perjantai 22. helmikuuta 2013

Tavotteiden saavuttamista

Vielä olisi muutama päivä aikaa vaikuttaa tuohon toivepostaus kyselyyn! ----->

Domin elämään ei kuulu mitään ihmeellistä paitsi eilen se aloitti juoksut vihdoinkin. Yhdistelin palaset kohdilleen ja tajusin, että siitä löytyy syy sille miksi Domi on ottanut viime viikkojen treeneistä itseensä ja paineistunut niin herkästi. Juoksuaikaan, kun tuosta tulee semmoinen herkkis joka asian suhteen. Joten todennäköisesti sitten taukoillaan 1-2 viikkoa treenaamisesta ja jatketaan kun aivot palautuu normaaliin tilaan. Ahkerasti ollaan hihnalenkkeilty ja siinä on tapahtunut suurta edistystä kahden viikon yhtäjaksoisella harjoittelulla. Edelleen kyllä tulee pysähdeltyä lenkin aikana pari kertaa ainakin, mutta matka on pidentynyt noin 40 minuuttiin. Joskus jos sujuu erittäin hyvin niin käppäillään jopa tunnin verran.  Kotia tuleminen on aina se hankalin kohta ja meinaa herkästi ruveta vetämään, mutta kyllä se siitä kun jaksetaan vain harjoitella. Domi oli käynyt äitinkin kanssa yhtenä päivänä pienellä lenkillä ja ei kuulemma vetänyt yhtään vaikka olikin silloin flexissä. Jo se todistaa, että palaset alkaa loksahtaa paikoilleen tuon bostonin päässä hihnassa kulkemisen  suhteen. Ehkä saamme sittenkin tämän vuoden loputtua vedettyä sen kohdan yli missä lukee "Domi oppii kävelemään hihnassa nätisti vuoden 2013 aikana." Luoksetulotreeniä jatketaan kun juoksut ohi, koska se on vielä niin alkumetreillä ettei ole varaa pilata sitä juoksujen takia, kun kuono meinaa lähteä hajujen perässä ulkona. Tietysti voidaan sitä sisällä vahvistaa. Ja tähän väliin mainitsen, että seuraavat kuulokoiraoppilaat valitaankin vasta syksyllä joten meillä on hyvin aikaa harjoitella perusasioita ja Domilla on vielä hyvät mahdollisuudet sen suhteen!
Sitten pääsemmekin siihen allergiaan. ;) Tassuja on hoidettu muutaman päivän ajan taas sillä antibioottivoiteella ja ovat pikku hiljaa taas kunnossa. Puolitoista viikkoa sitten Domi rupesi taas syömään apteekin allergiasapuskaa (se ei kyllä täysin oireita poista, ehkäpä juuri niiden varastopunkkien yms. takia, mutta oireet lievenevät tosi paljon ja helpottavat Domin elämää). Eilen ostin sitten 1kg jauhettua poroa ja poronkorvia. Domi saa pienen lihaklöntin päivässä toisena ateriana. Käydään varmaan kaikki peruslihat läpi ja katsotaan reagoiko niihin. Jos se ei pahemmin lihoihin reagoi niin syy löytyy kuivanappuloista joten siirrymme sitten lopullisesti liharuokintaan. Paitsi allergiasapuskaa tulee varmaan olemaan tästä lähin aina kaapissa edes se pieni pussi esim. hoitokeikkoja varten, koska nappuloita on niin helppo antaa aina mukaan eikä tarvi hoitopaikassa stressata ton ruokkimista.

Aina kysytään, että miten opetan Domille jonkun tietyn tempun ja sitä rataa. Tällainen kysymys tuli taas vastaan eräällä koirapalstalla ja lupasin tehdä siitä videon, koska en osaa selittää kunnolla muuten kuin "Se vain opii." 

LOMA ALKOI!!!!! Domi ainakin on varmaan onnessaan kun saa ulkoilua ja riehumista kunnolla joka päivä vaikka aamusta iltaan ja illasta aamuun.

3 kommenttia:

  1. Mun bossukkani syö barffia sekoituksella 1/3 raakaa lihaa, 2/3 keitettyä kvinoaa/riisiä ja kasviksia. Hirssiäkin olen kokeillut ja maistuu hyvin. Kvinoan sekaan vielä valkosipua keittymään niin pysyy loiset loitolla. Murren murkinasta lihat: lohta, nautaa, possua tai kanaa. Poroo tuo ei huoli, taitaa maistua liika voimakkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista omista kokemuksista! Domi tosiaan rupeaa raakaruokinnalle allergian takia ja tällä hetkellä menossa eliminaatiodieetti eli käydään kaikki peruslihat jossai vaiheessa läpi, mutta nyt aloitettiin tällaisella erikoisella mitä Domi ei ole vielä ikinä saanut. Tuntuu tosiaan olevan voimakasta, kun ekana ihmetteli että tätäkö muka pitäis syödä, mutta eipä se enää paljoakaan kysele ja kuppi tyhjenee sekunneissa. :) Saas nähdä miten kokeilun käy.

      Poista
  2. Harmi että Domilla on ollut allergiaa. Jekunkin kanssa siirryttiin kokonaan raakaruokintaan pentuna iho-ongelmien takia. Sen jälkeen ei ole ollut mitään.

    Domin "yksin kotona" -video oli tosi hauska! :D Toinen meni peiton alle.. Oiiii :)

    VastaaPoista