keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tulevaisuuden tokovalio treenaa

Aiheena:
  • 2 min paikkamakuu
  • nouto
  • sivuasentoon tulemista eri kulmista
  • kaukot
Käytiin tokottelemassa meidän lähellä olevalla hiekkakentällä. Kentälle mentiin 15m liinan kanssa, koska Domilla on juoksut päällä.
Meidän yllätykseksi joku perhe oli pelaamassa pesistä siellä joten saatiin häiriötreeniä kerrankin. Domi keskittyi tosi hienosti juoksuista huolimatta vaikka 'nuorempana' ei tullut kysymykseenkään treenata juoksujen aikana.

Käveltiin siis kentän toiseen laitaan jonka aikana Domi sai käydä metässä tekemässä tarpeensa ja sitten aloitettiin.
Ensin virittelin vähän sitä, että poistuu hajumaailmasta treenimoodiin. Paikkiksella aloitettiin niin kuin kokeissakin. Pari minuuttia siinä meni ja etäisyyttä reilu 20 metriä. Domi ei häiriintynyt yhtään pesiksen pelaajista vaan laittoi pään alas ja rentoutui. Paikkiksen jälkeen vapautus, palkka ja pieni tauko (kuin kokeissakin ennen yksilösuorituksia). Tauon aikana tarkastin vielä kännystä mitä olikaan suunnitelmissa johon olin kirjannut asiat ylös, että muistan tehdä oikeat asiat ja lopettaa ajoissa.
Tauon jälkeen olikin sitten vuorossa nouto. Ensimmäinen suoritus oli täydellinen eikä edes ottanut varaslähtöä eikä tarvinnut enää sanoa "odota" käskyä, jippii!! Toisella kerralla Domi heitti kapulan ilmaan ennen ottamista, mutta palautti nätisti. En palkannut siitä. Sitten tehtiin vielä viimeinen yritys joka menikin taas täydellisesti. Kolme toistoa yhteensä tuli noutamista.

Noudosta siirryttiin perusasentoon. Otettiin sivuasentoon tulemista eri kulmista ja ai, että miten tyytyväinen olen tuon otuken takapäänkäyttöön. Osaa hakeutua joka kulmasta oikeaan paikkaan, vihdoinkin! Wautsi. Näitä tehtiin muutaman kerran.

Perusasentotreenin jälkeen vuorossa oli kaukot ja laitoin kepin Domin eteen ja piirsin sen ruudun sisälle. Eikä muuten liikkunut koira senttiäkään suorituksen aikana. Puhtaat siirtymät ja vieläpä nopeat sellaiset. Avo-tyyliin tehtiin, kokeenomaisesti.

Kaikkien liikkeiden välillä oli aina pieni leikkitauko patukalla.
Treenien lopuksi Domi sai järsiä keppiä ja retuuttaa patukkaa sillä aikaa kun itse harjoittelin noin 10 minuutin verran seuraamisen kävelyä. Varsinkin vauhtisiirtymiä (normaalista-juoksuun, juoksusta-normaaliin) ja käännöksiä etten tee niitä liian nopeasti Domin kanssa, kun ei se kerkeä muuten pysyä mukana.

Loppufiilis: Onnistuneet treenit, koira palkkautui leluista, ei reagoinut häiriötekijään, vire pysyi kohdillaan.
Huomaatteko muuten ettei pitkään aikaan ole tullut tokopostausta jossa kaikki menisi pieleen omistajan tyhmyyden takia? Olen tainnut siis jotain oppia ja aina löytyy jotain hyvää treeneistä. Täytyy vain osata iloita pienistäkin asioista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti