sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Treenaamisen intoa

Siinä olisi video Domin kaukoista. Etäisyyttä noin 2metriä ja pelkkä käsimerkki. Seuraamisessakin ollaan nyt edistytty hurjasti ja toivottavasti nyt myös pysyisi kasassa edes jonkun aikaa. Seuraamisessa harjoitellaan nyt vireen/innokuuden nostamista ja sen pitämistä seuruun ajan erilaisilla ja vaihtelevilla seuruukaavioilla. Oikeaa paikkaa vahvistetaan aina silloin tällöin ettei se homma unohdu. Kunhan kevät tuolta joskus tulisi niin treenit siirtyy ulos ja sitten se todellinen treenaaminen vasta alkaakin häiriön osalta. Nyt talven ajan keskitytään rakentamaan vahva pohja koko hommalle. Domi kun rakastaa hyppyestettä yli kaiken niin tänään tehtii seuruuta hyppyesteen ympäri ja muutenkin temppuiltiin esteen lähettyvillä jotta tuo oppisi vähän malttia eikä sitten kokeessa karkaisi esteelle kesken muiden liikkeiden. Tuon jälkeen otettiinkin sitten treeninä hyppyä vihdoin ja viimein. Ensin palkkasin pelkästään hypystä ja seisomisesta. Kerran otettiin kokeenomaisesti. Viimeisenä liikkeenä 2,5minuutin paikkamakuu jota ollaan nyt taas ruvettu tekemään ettei sekään unohtuisi kokonaan ja saataisiin sitä varmuutta + rauhallisuutta. Palkkasin n. 30sek välein. Tällä hetkellä palkkaan Domin omilla nappuloilla paitsi liikkeestä seisomisessa ja -maahanmenossa pystyn käyttämään jo lelua ja sen avulla niihin liikkeisiin saadaankin vauhtia.
Jos saadaan pakka pysymään kasassa niin tarkoitus olisi korkata tokokokeet kevään aikana tai sitten mietin BH-koetta, kun semmoinen olisi täällä toukokuussa. Täytyy nyt katsella kumpaa mennään vai mennäänkö molempiin. Möllitoko olisi kanssa kiva käydä testaamassa ennen virallisia, mutta niitä ei taideta järjestää lähettyvillä ainakaan näillä näkymin. Saas nähdä mitä kevät tuo tullessaansa.

Ajattelin tähän vielä listata tarvikkeita joita olisi tarkoitus ostella kevään aikana treenaamiseen.
  • 1-1,5m grippihihna
  • 40cm pitkälenkkinen ketjupanta tai joku nylonpanta jota käytetään vain treenattessa
  • 4-6kpl merkkitötsiä ruutua varten ja rallytokoon
  • ruutunauha
  • karvainen vinkupatukka
  • vinkuvia tennispalloja lisää!
  • 150g noutokapula
Eiköhän noilla pärjätä sitten vähän aikaa. :)

Nyt lähipäivinä ollaan treenattu kovasti tokoilun lisäksi arkielämän luoksetuloa ja hihnassa kulkemista. Edistystä tapahtuu molemmissa. Luokse tulee lähes joka kerta ensimmäisellä kutsulla. Domi on edelleen 15m liinassa aina kuin luoksetuloa treenataan. Ajattelin, että nyt lopputalvi ja ehkä vielä kevätkin yritetään tehdä parhaamme luoksetulon suhteen ja liinaillaan. Sitten kun alkaa näyttää siltä, että koira pysyy hyvin kuulolla ja lähettyvillä niin aletaan treenaamaan häiriössä sekä vapaana. Hihnassa kulkeminen onnistuu kunhan muistan tehdä lyhyitä ja hauskoja pieniä lenkkejä jotka mennään namin voimalla. Lenkkien aikana tehdään pientä aivotyöskentelyä välillä ja pidetään hauskaa ohituksissa => toimii! ;) Pitkät lenkit (1-2h) tehdään flexin ja valjaiden kanssa jolloin koira saa mennä vapaammin, mutta ohitukset mennään vieressä kulkien. Hihnakoulutuksessa käytetään pantaa ja monitoimiremmiä joka on n. 2,5m. Kunhan muistan pysyä näissä asioissa johdonmukaisenä ja pitää periaatteistani kiinni niin varmasti saadaan perusasiat kuntoo tämän vuoden aikana. Ainakin osittain. Pääasia, että yrittää parhaansa.
Kuulokoirailtu ei olla nyt ehditty, mutta hienosti Domi reagoi lähes aina kännykän soidessa ja ilmoittaa siitä minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti