sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Retkeilijä Domi; Hämmäauteensuo

Tänään pakattiin reppu ja lähdettiin päiväretkelle Hämmäauteensuolle joka on täällä Lappeenrannassa. Kerran aikaisemmin ollaan siellä käyty ja se oli viime syksyn lokakuussa (http://domibostoni2.blogspot.fi/2015/10/suoseikkailu.html). Tällä kertaa parkkipaikalla ei ollut yhtäkään autoa meidän lisäksi eli saatiin olla Domin kanssa kaksitaan koko reissun ajan. Matkaahan tuolla koko polulla on noin 1,5km joten siihen ei kauaan aikaan mene jos reippaasti kävelee, mutta kyllä siihen saa kulutettua tunnin tai kaksi jos haluaa eli pysähtelee ottamaan kuvia, katselee maisemia tai viipyy vähän kauemmin laavulla jossa käytiin Domin kanssa. Suoalueella Domi ei tänään päässyt vapaaksi kun siellä lenteli erilaisia lintuja suht matalalla ja lähellä että kaikkien turvallisuuden vuoksi parempi pitää koira kytkettynä tähän aikaan vuodesta. Laavulla pidettiin lyhyt evästuokio ja Domilla olikin herkulliset eväät mukana. Uutta testiruokaa (Orijenin kylmäkuivattu medaljongi) ja tottakai tuttuun tapaan FitDogin energia- ja nesteytysjuomaa. Tänään olikin viileämpi päivä (+10) ja välillä satoi vettä joten hyvä retkeilysää. Eipähän tullut liian kuuma. Viileästä säästä huolimatta Domi pomppasi tietysti ensimmäiseen kuralätäkköön mikä tuli vastaan. Muuten hyvä, mutta kun suo joten pikkasen upotti. Ei tuntunut Domia haittaavan ja kiitos bostonin lyhyen turkin niin koira oli jo kuiva ja saanut ravisteltua pahimmat kurat pois ennen kuin oltiin takaisin auton luona.
Reissun jälkeen Domi kävi vielä Savitaipaleella ja sen jälkeen nukkui muutaman tunnin kunnes illalla otettiin pienet taakanvetotreenit. Kokeiltiin ekaan kertaan vähän isommilla painoilla ja painoa kertyikin vedettäväksi noin 7 kilon verran. Piti soveltaa kun ketjua ei ole noin paljon tai painolevyjä niin laitoin kangaskassiin 3x 1,5l vesipullon ja 2x 0,5l vesipullon ja 2kg ketjut. Domin ilme ensimmäisenä oli, että ootko tosissas ja saako muka nyt vetää lujempaa. Onhan sitä aina kielletty vetämisestä, mutta kun pääsi liikkeelle niin sitten se olikin menoa. Hyvä, että pysyi edes paikoillaan kun piti vetojen välissä odottaa pari sekunttia vaan meinasi koko ajan ennakoida ja lähteä liikkeelle. Vähän piti myös piippailla ja intoilla muutenkin. Ompahan laji mistä Domi tykkää todella paljon.
Ensi viikolla onkin kaikenlaista ohjelmaa esim. keskiviikkona, torstaina ja lauantaina, mutta niihin palaillaan myöhemmin.

1 kommentti: