maanantai 27. kesäkuuta 2016

Frisbeen kisakausikorkkaus

Vihdoinkin koitti päivä jota oltiin Domin kanssa odotettu jonkun aikaan. Frisbeen möllikisat Laukaan Vihtavuoressa! Juhannussunnuntai ja siitä huolimatta hullut koiratyypit ajelee ihan mielellään kolme tuntia (per.suunta) frisbeen möllikisojen vuoksi. Ensin jännättiin keliä ja, että sataako se vettä kaatamalla, mutta tulikin hellepäivä ja sai jännätä miten Domi kestää ja jaksaa koko päivän. Domihan kisasi kaikessa mahdollisessa, koska halusin nähdä miten käy, miten muuttuu viretaso päivän mittaan. Tarkkuusheitossa/noutokoppauksessa normaalissa ja microkoirasarjassa ja tietenkin freestylen parissa (microkoira). Domi aloitti nestetankkauksen fitdogilla edellispäivänä. Eka kerta kun kokeilin miten toimii jos nesteyttää ajoissa ja juottaa pieniä määriä useammin. Tän kisapäivän jälkeen pakko todeta, että toimii ainakin Domilla. Vaikka helle tuntui ja näkyikin Domissa, niin se painoi menemään koko kisapäivän rauhallisessa mielentilassa eikä kertaakaan mennyt ylikierrokselle tai kuumentumisen puolelle vaan jaksoi tasaisesti alusta loppuun joten täytyy useamminkin nyt muistaa tuo juoton aloittaminen edellisenä tai jopa pari päivää aikaisemmin ennen rankempaa kisasuoritusta. Pakonomaista ruohonmussuttamistakaan ei ilmentynyt tällä kertaa.
Domi oli muutenkin tosi hieno käytöksen osalta! Pystyi pitämään vapaana ihan rennosti eikä lähtenyt lätkimään. Ohjaaja ja koira oli oikeassa mielentilassa eli rauhallisessa/treenifiilis. Domi tallusteli ilman hihnaa eikä tuntunut olevan mitää ongelmia asian suhteen. Luvan kanssa se kävi moikkaamassa ihmiset ja sen jälkeen ei kiinnostanut muu ympäristö. Tarkkuusheitossa/koppauksessa lähti jopa heti ekalla heitolla kunnolla mukaan eikä jumittunut tuijottamaan ja ihmettelemään maailmaa. Kehitystä tapahtunut.
Päivä aloitettiin tarkkuusheitolla/noutokoppauksella. Kentän koko on noin 30mx60m jonka sivut merkitään 10m välein ämpäreillä. Kierroksia pelattiin kaksi.
Domi aloitti normaalissa luokassa eli kisasi normaalien kokoisten kiekkojen sarjassa. Käytössä oli Heron SuperSonic joka on vähän isompi kuin pentukiekot, mutta kuitenkin pienempi kuin yleensä normaalin kokoiset kiekot eli juuri Sopiva Domille. Saa sen kiinni eikä kompastu.
"Kilpailuaikaa on 90 sekuntia ja kierroksia on kaksi. Kierroksen 5 parasta tulosta lasketaan lopputuloksiin mukaan. Kahden kierroksen keskiarvosta muodostuu loppupisteet. Hyppykopeista ei tule ylimääräisiä pisteitä. Pisteet annetaan sen mukaan millä sektorilla koira on kopatessaan kiekon. Sektorista 10m saa 1p, 20m 2p, 30m 3p, 40m 4p ja 50m 5p. Hypyssä koiran takatassujen laskeutumispaikka määrittää pistesektorin.

Koppien on tapahduttava kisa-alueella, koira saa poiketa reunan ulkopuolella ilman, että suoritusta hylätään. Heittojen on lähdettävä viivan takaa (heittäjän on oltava viivan takana kun kiekko irtoaa kädestä), mutta heiton jälkeen heittäjä voi mennä kentälle kannustamaan koiraa tai hakemaan kiekkoa. Koira saa edetä kentällä jo ennen kuin heitto irtoaa heittäjän kädestä."

Normaalien kiekkojen sarjasta Domi sai molemmilta kierroksilta 5pistettä. Ei kuitenkaan riittänyt sijoitukseen, koska olihan siinä sarjassa läjä isoja koiria jotka koppaili pidemmiltä matkoilta. Eikä sijoitusta tästä lähdetty hakemaankaan. Kivaa heittelyä vaan ja fiilistä. :)
Microkoirasarjassa pisteitä tuli ekalla kierroksella 4 ja toisella 1. Sillä tuloksella irtosi toinen sija. Heka ja Tiina vei voiton joten onnittelut Hekalle vielä tätäkin kautta!
Sitten vielä se meidän päälaji eli freestyle. Mitä siitä nyt sanoisi. Kuten kirjoitinkin jo, että Domi oli tasaisen rauhallinen niin ehkä vähän liiankin rauhallinen freestyleä ajatellen eli puuttui tietynlainen sähäkkyys, mutta helle verotti ja ei ohjaajassakaan kehumista ollut kun olen unohtanut lähes kaiken mitä Domi osaa ja mikä sen kanssa toimii. Puhumattakaan siitä ettei olla hirveästi treenattu. Mutta joka tapauksessa saatiin muutama juttu tehtyä ja näin vähän, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Osaa suunnitella tän perusteella toimivan rungon elokuun kisoihin. Yritän myös muistaa "kuivatreenata" (treeniä ilman koiraa) useammin ja käydä temppukaavat läpi. Söhellyksestä huolimatta Domille freestylevoitto. Ja näillä eväillä nyt rakennetaan parempaa kokonaisuutta ja seuraavaksi kisaillaan "virallisissa" kisoissa toivonmukaan elokuussa.

Päivän saldo:
Freestylevoitto 1.sija
MicroDog koppauskisan 2.sija


Alhaalla olevat kuvat ©Tiina Harju
Koostevideo kisapäivästä

5 kommenttia:

 1. Vähänkö näyttää hauskalta! Järjestetäänkö näitä frisbee kisoja hirveästi Suomessa ? Ikinä ei ole omaan silmään ainakaan sattunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran vuodessa ollut tavoite. Viime vuonna oli kahdet "viralliset" kisat. Tänä vuonna on yhdet "viralliset" (elokuussa)ja sitten nämä möllikisat jossa nyt oltiin. :) Varmasti vuosien myötä määrä kasvaa kun enemmän porukkaa järjestämässä.

   Poista
 2. Onnea toisesta sijasta! Ei vitsi, kun toi meno näyttää hauskalta! Hyvä Domi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt pitäisi tulla blogiin pääsy-kutsu :)

   Poista
  2. Kiitos! Toisen sijan lisäksi Domihan sai myös freestylevoiton. ;) Eli loppujen lopuksi mukaan tarttui pari pokaalia + muut tavarat.

   Frisbee on kyllä superhauskaa kun sitä voi tehdä niin monella eri tavalla. Huvikseen tai vähän enemmän tosissaan. Domi tykkää!

   Poista