaa niin on koulutuksessa n. 2v jolloin voidaan teoriassa kuvitella, että Domi jatkaa työuraa ja eläköityy 8,5-vuotiaana jos ja kun läpäisee taidontarkastustestin ensi vuonna.
Olen seurannut myös Domin aktiivisuutta Kaunila aktiivisuuspannan avulla nyt pennuntulon myötä ja onhan se Domin elämä aktiivisempaa tällä hetkellä kuin mitä ennen pentua. Varsinkin kun viime syksystä asti ollaan otettu rennommin. Ennen pentua keskimääräinen aktiivisuusaikaa oli noin 3-4 tuntia päivässä. Nyt aktiivista aikaa päivässä on noin 6 tuntia ellei enemmänkin toisinaan. Yöt nukkuu sikeästi, molemmat. Klo 20-21 sammuu koirat ja 22-23 välil käydään vielä pikaisesti ulkona ja sitten nukutaankin ilman ylimääräisiä heräämisiä aamuun asti ja usein herätys on soimassa klo 9-10 aikoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti