lauantai 9. helmikuuta 2013

Viikonloppu

Lauantai 9.2.
Käytiin tekemässä 3 tunnin citylenkki keskustassa+koirapuistossa. Ensimmäiset 1,5 tuntia vietettiin koirapuistossa Emman & Nessin kera. Yhdessä vaiheessa sinne ilmestyi myös ranskanbulla, mutta se sitten lähti pois omistajineen kun rupesi Domin kanssa tappelemaan...Murkkuikäiset bulldogit ei ole hyvä yhdistelmä. ;) Loppujen lopuksi saimme seuraamme myös koikkeri pennun. Nessin ja kyseisen koikkerin kanssa Domilla sujui leikit mainiosti ja kaikki olivat jopa samankokoisia, ainakin melkein. Hurjan näköistä koirarallia oli meno välillä kun kolme pientä riiviötä juokaa puistossa edes takaisin ja vieläpä täydellä vauhdilla. Domin mielestä välillä oli kiva myös varastaa miun nahkarukkanen ja riepotella sitä. Sain silti hanskan ehjänä takaisin. ;) Puistoilun jälkeen lähdettiin kävelemään keskustaan päin. Domilla oli päällä t-valjaat ja panta + monitoimiremmi joten hihna oli siis pannassa ja valjaissa kiinni. Domi meni keskustassa erinomaisesti siihen nähden, että palkkana oli vain omia nappuloita ja rupesi luntakin satamaan. Välillä meni korvat Off -asentoon, mutta näin suurinpiirtein meni nätisti ja kyllä siitä saadaan vielä hieno koirakansalainen. Lenkkeilyn jälkeen käytiin Faunataressa ihmettelemässä jyrsiöitä yms. Domi pääsi tutustumaan myös liukuportaisiin. Kotia tultiin linja-autolla ja sehän onnistuu Domilta ilman ongelmia. Joko istuu jalkojen vierellä tai rupeaa makoilemaan/nukkumaan.


Nessillä koulutus meneillään ja Domin kanssa ihmeteltiin ohikulkijoita = ruokaa!
Autosankari Domi



Sunnuntai 10.2. 
Päädyttiin hallille klo 10. Domi oli JH-kurssilla lainakoirana Maijalle, Foxilla alkoi juoksut. Palkkana toimi nakkipalaset ja hyvin kuulemma löytyi koiralta korvat päästä eikä edes tarjonnut istumista vaan nätisti seisoi paikoilleen. Hyvät treenit siis taisi olla ja kyllähän Domi toimii niiden kanssa jotka tuota osaavat käsitellä, koska nameistakin oli syöty vain 1/3 eli ei sitä tarvi edes koko ajan namisyötöllä ruokaa tunkea naamaan jos on muuten ohjaajalla oikeat otteet. Itse olin hallin toisessa päässä oottelemassa ettei Domi ainakaan siitä ottaisi häiriötä ja pyrkisi minun perääni. Tunti siinä vierähti ja kun koira palautui takaisin minulle niin otettiin siinä pienet tokohäiriötreenit. Vähän seuraamista (hienoa vaikka häiriö oli suurta), kaukokäskyjä (mahtavan näköistä menoa!), sivuaskelia, käännöksiä. Lopuksi otettiin myös ryhmäpaikkamakuu jossa kävin välillä palkkaamassa ja etäisyys oli aika pieni. Ajasta en osaa sanoa mitään, ehkä n. 1-2min(?). Domi kokeili myös vähän A-esteen kontaktia ja temppuili.
Ja koska viimeeksi kirjoittelin Domin ongelmista joten nyt ollaan keskitytty niihinkin. Hallissa palkkasin katsekontaktissa ja siitä että kuunteli ja pysyi rentona. Ei ottanut paineita edes haukkuvista koirista!! <3

Kotona nukuttiin päiväunet jonka jälkeen taas touhuttiin. Ensimmäisenä otettiin harjausoperaatio kun tuosta lähtee ihan kivasti karvaa taas vaihteeksi. Sen jälkeen rentouduttiin joogan/hieronnan merkeissä. Loppujen lopuksi tasapainoiltiin ja opeteltiin uusia temppuja.





Heiteltiin tänään vähän kiekkoakin pitkästä aikaa. Hyvin sujui niin kuin aina. Selkähypyt meinas tehdä vähän kipeää, mutta jos tämän vuoden aikana saisi tilattua/ostettua jostain sen neopreeniliivin mitä käytetään koirafrisbeessä. ;)  Ja ehkä se tärkein juttu = harjoiteltiin puhelimen reagointiin, kun se soi. Hyvin Domi osaa jo ilmoittaa ja näyttää missä puhelin on jos miulta namit löytyy jolla palkata. Täytyy lisätä häiriötä ja tehdä erilaisissa tilanteissa. Namisyöttöäkin voi varmaan vähentää eikä palkkaa enää joka kerrasta ettei jumiudu noihin nameihin, vaikka tietysti opetusvaiheessa onkin tärkeää palkata useasti ja paljon. :) Voitaisiin ruveta harjoittelemaan jossain vaiheessa herätyskellon ääneen reagoimistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti