perjantai 15. helmikuuta 2013

Häsläämistä ja arkitottelevaisuutta

Muistakaa äänestys toivepostauksesta!!! ------------------->
Vielä kun sitä muistaisi mistä pitäisi kirjoittaa ja mitä on tapahtunut tämän viikon aikana. Aloitetaan vaikkapa siitä, että ollaan ahkerasti harjoiteltu hihnassa kulkemista lähes päivittäin. Tuloksia näkyy jo nyt. Suurimmaksi osaksi hihna on koko ajan löysällä eikä pysähtymisiä enää ole kuin muutama lenkin aikana. Ohituksissakaan ei tarvitse enää koko ajan olla tunkemassa sitä ruokaa naamaa. Toissapäivänä ohitettiin jopa kaksi räksyttävää koirakkoa erittäin hienolla menestyksellä!! Kontakti pysyi koko ajan eikä Domia vähempää kiinnostanut ne toiset koirat. Eron huomaa myös siinä kun lähtee valjaiden kanssa lenkille... Voi huh huh sitä sinkoilua ja riehumista. Tietysti pitää opettaa myöhemmin ettei valjaissakaan saa vetää (kuurokoirillahan kun on käytössä valjaat jossa se tunnusmerkki) paitsi tietysti vetovaljaissa ja sillokin ainoastaan jos käsky käy, että saa vetää, mutta se pitää myös osata lopettaa jos niin käsketään. Kyllä se siitä pikku hiljaa. Ensin opetellaan lyhyessä hihnassa ja pannan kanssa ja jossai vaiheessa myös niillä valjaillakin. Tänään kävin ulkoiluttamassa Nanan ja Domi oli tietysti mukana. Tehtiin sellainen tunnin lenkki. Domille 2h, koska käveltiin myös puolet matkasta kotia jne. Hyvin Domi osaa nykyään käyttäytyä Nanankin kanssa ja myös yhteislenkeillä. Linja-autolla kuljettiin 2 kertaa tämän päivän aikana. Tänään myös agiliideltiin keppien muodossa. Mahtavasti menee jo 3 keppiparia ilman ongelmia. Maaliskuussa, ehkä jatkuu se agilitykoulutusohjaajakurssi harjoituskoirakko hommeli jos Domi ei vaan aloita juoksujaansa silloin.
Huomenna olisi tarkoitus lähteä jäähallin parkkipaikalle klo 11.45 kun siellä on talkoovoimin näyttelytreenit. Domi lähtee vain opiskelemaan kontaktia ja hallintaa häiriössä sekä kuvailen Emman&Nessin näyttelytreenisuorituksia. Tuon jälkeen olisi tarkoitus pitää pienet tokotreenit Domin ja Nessin voimin. Saas nähdä mitä tulee. Täytyy ruveta enemmän aktivoitumaan ulkotreenien suhteen kun ilmatkin lämpenee ja tuo hienohelma tarkenee jopa laittaa pyllynsä maahan ongelmitta.

Tänään myös leikittiin ja otettiin tokoa hetken mielijohteesta...Ohjaajan päässä miljoona muutakin asiaa joka näkyykin siinä miten kontakti katkeaa välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti