maanantai 26. joulukuuta 2016

Vuoden suosikit

Vuoden aikana tein satunnaisesti Domin suosikit -sarjaa johon listasin satunnaisia tavaroita/asioita jotka ollut silloin  suosiossa. Nyt listataan ne jotka olleet koko vuoden ylivertaisia voittajia ja paljon käytössä.

VAATETUS

Domilla oli ennestään sadeloimi vuorella ja huhtikuussa Domi sai back on trackilta verkkoloimen (suuri kiitos!). Takki mikä lähtee joka reissuun mukaan. Takki on päällä jos tiedossa paljon autossa olemista, treenien jälkeen ja välillä ennenkin (frisbee, takaanveto) tai jos on ollut aktiivisempia päiviä useampi putkeen ja Domi on revitellyt kunnolla menemään. Myös uinnin ja pesun jälkeen Domi saa botin päällensä niin kuivuupahan nopeammin eikä tärise kylmyyttään. Verkkoloimi on käytössä kevät-syksykauden myös ulkona, mutta pääasiassa se on sisätakkina ja topattu sadeloimi on käytössä talvisin esim. automatkoilla jne. Sadeloimi pitää sopivasti kosteuttakin ja hyvin pitää lämmönkin vaikka pakkasta olisikin kunnolla.

KUULOKOIRA

Monien suosimat valjaat. Parhaat. Ei ole enää paluuta muuhun. Ihanan monipuoliset ja saa sopimaan bostonillekin ilman, että heiluvat ees taas ja hiertäisi ihon rikki. Domin valjaat on ehtineet nähdä elämää jo paljon, vaikka ovatkin ostettu viime keväänä. Valjaissa ei kuitenkaan suurempia kulutuksien merkkejä näy. Ainoastaan pientä pesua kaipaisivat kun niitä ei ole kertaakaan vielä pesty, mutta muuten on laatu pysynyt ennallaan. Tarrapinnatkin edelleen kuin uudet.
Valjaat on syksystä asti ollut melkein päivittäisessä käytössä, koska ovat nopeat säätää eli ne saa helposti ja nopeasti vaatteidenkin päälle sopimaan ilman suurempaa säätämistä. Olenkin miettinyt, että ensi vuoden puolella voisin ostaa toiset samanlaiset valjaat jonkun muun värisenä ja ne olisivat ns. arkivaljaina ja nuo vihreät työvaljaina merkkilätkien kera. Valjaissa on hyvät ja tehokkaat heijastimetkin.

Ostin orbilocin tavalliseksi valotuotteeksi arkeen ja kiinnitin sen Domin julius-valjaisiin kun ne sai helposti vaatteiden päälle. Valo kuitenkin päätyi Domin hälytysvaloksi. Valo vilkkumoodiin ja kauppaan. Ihmiset väistää eikä kukaan tule koskemaan koiraa, koska jäävät ihmettelemään, että mitäs hittoa. Joku minikoira ja valo vilkkuu selässä. Sellainen piipaa hälytysääni tekisi tuosta täydellisen. :D
Ja testattu on. Muutamankin kerran. Ilman valoa ihmiset talloo Domin ja ketään ei kiinnosta, mutta valo päälle (on muuten kirkas valo) ja saadaan kävellä rauhassa ja Domia kunnioitetaan. Hyvin sai valon kiinnitettyä valjaiden kahvaan ja siinä on pysynyt kovemmassakin menossa.

ULKOILUVARUSTEET

Tämän vuoden kestosuosikkina arjessa on ollut tavallinen hihnapantasetti hau hau championilta. Rymyämissetti. Ei pelkoa jos likaantuu tai kuluu. Hyvin on kyllä nämäkin kestäneet menossa mukana ja hihnakaan ei ole venynyt mihinkään vaikka Domi välillä nykäissyt kunnolla jos iskenyt hepulikohtaus milloin minkäkin syyn vuoksi. Lukotkin ehjänä. :D Mitäpä muuta sitä tälläisestä perussetistä sanoisi. Perus hyvät varusteet ja hinta-laatusuhde kohdillaan. Hyvät heijastimetkin löytyy niin pannasta kuin hihnasta. Hurtan hihnatkin jäänyt jopa naulakkoon tän hihnan myötä.

Valopannat
Domillahan on läjä erilaisia valopantoja, mutta tän vuoden suosikkeina ollut kaksi pantaa. Little&Bigger valopanta ja Hau-Hau Championin glow valopanta. L&B panta sinisenä ja HHC panta punaisena/pinkkinä. Molemmat leikataan sopivaksi itse ja virtaa ladataan usb-johdoilla. L&B materiaalia kumimaista ja HHC valopannassa kangaspäällys. HHC panta ruuvataan kiinni ja L&B panta vaan kiskotaan toisesta päästä irti ja työnnetään takaisin paikoilleen. HHC panta kestää kauemmin ilman latausta, mutta L&B panta on ripauksen kirkkaampi ja valaisee laajemmin joten L&B panta käytössä erittäin pimeissä paikoissa kun taas HHC panta sopii mainiosti tälläiseen city-ympäristöön katulamppujen alle.
Molemmat latautuu nopeasti täyteen enkä ole huomannut suuria eroja siinä, että onko pakkasta vai ei. Ihan yhtä kauan kestävät säävaihteluista huolimatta. Ainakin näin meidän pantojen kohdalla.


RUOKINTA

Vuoden yllättäjä. Näihinkin tuotteisiin saatiin tutustua yhteistyökuvioiden kautta ja onkin ollut yksi parhaimpia yhteistyökuvioita, koska tän ruokatestikokeilun myötä Domille on löytynyt sopiva kuivaruoka, mahdollisesti kokonainen merkki/merkit jotka sopii. En olisi uskonut pari vuotta sitten listaavani jotain tiettyä nappulamerkkiä suosikiksi, koska vaikutti siltä ettei Domi siedä mitään nappulaa pääravintona jonka takia Domi on 50/50-ruokinnalla, mutta nyt se ihme on tapahtunut. Domi on maistanut Orijenin sekä Acanan ruokia nyt vuoden. Kaikki testiruuat ollut sellaisia ettei niissä ole possua. Yhden yhdestäkään acanan tai orijenin nappulasta ei ole tullut minkäänlaisia allergiaoireita eikä mahakaan ole suuremmin oireillut. Hyvin on voinut vaihtaa näiden merkkien välillä noin vaan ilman totuttelemista eikä mitään ongelmaa. Ei enää suuria hajuhaittoja, paskamäärät pienentyneet, ja tärkein eli ruoka on ollut maistuvaa. Domi syö tällä hetkellä Acanan cobb chicken & greens nappuloita.


Hau Hau on sponssannut Domille erilaisia tarvikkeita, leluja, herkkuja... En edes tiedä kuinka monta kiloa tuo koira on tänä vuonna syönyt HHC erilaisia koulutusnameja, herkkuja ja hammastikkuja. Domi on saanut syödä ja maistella niin uusia tuttavuuksia kun vanhoja hyviksi todettuja nameja. Monen monta pussia mennyt tonnikalapaloja, kanakierteitä ja lammasviipaleita - helppo napsia sormilla palasiksi ja näin ollen tämä kolmikko on sitä TOP3 porukkaa, erittäin suuressa suosiossa varsinkin matkoilla tai jos päätän hetki ennen treenejä poiketa kauppaan hakemaan treeninameja ja ne täytyy nopeasti saada sopivan kokoisiksi palasiksi käsivoimin. Myös grain free training snacks namit oli suosiossa niiden koon ja koostumuksen vuoksi. Domi onkin käynyt lähes koko HHC herkkuvalikoiman läpi eikä ole ollut valittamista. Domi suosittelee!

Tämän bongasin työpaikalta ja päätin ostaa testiin, kun Domilla kupit lähtee aina kävelemään omia matkojaan. Vauhdikasta syömistä Domilla. Napakka magneetti alustassa ja kupit tarttuu siihen hyvin eikä liiku senttiäkään bostonin siinä syödessä. Alusta on myös helppo puhdistaa vesiroiskeilta. Eikä mikään kallis sijoitus. Harmi, ettei kokoja ole kuin se yksi eli pienille koirille. Ehkä joskus isoillekin kehitetään oma magneettialusta kuppeineen.
LELUT

Domi on oppinut arvostamaan pehmoleluja ja ne säilyy nykyään jopa ehjänä. Ainakin suurinosa niistä. Domille tärkeimmät pehmolelut onkin iso bambi joka on aikoinaan ostettu Mustista ja Mirristä sekä Domin oma possujengi johon kuuluu monen monta possupehmoa. Possuklaani.
Suosikkeihin kuuluu myös hst punainen mukavan pehmoinen treenipatukka jonka Domi sai frisbeekisoissa. Sekä kestosuosikkina tietysti kaikenlaiset pallot. Palloista suosikkeja on Domin oma futispallo ja tietenkin kaikki tennispallot on aina pop!
Possuklaani 1,5v sitten. 

MUUTA

Frisbeen lisäksi Domin toinen lemppariharrastus eli taakanveto. Valjaat on Jum-Jum's valmistamat. Valjailla on vedetty ketjuja, rengasta ja kärryä

Voisi sitä ensi vuottakin hiukan raottaa suunnitelmien osalta. Tänä vuonna jäi temppuvideopläjäys tekemättä tarkoituksella eikä ollut mielenkiintoakaan, mutta hyvin mahdollista, että ensi vuosi on temppujen vuosi ja videoita tiedossa runsaasti. Nyt viikon tauko ja palaillaan vuoden vaihduttua blogin ääreen! Ellen innostu kirjoittamaan vielä toisenkin kerran tämän viikon aikana. Kaikki on mahdollista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti