tiistai 9. toukokuuta 2017

Miki 10vk

Koipieläin Miki ollut meillä kohta jo 2 viikkoa. Maanantaina tuli yksi viikko lisää ikämittariinkin. Kasvukin rupeaa näkymään ja Miki onkin kasvattanut selkää ja jalkoja viime päivinä. Painoa Mikillä on 3,7kg ja korkeutta n. 24cm Ensi viikolla menee varmasti jo yli 4 kilon. Iso pötkylä. Miki on käynyt seikkailemassa rannalla, linnoituksen valleilla, satamassa, metsässä, pelloilla, treenikentällä...vähän joka paikassa. Miki malttaa hyvin keskittyä tekemiseen vieraissakin paikoissa ja saatiinkin viikko sitten kuvattua pieni videopätkäkin siitä mitä Miki on oppinut ja videolla nähtävät jutut alkaa nyt olemaan jo melko varmoja. Miki reagoi hyvin omaan nimeensä ja osaa käskystä istua, ottaa katsekontaktin, pyöriä ja pienen avustuksen avulla mennä maahan. Sen lisäksi Miki osaa käsikosketuksen, tassun antamisen, tassujen laittamisen kipon päälle ja harjoittelee seisomista käskystä. Myös ruokintarutiini alkaa menemään perille ja malttaa odottaa kynnyksen toisella puolen ennen oman nimen kuulemista.
Ja jos jotain on oppinut Domin pentuajasta niin Mikin kanssa on myös leikitty eri paikoissa mahdollisimman paljon ja lelupalkkaus onkin sillä hyvin vahva. Vie välillä jopa voiton nappulasta. Paras palkka on kun saa hyökätä kepin tai kävyn kimppuun. Miki onkin melkoinen risunkantaja. Se saattaa lenkeillä kantaa ihan vaan kantamisen ilosta jotain keppiä. Frisbeehulluuskin pääsi yllättämään ja Miki tajusi, että frisbeet onkin aika siisti juttu. Tuleva pituus-/tarkkuusheittokoira.
Ollaan käyty myös moikkaamassa Domin kamua, Nero aussieta. Alkuun Miki pysytteli tuttuun tapaan meidän lähettyvillä ja katseli mitä Domi ja Nero puuhailee. Innostui kuitenkin lopulta Nerosta ja pussaili vaan uutta kaveriaan. Domi puuhaili tuttuun tapaan omiaansa kun Nero ja Miki leikki keskenään.
Domin mielestä Miki alkaa olemaan ihan ok kaveri. Aloittavat leikkimisen aamulla ja lopettavat illalla. Ihme ettei naapurit ole jo valittaneet kun koirat pörisee täällä ja kuulostaa välillä koiratappelulta, mutta ihan vaan kaksi terrieriä leikkii keskenään. :D Ulkona nuuskuttelevat samat hajut ja Miki seuraa Domia. Ovat jopa leikkineet pieniä hetkiä kerrallaan vetoleikkejäkin yhdessä. Välillä eksyvät samaan petiin nukkumaankin. Ihan vielä ei Domi taida pitää Mikiä laumanjäsenenä, mutta pikkuhiljaa. Huomioi pentuakin ja touhuavat yhdessä. Miki sai luvan tulla sohvalle kun vihdoin alkaa olemaan sen kokoinen, että pääsee alaskin turvallisesti. Sänkyyn ei ole ollut vielä asiaa eikä tarvitse ollakaan toistaiseksi niin Domi saa olla yöt rauhassa.

Tänään käytiin metsä-/peltolenkillä ja koirat sai juoksennella vapaana. Hevosia oli reitillä kulkenut kun maa surkeassa kunnossa ja hevosenpaskaa kaikkialla ja Miki pääsi ensimmäistä kertaa herkuttelemaan semmoisellakin. Paitsi ettei se ihan niin herkullista sitten ollutkaan, koska sai jäädä yksin syömään kun jatkoin matkaa Domin kanssa eli ainakin vielä meidän seura vie voiton tuollaisesta häiriöstä ja kiva niin. Domikin söi nuorempana kaikki ällötykset maasta mitä löysi, mutta se jäi ajan myötä pois itsestään ja ohittaa tuollaisetkin läjät ongelmitta. Pellolla Domi intoutui jopa pieneen juoksu- ja painileikkiin pennun kanssa, mutta pääasiassa se nuuskutteli hajujen perässä ja Miki yritti pysyä vauhdissa mukana. Miki reagoi heti kerrasta omaan nimeensä ja toistaiseksi ei mitään niin suurta häiriötä tullut vastaan milloin olisi korvat hävinnyt.

Järkkärikameraa olisi kiva ulkoiluttaa enemmän, mutta toistaiseksi energiaa kuluu vielä niin paljon muun ympäristön hallintaan, että kännyräpsyillä mennään. Kun on puoleksi kuuro niin näkö on vahvassa roolissa ja kun yksi taskuraketti lisätty joukkoon mukaan niin se vaatii totuttelua ennen kuin oppii tuntemaan kaverin kunnolla ja voi taas sulkea enemmän muuta ympäristöä mielestä, kun oppii tietämään miten koira reagoi mihinkin. Nyt kun täytyy taas tarkkailla joka suuntaan tuleeko ihmisiä, muita koiria, vaaratilanteita tai mitä vaan ärsykettä mihin pitäisi reagoida nopeasti.

Domin uuden temppuvideon koitan kuitenkin saada videoitua joku päivä. :) Yhteistemppujakin on koirat jo tehneet, mutta toistaiseksi videotiedosto ei suostu yhteistyöhön enkä saa sitä editoitua.

2 kommenttia:

  1. Voi ku se on niin näppärän näkönen pieni, tiukka ilme :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja näppärä pentu onkin. :) Mielenkiintoista nähdä minkälainen kaveri siitä kasvaa.

      Poista