perjantai 1. helmikuuta 2013

Talvi = loma?

Voihan se niin varmaan olla meidän kohdalla, koska treenaaminen kunnolla on hiukan vaikeaa lumihangessa ja pakkasella koiran kanssa joka jäätyy jos laittaa pyllyn maahan. Sisällä tehdään se minkä voidaan, mutta aika vähäiseksi jää jos kunnolla haluaisi treenata. Kevättä odotellen siis. :D Ainakin on aikaa keskittyä arkitottelevaisuuteen ja taas vaihteeksi temppujen opetteluun. Jospa temppuvideo saisi sen jatko-osan kevään aikana. Yritetään. Mutta tosiaan enemmän treenipäivityksiä rupeaa tulemaan vasta sitten kun päästään ulos treenaamaan tai tulee joku kiva kurssi mihin mennä. Blogi siis keskittyy lopputalven arkitottelevaisuuteen ja -elämään.

Heijastinvermeet, yökyläilijä, uusi lelu tuliaisena Helsingistä, bostonikalenteri

Keskiviikkona Domi lähti mummille yökyläreissuun ja tuli sieltä kotia torstaina illalla. Oli kuulemma sielläkin pelleillyt normaaliin tyyliinsä... Eipä se enää ole jokaisen käsiteltävä koiruus. ;)
Luntakin taas satanut jonkun verran ja lämpöasteita ulkona on ollut n. +2 - -5. Eli ihan kiva keli tuommosen nakupellen kanssa joka rakastaa juosta umpihangessa ja jahdata lumipalloja. Kun Domi oli eilen haettu kotia niin käytiin vielä pienellä lenkillä, kun koira tuntui räjähtävän käsiin energian takia. Ulkona se sitten sinkoili laidasta toiseen ihan täpinöissään, mutta korvat löytyi silti päästä  joten päästin vapaaksi pienellä metsäläntillä. Herkkupalan ja vapautuksen jälkeen koira lähti kuin raketti juoksemaan ympyrää lumihangessa ja kauheat lumihepulit siihen päälle. Aina kun Domi kuuli "Tänne!" niin pieni bostoniotus lähti täysillä juoksemaan kohti josta tietysti namipalat ja kehut. Loppulenkki sujuikin ihmeen rauhallisesti, kun oli ensin saanut purettua pahimmat energiat. Tuon jälkeen jäätiin vielä hetkeksi pihalle juoksemaan lumivallia ylös-alas-ylös-alas ja Domi oli 15m liinassa. Aina kun tuli luokse käskystä niin palkaksi sai riekkua hihnalla. ;)
Tänään vietettiin aikaa lumitöitä tehden takapihalla. Tai no, itse heiluin lapion kanssa ja koira sai leikkiä lumihangessa kera 15m liinan. Ja, koska nyt on nuoskalumikeli => kepit pysyy maassa. Joka tarkoittaa sitä, että kokeiltiin agilityn pujottelua pitkästä aikaa. Ihan hyvinhän se rupeaa menemään ja Domi ei karannut yhtään mihinkää. Ei edes autojen alle vaikka vapaana olikin. ;)




Domi sai eilen tuliaisena Helsingistä uuden lelun joka on Hear Doggy ultraäänilelu - pallokala ja tuo on ihan mahtava ainakin Domin mielestä. Vinkulelu jota ihminen ei kuule. Mikäs sen parempaa voisi olla vinkuleluhullulle terrierille jonka perheenjäsenet meinaavat tulla hulluksi jos vinkua vingutetaan 24/7. Domi kantaa sitä joka paikkaan mukaan ja jopa nukkuu sen kanssa. Aikasemmin olen ajatellut, että ihan turhai tuollaset lelut ja millä todistaa se, että koira muka oikeasti kuulee siitä jotain. Noh ainakin eräs terrieri sekosi heti kun painoin sitä vinkukohtaa joten kai se sitten jotain kuulee. Parhauden tuosta tekee Domin mielestä varmaan sen, että se on PEHMOlelu. Meillähän ei vielä semmoisia pahemmin ole ollut, koska eräs nimeltä mainitsematon koira tuhoaa jokaisen lelunsa. Tämä on pysynyt ehjänä jo kohta yli vuorokauden ja se on suuri ihme tässä taloudessa. Lähiviikkoina saa varmaan toisen samanlaisen.
 

" Hear Doggy- lelujen sisällä oleva vinku muuntaa äänen ultraääneksi jota ihmiskorva ei kuule. Koira saa siis nauttia lelunsa vinguttamisesta täysin rinnoin ilman, että omistajan tarvitsee sitä kuunnella. Pehmeä plyysi tuntuu mukavalta koiran suussa, ja innostaa sitä leikkimään. Vihdoin vinkulelu josta te molemmat voitte pitää!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti