tiistai 27. joulukuuta 2016

RevolutionRace

Odotettu postaus selvästi. Edellinen on kirjoitettu 1,5 vuotta sitten, kun ostin ensimmäiset RevolutionRace housut ja se teksti on koko blogihistorian klikatuin ja suosituin. Muutaman kuukauden ajan se on ollut kärkisijoilla ja sitä klikataan monta kertaa päivittäin joten on jo aikakin tehdä päivitetty versio. Housujakin on kotiutunut jo kolme. Kaikki eri "sarjaa" joten pystyn paremmin vertailemaan ja kertomaan näistä.
Eikä ole maksettu mainos. Täysin oma mielipide ja ihan vain sen vuoksi, koska moni selvästi kaipaa kokemuksia suomeksi. Positiiviseen sävyyn joten jos etsit rankkaa kritiikkiä niin suosittelen vaihtamaan sivua.
En kuitenkaan lähde vertailemaan muiden merkkien tuotteisiin vaikka valikoima ja saatavuus onkin laajentunut viime vuoden aikana ja suomestakin löytyy kai omat jälleenmyyjänsä saman tyylisille housuille. Itsellä ei kuitenkaan kokemusta muista. Yhdet erilaiset löytyy, mutta ne on erätukun housut ja täysin eri luokkaa RevolutionRace housujen kanssa jonka takia eivät ole vertailukelpoisia vaikka omalla tavallaan saman tyyppiset onkin, mutta ei sitten kuitenkaan.
Housuja saa ostettua ruotsista, Fritidsfabriken nimisestä kaupasta. Eikä tarvitse edes ruotsia osata kauheasti ja varmasti onnistuu kauppojen teko ja housujen tilaaminen. Ei ole mitenkään monimutkaista. Hinnat kuitenkin euroina ja maksuvaiheessa lukee tekstiä jo suomeksikin. Toimitusaika ollut aina alle viikon omalla kohdalla.
Ja kyseessähän on housut jotka kehitetty kaikenlaiseen aktiiviseen ulkoiluharrastukseen sekä koiraharrastajillekin. Värejä löytyy joka lähtöön ja varmasti lähes jokaiselle löytyy se mieluinen.

Yleisesti ottaen kaikki housut jotka itselläni ollut niin ovat olleet hyviä ja mukavia käyttää. Ainoa isompi huonopuoli on Norwand ja Norwand Pro housuissa on molemmista hajonnut oikean puolimmaisen reisitaskun vetoketju. Norwand housuista vetoketju lähti kiskoista irti ja punaisissa lähti koko vetoketjun kisko ompeluiden kera. Todennäköisesti liian iso puhelin kun säilytän sitä aina kyseisessä taskussa joten mahdollisesti jäänyt jossain kiinni ja vähän repeytynyt ja pesukone on hoitanut lopun kun vetoketju jäänyt auki koneeseen mennessä. Onko sitten maanantaikappaleet vai oma kulutusvika niin en osaa sanoa. Norwand Zipp-Off (lila) selvästi jo laadultaan "parempaa" ja taskut kestänyt ehjänä. kaikkien housujen pinnat on kestänyt hengissä ilman vaurioita Domin työstä huolimatta. Domin ilmaisutapahan on raapia täysiä jalkaa ja samoin se hyppii vasten lujaa. Housuissa ei ole repeämää missään eikä näy jälkiä. Kangasmateriaali suojaa samalla vähän omia jalkojakin Domin raapimisjäljiltä. :D
Koot on normaalit. Tiukan malliset (tai enemmänkin ihonmyötäiset, ei kuitenkaan liikaa) nuo on joten jos tykkää löysemmistä housuista niin kannattaa valita kokoa isompi. Postauksessa olevien housujen hinnat 80€-100€ välillä.
Ensimmäiset housut jotka itse tilasin silloin reilu 1,5 vuotta sitten, olivat RevolutionRace Norwand pöksyt, harmaana. Housut on ohuet ja kevyet pitää päällä. Perusmallin housut joten ei mitään ihmeellisyyksiä. Kangas on kestävää ja taskujakin löytyy monipuolisesti. Lahkeissa tarrakiinnitys. Nämä housut on vanhimmat ja ovat olleet erittäin paljon käytössä jonka myötä kokenut myös erittäin monet pesut. Kulumanjälkiä näkyy, mutta kangas ei kuitenkaan ole mistään rikki ja polvikohdatkin säilyneet ehjänä eikä ole kulunut puhki vaikka alussa sitä pelkäsinkin. Nämä harmaat onkin nykyään itsellä ns. rymyämishousuina ja en murehdi kestääkö jotain vai ei. Toistaiseksi kuitenkin kestänyt kaiken mahdollisen ja hyvin toimii edelleen. :D
Housuista löytyy 6 taskua. Yksi takatasku, 2 reisitaskua ja yksi pienempi tasku ja tietysti tavalliset käsitaskut.

+ materiaali
+ kestävyys
+ ohut kangas, pystyy olemaan kesälläkin nämä päällä
+ taskuja monipuolisesti
- tarrakiinnityksen kuluminen
- vetoketjun saumat, oikean puolimmaisen reisitaskun vetoketju sanoi sopimuksen irti melko nopeasti, mutta muut vetoketjut kestäneet kyllä käyttöä
Aika nopeasti harmaiden jälkeen tilasin Norwand Pro housut, punaisena. Tässä mallissa on jo enemmän joustoa esim. vyötärön kohdalla ja uudessa mallissa taitaa olla jopa nepparikiinnityslahkeissa, mutta omissa housuissa on tarrakiristys lahkeissa ja se on kulunut kuten toisissakin versioissa. Pro versiot tuntuu olevan myös vähän löysemmät kuin tuossa perusversiossa. Koko kuitenkin molemmissa sama. Pro versiossa on myös isommat reisitaskut ja vasemman puoleisen reisitaskun sisällä on myös oma pieni lokero kännykälle. Tottakai käsitaskutkin löytyy. Takataskua ei ole, mutta kuka sellaista kaipaa kun reisitaskut on reilun kokoiset. Reisien sivuilla on ilmanvaihtovetoketjut. Nää Norwand Pro housut on itsellä usein koiratreenipöksyinä ja usein varsinkin frisbeetreeneissä päällä niiden joustavuuden vuoksi.

+ joustavuus
+ nepparikiristys (uusissa malleissa)
+ löysemmät/väljemmät kuin perusversio
+ reisitaskujen parempi koko ja asettelu
+ ilmanvaihtovetoketjut
- samat viat kuin edellisessä; toisen reisitaskun sauma ja tarrakiristys lahkeissa
Sitten oli vuosi taukoa ja frisbeekisat oli tulossa. Pitihän sitä saada tiimipaitaan sopivat housut ja pam tilaukseen lähti Norwand Zip-Off housut, värinä lila. Se miksi tilasin kyseiset housut keskellä kesää, johtui siitä, että kyseisen mallin housut sai katkaistua shortsimalliin polvien kohdalta. Muuten täysin identtiset Norwand Pro housujen kanssa, mutta näissä oli se muuntautumiskyky mukana. Ja tää touhu alkaa olemaan vähän tätä luokkaa "kerää koko värisarja".... Näissä oli kaikki Norwand Pro housujen plussaominaisuudet sekä nepparikiinnitys lahkeissa ja kaiken lisäksi sopivat hyvin kesäkäyttöönkin frisbeekisoissa. Suojaa tarpeeksi reisiä (reisivaultsit), mutta ei tarvitse saada lämpöhalvausta kun saa nopeasti pitkistä housuista shortsit tai jos tuli viileä niin ei muuta kuin lahkeet takaisin kiinni. Lahkeet on vetoketjulla kiinni. Jotka on vieläpä värikoodattu joten ei voi mokata ja yrittää laittaa lahjetta väärälle puolelle. Näissä housuissa kangas oli jotenkin vähän pehmeämpää. Kaikki vetoketjutkin pysynyt paikoilleen eikä ole revennyt mihinkään! Mietin onko miinuspuolena kun näissä ei ole ilmanvaihtovetoketjuja, mutta toisaalta kuka sitä tarvitsee jos ne housut saa pätkäistyä polvien kohdalta, mutta toisaalta voisihan niitä ilmanvaihtoaukkoja hyödyntää kun lahkeet on paikoillaan...siinäpä pulma.

+ muunneltavuus; tavalliset pitkät housut ja shortsimalli
+ joustavuus esim. vyötärössä
+ nepparikiinnitys lahkeissa! Ei enää kuluneita tarrapintoja.
+ reisitaskujen koko
Siinä sitä päivitettyä tietoa mitä moni tuntuu hakevan täältä blogista. Itselläni vain näitä "perusversioita". Menee kesät ja talvet vaikka tarkoitettu enemmän kuivankelin puuhasteluun, mutta kerrastoa vaan alle niin hyvin pärjää talvipakkasillakin ja kyllä nuo pienet sateetkin kestää. Kannattaa silti toki tutustua myös RevolutionRace Hybrid ja HiBall versioihin. Itsellä ei vielä niistä kokemusta, mutta ehkä vielä joku päivä.

3 kommenttia:

 1. Sinun blogis kautta minäkin päädyin nuo hankkimaan. Mulla taitaa olla nuo Norwand Prot, sinisiä :) kolmen päivän käyttökokemuksella tykkään kovasti :D Oon nyt selannut tuolta myös treeneihin takkia ja kesäksi kiinnostaisi nuo shortsimallinpöksyt. Ei voi kun peukkua näyttää. Katsotaan, kirjustaisko sitä itsekin vuoden parin päästä kokemuksiaan noista pöksyistä ylös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Toivotaan housuille pitkää ikää. :D Itseäkin kiinnostaisi tilata joku takki täydentämään kokoelmaa.

   Poista
 2. Zip-offit on mullakin ja ovat tosi hyvät

  VastaaPoista