keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Tokokokeessa

Viimeeksi käyty tokoilemassa kisakentällä 2015 syyskuussa joten kai se oli jo aikakin taas siellä käydä. Lpky järkkäämä koe eli kotikisat tuttuun tapaan ja tuomarina Anne Nokelainen (jolta saatiin kaksi vikaa ykköstulosta TK1 koulariin). Tavoitteena oli vain saada avo3 tulos tai, että pakka pysyy edes joten kuten kasassa ja yks hailee mitä siellä kehässä loppujen lopuksi käy. Rima pidettiin erittäin matalalla. Videota ei suorituksesta ole.

Paikallaan istuminen ryhmässä 1min 0
=> Ei suoritettu ollenkaan, koska Domi ei oo sitä treeneissäkään tehnyt joten olisi ollut epäreilua viedä se siihen tilanteeseen eikä ohjaajan pääkoppa ois varmaan kestänyt.

Seuraaminen 7
=> Otin tietoisen riskin kun Domi oli työvaljaat päällä, koska seuraaminen kärsii. Sanotaan siis vaikka näin, että meiltä on nähty nätimpiäkin suorituksia vaikka seuraaminen ei koskaan ole meidän vahvuus ollut. Juoksuosuuden jälkeen kuitenkin paransi suoritustaan, kuten aina loppumetreillä. Eli sinällään perus Domia käytöksen osalta. Oli myös jotenkin harvinaisen pitkä seuraamiskaavio avoksi.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7
=> Edelleen edisti ja poikitti ja kääntyi sivuttain kun kävelin taakse. Tämäkään ei yllättänyt. Voi olla, että ennakoin myös liikkeelle lähdön ("liike alkaa").

Luoksetulo 10
=> Rakettimaisen bossun taattua laatua.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
=> Hyvä. Piste seuruusta tai kun ohjaaja ennakoi liikkeelle lähdön ("liike alkaa")

Ruutu 8
=> Vaati tuplakäskyn lähetykseen ja tämäkin oli odotettavissa.

Noutaminen 10
=> Niitä Domin vahvuuksia.

Kaukot 9
=> Ohjaajalla iski ajatuskatkos ja ennakoi paluun koiran viereen.

Hyppy 10
=> Hyvä. Törmäsi jalkaan kuten myös luoksetulossa.

Merkin kierto 0
=> Viimeinen liike, merkkitötsä kehänauhan rajalla. Domi bongaa lammen rannalta jonkun vieraan ihmisen joka on vasta siihen ilmestynyt. Viuh. Sinne lähti bossu kuin rakettiohjus. Tuli kuitenkin käskystä takaisin eikä toistanut virhettään joten sai pitää tuloksensa. Yritettiin kiertoa, mutta oli sen verran töttöröö juoksureissustaan ettei bongannut merkkiä lainkaan joten totesin, että liike on siinä ja kytkin Domin.

Kokonaisvaikutus 7
Oishan se voinut nätimpääkin olla ohjaajan kannalta ja Domi ois voinut jättää kehästä poistumisen, mutta eipä niin väliä tällä kertaa. :)

Tuloksena enemmän kuin osattiin odottaa. AVO2 ja sijoitus 3./4.. Pienet bileet sille. Ekaa kertaa Domi asteli kehään vapaana ja totanoin olihan se aika raketin räjähtävä lähtö ja siinä vaiheessa oli jo siinä ja siinä, että sinkoaako kehänauhojen yli, mutta onneksi sain vielä koottua itteni ja koiran kuosiin edes jollain tasolla ja sen jälkeen siirryttiinkin kohtalaisen sujuvasti liikkeestä toiseen ja unohdinkin koko ajatuksen karkaamisen mahdollisuudesta joten senkin vuoksi lottovoitto.
Seuraavasta kokeesta en tiedä, että milloin on. Viimeistään varmaan syksyllä. Sitä ennen kuitenkin treeniä ja jos muistaisi paikallaoloakin harjoitella niin voisi senkin kokeissa suorittaa. Ohjaajalle voisi tehdä myös hyvää liikkuritreeni ja sääntöjen opettelu. Ykköstä metsästellen...

2 kommenttia: