perjantai 16. elokuuta 2013

Aikamoinen säihkysilmä!


"Valitse olosuhteet jossa koirallasi on todellakin mahdollisuus onnistua, älä treenaa ulkona ennenkuin harjoitukset sisällä onnistuvat (myös sisätiloissa on helppo lisätä häiriötekijöitä), älä vaadi liikaa koiraltasi. Kun harjoitukset onnistuvat sisällä myös pienessä häiriössä, siirry ulko-oven toiselle puolelle, pihamaalle, lenkkipoluille, parkkipaikoille jne.. Näytä koirallesi että tahdot kyseisen käytöksen onnistuvan myös muualla kuin kotona/treenikentällä, eli yleistä toiminto erilaisiin häiriötekijöihin pikkuhiljaa.



Välineurheilu on hienoa puuhaa, mutta se saattaa helpottaa myös käytännön toimimista. Välineet ovat kuitenkin sovellettavissa ja on kouluttajasta kiinni, millaisia välineitä kukin tahtoo käyttää, harjoituksia helpottaakseni kehotan hankkimaan vaikkapa seuraavat asiat:
 
Treenivihko. Seuraa treenejä vihon avulla. Merkitse vihkoon ainakin treenien sijainti sekä minuuttien onnistuneet suoritukset. Voit kirjoittaa myös koiran mielialan, mitä vahvistetta käytit ja mitä mahdollisia häiriötekijöitä oli treenien aikana.

Naksutin. Voit korvata myös sanalla kuten "hyvä, tsip" jne. Itselläni naksutin on konkreettisempi ja se varmistaa sen, että en kehu väärissä paikoissa. Se ääni tulee suusta yllättävän nopeasti.

Kello. Huomaa koska reenit alkaa ja minuutin jälkeen kuuluu hälytys johon treeni loppuvat. Ei enää "vielä yksi onnistunut kerta ja sitten lopetan" -vaan reenit loppuvat kun kello soi. Myös mikron kello käy, puhelimessasi saattaa olla minuutin välein hälytys ominaisuus?

Nameja. Herkut mitkä motivoivat koiraa."




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOKO
Domi tokoili tänään vähän kun testailin uutta kameran putkea.

Domi sai tehdä:
  • ruudun alkeita
  • seuraamista
  • ohjatun noudon alkeita
  • noutoa
  • metallikapulaan tutustumista
  • leikkimistä ja temppuilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti