keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vaihtelu virkistää

Tokon suhteen ainakin. Sain jonkun tokomotivaation äsken ja päätin, että tehdäämpä treeneistä kerrankin mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Nyt, kun ollaan  hinkattu lähes päivittäin ALO-liikkeitä niin luulen lepopäivien tekevän hyvää niiden suhteen ja aivot tekee työtä tauon aikana. Toivottavasti. ;) Tänään sitten tehtiinkin ensimmäisenä ruutua VOI-luokan tyyliin. Koira perusasentoon ja sitten vein patukan/pallon ruutuun, takaisin koiran luo ja käsky "rrruutuun!" ja bostoniotus oli onnessaan juostessaan täysillä keskelle ruutua lelun luokse. Tuollaisia muutama toisto ja sitten otettiin kerran ilman lelua ja kun koira oli ruudussa niin huusin "seis!" jonka jälkeen lelu lensi ja lujaa. Tuon jälkeen taas tehtiin kerran helposti eli lelu ruutuun ja koiralle käsky perusasennosta (pyrin nykyään lopettamaan kaikki liikkeet onnistumiseen. Vihdoin ja viimein kun olen senkin tajunnut). Ruudun jälkeen oli vuorossa noutamista ja siinä enimmikseen kapulan pitämistä, sivulla pysymistä vaikka heittäisin kapulaa (meinaa aina ottaa varaslähdön) ja kun huomasin miten hienosti toi nykyään palauttaa sen kapulan ja hakee sen erittäin hienosti niin otettiin pari kertaa niin että heitin kapulan, koiralle käsky, palautus sivulle. Harjoiteltiin myös sitä, että vaikka pitäisin käsiäni kapulalla niin sitä ei irroiteta ennen kuin sanon "kiitos". Pitäisi myös muistaa ostaa se kevyempi kapula, koska tuo tippuu suusta liian kovassa vauhdissa, kun ei pieni lyttynaama saa siitä kunnon puruotetta. Noudossa meillä on käskysanana "Hae!". Ruudun ja noudon jälkeen siirryttiin hyppyesteelle josta ekana naksuttelin ihan vain perusasennosta ja maltillisuudesta (Domi meinaa vähän innostua liikaakin kyseisestä esteestä ja liikkeestä jonka takia ollaan otettu nyt  alussa ja lopussa tuollaisia asioita esteen lähettyvillä) jonka jälkeen naksutin ja palkkasin pelkistä hypyistä, sitten hypystä ja pysähtymisestä ja loppuakohden kokeenomaisesti ja viimeisenä taas ihan vain hyppyjä+palkka.Sitten täysin uutena asiana ja mielenkiinnostani kokeiltiin hyppynoutoa. Este oli tosi matalana ja koiralla ei ollut mahdollisuuksia kiertää sitä. Heitin kapulan hypyn toiselle puolelle, koiralle käsky "hae!" ja mitä teki bostoni? Hyppäsi, otti kapulan suuhunsa, hyppäsi takaisin ja suoraan perusasentoon!! On se vain hieno harrastehurtta. <3 Viimeisenä, mutta ei tietenkään vähäisimpänä (koska se on nyt meillä tehotreenissä, kun kerran nousi ylös) paikkamakuu jossa palkkasin muutamien sekunttien välein ja hyvin pysyi maassa ja täysin rauhallisena. Paikkamakuuta harjoitellaan myös yleensä ruoka-ajan yhteydessä niin, että kupppi on koiran edessä ja itse olen koiran vierellä ja siitä sitten vapautus.

Tällainen tokopläjäysteksti. :)
Laitetaan vielä loppuun pari kuvaa jotka käytiin eilen räpsimässä, kun joku ihmeellinen valoilmiö näkyi taivaalla hetken.

  Domi muuten hajotti viime viikolla jumppapallon joten se siitä touhusta niin kauan kunnes saan tilattua dobo-pallon... Onneksi vielä löytyy sentään pari erilaista tasapainotyynyä/-lautaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti