sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Agiliitelyä

Tämä viikonloppu vietettiin agilityn parissa agilityn ohjaajakurssilla harjoituskoirakkona. Bostonin lisäksi sieltä löytyi kultainennoutaja, airedalenterrieri ja labradorinnoutaja.
Agilityä oli lauantaina klo 14.45-15.45 ja sunnuntaina klo 14.30-15.30. Alku- ja loppulämmittelynä 30min kävelyhölkkälenkki hallille ja sieltä sitten kotia eli päivän aikana tuohon hommaan meni aikaa noin 1,5-2 tuntia.
Maaliskussa on ehkäpä jatko-osa tuolle joten saas nähdä ilmoittaudutaanko sitten sinnekkin ellei se alkeiskurssi ala sitä ennen jos alkaa.


Palkkanamit


Lauantai 19.1.2013
Aiheena oli pituus, pussi, putki ja okseri

Ensimmäisenä otettiin ihan lyhyttä putkea. Domi tietysti osasi jo homman kuin vanhatekijä. Namialusta toiselle puolelle ja sitten vaan koiran lähetys putkeen ja tadaa. Ei vaatinut Domilta hirveesti. ;) Kaksinkäsin sai pidellä pannasta välillä kun innostui niin kovasti ja olisi mennyt koko ajan putkeen.

Seuraavana okseria ja eipä sekään tuottanut Domille ongelmia, koska kyllähän tuo hypätä osaa. Otettiin lähetyksiä hypylle eri suunnista.

Kolmantena pituus ja samalla tavalla meni kuin muutkin eli erinomaisesti. Tässäkin otettiin hypylle lähetystä eri suunnista.

Neljäntenä ja viimeisenä asiana otettiin pussi. Yksi ohjaajista piti koiraa kiinni pannasta ja toinen ohjaaja toisella puolella pussia piteli sitä kangasta aluksi ylhäällä ja itse olin ottamassa koiraa vastaan. Ensimmäisellä kerralla Domi epäröi ja kiersi luokseni... :D Mutta heti seuraavalla onnistui kun käytin samaa käskyä kuin putkessakin eli "LÄPI!".
 

Sunnuntai 20.1.2013
Aiheena oli kepit ja pöytä

Kepittelyä tehtiin ensimmäisenä, koska siihen tietysti kului enemmän aikaa kun pöydän opetteluun. Aluksi keppimäärä oli 4kpl ja ohjurit. Taas yksi ohjaajista piti domia lähtöpaikalla kiinni ja itse menin käskytysvalmiuteen ja ohjaamaan koiraa. Namialusta odotti viimeisen kepin luona. Myös ojureitten välilläkin oli ollut namialusta, mutta eihän Domi siihen kiinnostanut pysähtyä, koska sehän osaa jo 4-6kpl keppejä mainiosta ilman välipalkkauksia. Yhdellä kerralla törmäsi ohjuriin, kun mopo karkasi käsistä, mutta muuten ihan mallisuoritus. Seuraavalla kerralla lisättiin keppimäärää ja tällä kertaa ei ollut kukaan pitelemässä koiraa tai namialustoja. Hienosti meni silti. Taitaa tuo olla ihan pätevä koiruus. ;)

Viimeisenä pöydän opettelua ja joo eipä sekään uutta Domille ollut, koska hyppää käskystä melkein mihin tahansa ja pysyy paikoillaan käskystä jonka jälkeen osaa juosta namialustalle vapauttamisen jälkeen.



Sellainen hiukan erilainen viikonloppu takana ja olihan tuo ihan kivaa vaihtelua ainaiseen tokoiluun ja muuhun höseltämiseen. Ehkäpä sitä alkeiskurssia voi harkita jossain vaiheessa. 
Domilla oli myös joku ihme pakkomielle kontkatkiesteille joihin se ryntäsi aina tilaisuuden tullen. Hyvähän se on ettei pelkää ja tuntuu kontaktit osaavan jo vähän kun niitäkin harjoiteltu. En tietenkään sen antanut niitä mennä luvalla, koska eihän se hyvä juttu olisi kun koira tippuukin sieltä alas. Aina kun odotettiin omaa vuoroa niin otettiin pieniä tokopätkiä ja leikkimistä. Hienosti meni kaikki. Seuraamisessa meinaa herkästi lähteä edistämään tuollaisessa häiriössä, mutta loppujenlopuksi saatiin erittäin hieno seuruu vedettyä. Otettiin myös liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, paikkamakuu, paikkaistuminen, luoksetuloa ja erikseen eteentuloa. Ja välillä tietysti leikittiin kuten mainitsin. Hienosti nykyään leikkii hallissakin ja muiden koirien läsnäollessa. Välillä meinaa kylläkin jäädä ihmettelemään jos joku muu koira haukkuu, mutta nopeasti palautuu taas leikkitilaa.

Aina liikkeiden välillä meinasi hajut viedä voiton ja täytyi pitää pannasta kiinni ettei lähe juoksentelee miten sattuu. Ainakin tiedän nyt mitä käydään tehotreenaamaan tosissaan jotta joskus voidaan tokossa tai missään muussakaan edistyä tai edes harkita osallistumista.

Domin tämänhetkinen treenilista näyttää tältä:
  1. Hihnakoulutus
  2. Luoksetulo
  3. Hallinta myös treenitilanteissa kun vire nousee



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti