maanantai 12. elokuuta 2013

Frisbeekisat, Mustiala 10.8.-11.8.

Keskiviikko 7.8.
Meidän viikonloput alkaa keskellä viikkoa. ;) Ei sentään, mutta kisaan valmistautuminen alkoi jo tuosta päivästä lähtien (kunnolla). Koska kello 21 jälkeen suunnattiin viimeisen kerran Tapikselle kenraalitreeneihin kiekkoilemaan. Liikkeet meni hienosti. Saatiin vain todeta, että temppuja on niin paljon, jonka takia aika loppuu yksinkertaisesti kesken. Kilpailuaikahan freestylessa on 90sek eli 1,5 minuuttia. Se on loppujen lopuksi todella vähän varsinkin jos koiran vauhtia joutuu välillä hidastelemaan ettei tule täysillä päin. Mutta Domilla on tekniikka hyvin jo hallussa joten improvisoimalla mennään kehässä sitten ja pyrin heittämään lyhyitä (Päivitys kisojen jälkeen: Arvatkaa muistinko niitä lyhyitä heittoja heittää...), mutta napakoita heittoja jolloin palautusvauhti on nopeempi ja sujuvampaa siirtyä liikkeestä toiseen. Selkävaultseja olisi 3-4 erilaista ja ne vie niin paljon aikaa varmisteluiden takia, että olisi turvallisia joten täytyy ottaa vain 1-2 selkähyppyä.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja vähän ohi aiheenkin: Domi tokoili tapiksella kiekkoilun jälkeen ja teki kyllä elämänsä hienoimmat seuruut, jäävät, luoksetulon ja kaukot! Tuon otuksen hallinta on muutenkin parantunut huomattavasti esim. treenikentällä.

Torstai 8.8.
Tavaroiden pakkailua. Vapaapäivä Domilla eli ei kiekkoilua, koska ajattelin sen illalla hieroa kevyesti läpi ja tsekata onko lihasjumeja. Sadepäivän kunniaksi kumminkin pientä aivotyöskentelyä, että ei viikonloppuna olisi liiankin yli-innokas pieni bostonilainen. Jännityksellä odottaen tulevia kisoja. Ensimmäisiä sellaisia.
Torstaina valitsin mitkä kiekot otan kisoihin mukaan ja sitten olikin kisakiekkojen tarkastelu ja huoltaminen. Mukaan lähtee Hero pup 160 kiekot (9kpl. Niitä oli 10 mutta yksi on hävinnyt johonkin. Syy ostaa kisapaikalta uusia kiekkoja?) sekä yksi  Hyperflite Competition - Standard Pup, kun en ole varma otanko D/A osuuden painavemmalla kiekolla (Hyperflite) varsinkin jos tuulee vai mennäänkö Heron kiekoilla jotka ainakin mahtuu Domin suuhun kunnolla ja saa paremman otteen eli riski pienempi, että kiekko tipahtaa suusta. Sen näkee sitten siellä mihin kiekkoon päädyn. Kassista löytyy myös yksi kumilätty jonka kanssa voi vähän riepotella ja riehua Domin kanssa vielä perjantaina ja miksei myös lauantaina kisapaikallakin niin pysyy innostus kiekoissa vaikka ei treenejä olisikaan.

Tämä päivä lyhyesti: Nukkumista, lenkkeilyä, syömistä, temppuilua, lisää nukkumista, hengailua, leikkimistä sisällä, venyttely/hieronta ja kaikkea muuta rentoa.
Domin fiilikset vapaapäivästä





Perjantai 9.8.
Lappeenrannasta lähdettiin klo 12,40 aikoihin ajelemaan kohti Hämeenlinnaa jossa yövyttiin. Auto täynnä tavaraa yhden viikonlopun takia. "Domi pakkasi" omaan laukkuun mukaan mm. rokotuskortin, peiton, pari lelua, nameja (ja niitä oli p a l j o n. Juustonaksut oli tärkeimpiä nameja muistaa ottaa mukaan), punkkipihdit, ruokaa, ruoka- ja juomakippo, häkkikuppi, häkkituuletin, varahihna ja -panta. Mukaan lähti tietenkin myös häkki sekä kiekkokassi kiekkoineen ja kuivauspyyhkeen kera. Itselle mukaan lähti monen monta varavaatettta mukaan ja joka säälle vaatetusta, kun sadetta lupaillut viikonlopulle (toivottavasti ei mitään rankkoja sadekuuroja tai menee monen koirakon freestyle -suunnitelmat uusiksi, koska isompien hyppyjen vaarallisuus kasvaa kun koiralla mahdollisuus liukastua).
Ensimmäinen pysähtymispaikka oli Utin ABC jossa käytiin syömässä ja Domi sai pissitauon sekä pääsi terassille hengailemaan. Seuraavaksi pysähdyttiin matkakeitaalla jäätelöllä josta Domi sai totta kai osansa. Ja viimeisen kerran pysähdyttiin jossain Hämeenlinnan lähettyvillä tankkaamassa auto ja Domi pääsi taas ulos tekemään tarpeensa. Kun perille päästiin niin tuotiin vain tavarat kämppään ja lähdettiinkin sitten melko nopeasti kyläilypaikkaan jossa Domi tapasi uuden koirakaverin. Alussa piti vähän rähistä toisille, mutta iltaa kohden ei enää toisten tekemiset kiinnostanut. Sieltä sitten kämpälle takaisin laittamaan huomisia tavaroita kasaan mitä pitää muistaa ottaa ja sitten voikin käydä tyytyväisenä nukkumaan ja odottaa jännityksellä huomista. Sataako vai ei?










Domi sai matkustaa autossa turvallisesti turvavyövaljaissa. Välillä sylissä istuen, niin kuin aina. Tai no melkein koko matkan se istua kökötti sylissä ja katteli maisemia innoissaan. Ei nukahtanut ollenkaan... :D Aina kun vauhti hidastu niin rupesi inisemään ja huutamaan kun luuli, että oltaisiin jo perillä.





 Lauantai 10.8.
• 9.00 – 13.00 Koirafrisbee Seminaari, kouluttajana ja luennoitsijana Ralph Grieblinger
• 14.30 Ilmoittautuminen Open Division luokkaan päättyy (infopiste)
• 14.30 Lauantain kilpailujen avaus
• 15.00 Open Division – Kilpailun ensimmäinen kierros alkaa, Freestyle (myös Micro ja Youth)
• 16.00 Open Division – Kilpailun toinen kierros alkaa, D/A (myös Micro ja Youth)
• 17.00 Open Division – Kilpailun kolmas kierros alkaa, Freestyle (myös Micro ja Youth)
• 19.00 Lauantain palkintojen jako (aikaisintaan)
Kisapaikalle lähdettiin ajelemaan vähän ennen kello 13. Mustialaan kun päästiin niin kasasin häkin johon Domi pääsi välillä lepäilemään. Siten ilmoittauduttiin infopisteellä että ollaan paikalla ja lappuun täytettiin perustiedot. Domi sai myös uuden kiekon siinä samalla. Kisojen avaus vähän myöhästyi, mutta loppujen lopuksi päästiin kyllä kisaamaan ja sää oli hyvä.. Ennen meitä oli vain yksi suoritus (junnut, yksi osallistuja) ja meidän luokassa oli kaksi. Oltiin Domin kanssa tietysti (....) ensimmäisiä. Ensimmäisen kierron freestyle meni todella hienosti Domilta ja vieläpä tuollaisessa häiriössä! Valitettavasti pisteitä ei siitä laskettu, koska oli ns. lämmittelykierros. Sen jälkeen olikin muiden kisaajien vuoro ja pieni tauko. Siitä sitten D/A -kierrokselle josta Domi karkasi ensin kehästä haistelemaan hajuja ja aloitettiin sitten alusta (frísbee on kyllä ihana laji koska tokokokeissa tuommosesta oltaisiin jo hylätty mahdollisesti), mutta en näyttävästi osannut heittää, koska Domi ei saanut ainuttakaan koppia. Lähellä oli. :D Sen jälkeen oli taas tauko jolloin Domi hengaili häkissä kun alkoi olla ihan väsynyt. Hetken päästä alkoikin toinen freestylekierros joka meni myös hyvin vaikka ehkä ei niin energisesti ja keskittyneesti kuin ensimmäinen. Vielä lopuksi oli palkintojenjako ja sijoittauduttiin toiseksi MicroDog Division luokassa. Hieno saavutus sekin ja ensimmäinen frisbeekisa bostonille! Meistä tehtiin myös haastattelu Forssan lehteen.
Domi pysyi koko päivän t o d e l l a hienosti hallinnassa ja kuunteli hyvin. Sen suhteen ei mitään ongelmaa. Teki se pienet tokoilutkin ja nekin meni hienosti. Kisojen jälkeen koiralle iltaruoka ja yöunille. Huomenna taas jatkuu. Kuvaamisen merkeissä.
Kisapaikalla oli Frisbeepoint myymässä mm. kiekkoja alehinnoin ja FitDog. :)
Ps. Domi sai testiin myös FitDogin jauheita.



©Doggy Style Photos
©Doggy Style Photos

©Doggy Style Photos

©Doggy Style Photos

©Doggy Style Photos





Lauantain 3.kierroksen freestyle. Kiitoksia videosta Liisa T. :)
 

Sunnuntai 11.8.
8.30 Ilmoittautuminen D/A ja Pariluokkaan päättyy (infopiste)
• 8.30 Sunnuntain kilpailujen avaus
• 9.00 Sport Division – D/A –kilpailun ensimmäinen kierros alkaa
• 10.00 Sport Division – D/A -kilpailun toinen kierros alkaa
• 11.00 Pairs Freestyle - Pariluokka
• 12.00 – 13.00 Lounastauko
• 12.30 Ilmoittautuminen Extreme Distance luokkaan päättyy
• 13.00 Extreme Distance Kilpailu alkaa
• 15.00 Sunnuntain palkintojen jako (aikaisintaan)
Tänään olikin aikasempi herätys ja heti aamusta kentälle. Domi nukkui automatkan ja makasi sylissä. Riiviö aloitti päivänsä juomalla FitDogin energiajuomaa jonka se oksensi matolle. :D Kisapaikalle kun päästiin niin kaikille yllätykseksi mentiin infopisteelle ja Domi ilmottiin Extreme Distance MicroDogs skabaan...Hupsis- Meidän vuoro oli vasta klo 13 aikoihin joten sitä enne tuli kuvattua parikisa jonka jälkeen oli lounastauko ja Domi sai huilata, riehua muiden kanssa ja temppuilla. Kisoista tulee varmaan monen monta kuvaa koska kuvaajia siellä riitti. Vähintään yksi hieno otos jokaisesta koirasta! ;) Meidän vuoro kun koitti niin mitä tekee Domi? Sai hajun kuonoonsa ja lähti vetelee kehästä niin kuin eilenkin. Siinä sitten kului se aika ja itse heitin liian pitkiä heittoja ajattelematta (taas!) niin jäi kiekot koppaamatta, mutta kun kaikki oli tehnyt kierroksensa niin sen jälkeen jokainen kilpailija sai heittää vielä yhden heiton ja näin mahdollistaa itselleen lisää pisteitä jos koira saa kopin ja Domihan kopin sai!. Loppuajan sitten kuvailin muiden menoa ja kamerasta loppuikin akku juuri sopivasti ja sain kuvattua viimeisiin heittoihin asti. Domi sijoittui toiseksi myös tänäänkin. :) Ja näin epäviralllisesti niin taitaa se olla MicroDogien Suomen mestari! Nova ja Titokin oli paikalla kisaamassa Sport Division (novice) luokassa. Harmi etten ehtinyt suoritusta nähdä, mutta toivottavasti jollakin on siitä video.
Kisat loppuivat iltapäivällä jolloin lähdettiin ajamaan kotia parin pysähdystaktiikan kera. Maanantaina arki alkaa.
Tuossa linkki kaikkiin viikonloppuina otettuihin kuviin ja muut kiekkokoirat: http://domibostoni.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat/Koirafrisbee+Mustiala+10.8.-11.8.2013/
Jasmin ja Domi kiittää ja
kuittaa tältä erää.



 




2 kommenttia:

  1. Upeita noi Domin ilmassa kierähtämishypyt tossa ekalla videolla! :)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit miten hienolta näyttää! :) Meilläkin koira tykkää frisbeen noutamisesta, nyt kyllä kutkuttaisi kokeilla jotain temppuja...

    VastaaPoista