sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Domin suosikit #2

FitDog tuotteet
Hinta alk. 19.90€-30,00€
Pussin koot: 250g ja 600g
"FitDog -tuotteet ovat Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja lisäravinteita kaikkien koirien hyvinvointiin. Aktiivisesti liikkuvat koirat voivat käyttää tuotteita rasituksen yhteydessä ja lisäksi tuotteemme sopivat mainiosti tilanteisiin, joissa koira tarvitsee lisänestettä kuten toipilaana, synnytyksen yhteydessä tai lämpimillä keleillä!"
Domin taikajuoma. Tämä vuosi ollut fitdogin suurkulutusvuosi. Monen monta pullollista uponnut energia- ja nesteytys kuin palautusjuomaakin tuon pienen bossun massuun. Juoma josta saanut energiaa kesähelteille ja pitkille matkoille. Saatu pidettyä nestetasapaino kohdillaan stressaavissakin tilanteissa fitdogin avulla. Ennen väsy iski nopeasti varsinkin stressaavissa tilanteissa ja jännissä paikoissa, kun ei kyennyt juomaa vettä kunnolla ja ruokakaan ei kelpaa siinä tilanteessa ja silloin kun väsy iskee niin tulee ylikierros mukaan kuvioihin, mutta fitdog tuonut maistuvuutta tavalliseen veteen sen verran hyvin, että sitä Domi juo ihan missä tilanteessa tahansa. Vaikka vähän jännittäisi niin fitdoggia kelpaa juoda. Kovimmissa käytössä ollut energia- ja nesteytysjauhe niin treeneissä, matkoilla ja kisoissa. Palautusjuomajauhetta käytetty silloin tällöin kun tehty kovempaa ja fyysisesti rasittavampaa treeniä. Iso plussa FitDogille kun kehittelivät tuon pienemmän pussin, 250g. Kätevä pienen koiran kanssa ja tietenkin matkustaessa. Ei tarvitse enää pistää isommasta pussista (600g) pieneen minigrip-pussiin jauhetta ja yrittää arvioida paljonko sitä mukaan tarvitsee kun voi ottaa sen pienen 250g pussin kokonaisena mukaan.

Koirantakki Star Showmaster
Hinta alk. 24,90€
Koot: 25cm-75cm
Domin koko 35cm
"Kestävä talvitakki 600D ripstop polyesteristä. Miellyttävä fleecevuori pitää koiran lämpimänä ja kuivana. Heijastinterenauhat ja reunusnauhan heijastavat yksityiskohdat erottuvat hyvin pimeässä.
 • Elastiset jalkaremmit
 • Niskan kohdalla aukko taluttimelle
 • Vedenpitävä"
Tämä takki tuli ostettua Hööksistä samalla kun tilasin itselleni takin ja kengät. Arvoin koon välillä kun vaihtoehtoja oli 30cm, 35cm ja 40cm (sama ongelma kun bot-takin kanssa). Yleensä kun vaihtoehtoina vain 30cm ja 40cm jolloin valitsen koon 40cm, mutta koska nyt oli vaihtoehtona myös ns. "välikoko" eli 35cm joten valitsin sen testiin ja yllätykseksi se koko olikin juuri sopiva. Nappivalinta. Vähän reilu, mutta leikkausmalliltaan takki on hyvä joten asettuu Domin päälle kivasti eikä painu pyllyn päälle vaikka selän yli meneekin joka on mahti juttu! Peittää kunnolla koko takaosankin. Vedenpitävyys ollut hyvä vesisadekeleillä ja yllätyin heijastimienkin tehosta. Onhan tuo kuosikin kiva, tähtikuvio. Vuorena fleece joten lämmittääkin samalla kun suojaa tuulelta ja sateelta. Ei bossu kastu ja palele ihan heti kun ulos astuu. Yksi lempparitakeista mitä Domi omistaa ja tuo takki onkin sillä useimmiten päällä sen istuvuuden vuoksi. Meidän paras "välikausitakki" joka tosiaan peittää sen takaosankin joten ei tarvitse aina miettiä sadehaalarin pukemista kun takki suojaa tarpeeksi hyvin hihnalenkkien ajan. Muista roduista en osaa sanoa, mutta bostonin kohdalla sanoisin että kannattaa valita se kokoa isompi niin etuosakin asettuu nätisti eikä kinnaa mistään. Jalkalenkit oli omaan makuun liian löysät joten leikkasin ne pois, mutta eipä niitä edes tarvitse kun takki on pysynyt hyvin päällä ilman niitäkin. Niskasta löytyy kiristysremmi ja takin kiinnitys on tarralla. Kauluksessa nappi ja tarrakiinnitys.

Hurtta Lifeguard Dazzle Polar liivi
Hinnat alk. 29,90€
Koot: XXS-XXL
Domin koko S
"Laadukas heijastinliivi, joka lisää  turvallisuutta pimeällä liikuttaessa.
 • Tehokkaat 3M-heijastimet
 • Vartalonmyötäinen malli
 • Mukava käytössä
 • Joustava materiaali
 • Ei kahise liikkeessä
 • Houndtex-laminointi
Liivissä kiinnityslenkki talutinta varten. Vartalonmyötäinen malli suojaa koiran rintakehää ja pitää sen kuivana. Liivin materiaali on äänetöntä softshell-kangasta, johon laminoitu vedenpitävä houndtex-kalvo. Tuote sopii hyvin urheiluun, metsästykseen ja päivittäiseen ulkoiluun. Liivissä on lämmin vuori, jonka ansiosta se pitää koiran etuosan lihaksiston lämpimänä. Lämmittävyytensä vuoksi tuotetta ei suositella kesäkäyttöön"

Pitäähän sitä vähän Hurttaakin kehua kun ovat vuosien varrella kehittynyt huimasti tuotteiden osalta ja nykyään löytyy vaatetusta jotka sopii bostoninkin päälle. Muutama vuosi sitten asia oli vielä toisin, mutta nyt tänä vuonna on saanut yllättyä positiivisesti. Lenkkeily/mettäilyliivinähän meillä on hau-hau championin heijastinliivi tai "Tottelen jos tahdon" liivi. Tätä Hurtan Polar liiviä olen miettinyt jo pitkään ja vihdoin se tuli ostettua parisen viikkoa sitten kun vein vaatteet painettavaksi ja on ollut tarkoitus hommata Domille työliivi johon saisi kuulokoiramerkit jossain vaiheessa lätkäistyä ja siihen myös painettiin Dogbic logo kun halusin, että logo pääsee myös johonkin Domin työvarusteeseen ja valjaisiin ei logoa olisi mitenkää saanut. Joten polar liivi tuli Domille työliiviksi. Käytiin ostamassa liivi Mustista ja Mirristä ja siellä oli yksi ainoa S liivi enää jäljellä ja jotain pienempiä. Onni onnettomuudessa S olikin Domille täysin sopiva vaikka olin netin kautta arvuutellut että onko S vai M jonka takia en ole uskaltanut tilata. Tämä liivi on tuosta uudemmasta mallistosta. Sen pari kertaa kun liivi on nyt Domin päällä ollut lyhkäisesti niin hyvinä puolina on ollut liivin istuvuus (just eikä melkein sopiva), vähän joustaa, hyvät heijastimet (Hurtan tapaan) ja vetoketju on häntään päin jolloin työvaljaat saa paremmin asettumaan liivien päälle. Vuori pitää lämpimänä ja toimiikin varmasti hyvin talviajan työliivinä eikä tarvitse lyhyille reissuille välttämättä muuta takkia pukea kun tuo pitää lämpimänä hetken aikaa. Noita kiinnityslenkkejä hihnaa varten en ymmärrä näissä isommissa liiveissä. Niissä miniliiveissä varmaan ihan toimivia, mutta itselle ei tulisi mieleenkään kiinnittää hihnaa tuohon liiviin kun koirana 9,5kg bodaribossu, mutta muuta huonoa ei ainakaan toistaiseksi ole ilmennyt ja ehkä ne tuleekin esille kun ollut pidempään käytössä. Jos niitä huonoja puolia edes montaa on. Kaula-aukkokin oli sopiva eikä yhtään liian suuri vaikka rintakehästä on myöskin sopiva. Yleensä tuo kaula-aukko ja rintakehä ei mätsää yhteen noissa vaatteissa, koska iso pää-kapea kaula-iso rintakehä ei ole maailman helpoin yhdistelmä.

3 kommenttia:

 1. Hei, oon omalle lättänassulle myös miettinyt myös just tuota takkia. Haluisin semmoisen vähän kevyemmän, et ei ihan talvitakkia, mut että vettä ja tuulta pitäis. Tämmöisille syksyn ja alkutalven keleille vähän lihaksia suojaamaan. :)

  Onko tossa muuten vanu välissä vai vähän kevyempi malli? Saisinko pyytää sulta kauluksen mittoja? Hööksille lähetin jo kerran sähköpostia, mutta en ole saanut vastausta :(

  VastaaPoista
 2. Tuo on sellainen kevyempi takki. Vaikka tuotetiedossa mainostetaan talvitakkina niin puhuisin enemmänkin sadetakista jossa vuori (fleece). Ja juuri tälläisille keleille sopiva takki ja talven ensimmäisille pakkaskeleille. :) Kaulus on n. 7cm leveä ja senhän saa käännettyä.

  VastaaPoista