perjantai 1. heinäkuuta 2016

MiniHonda

Domin oma yksiö jolla pääsee seikkailemaan ympäri maata. Autona toimii vuoden 2008 Honda Jazz. Pieni, mutta melkoinen tilaihme. Automaattivaihteisto. Ajokortti ollut taskussa kohta kolmisen vuotta ja Honda kotiutui viime vuoden lokakuussa.
MiniHondan myötä Domi sai opetella matkustamaan takakontissa johon mahtuukin sopivasti bossu jos toinenkin. Takaboksista löytyy muovinen häkki joka mahtuu just sopivasti sinne. Domilta löytyy myös omat karvanopat, tottakai! Toistaiseksi Domi saa matkustaa tuossa kopassa. Takaboksista löytyy myös tavaralaatikko josta löytyy vain kaikkea oleellista; varahihna, -panta, pallo, patukka, frisbee, juomakuppi, namitasku, noutokapula, pyyhkeitä, punkkipihdit, turvavyövaljaat (Domi matkustaa joskus etupenkillä. Varsinkin helteillä, koska ilmastointi) sekä Domin toiset työvaljaat lisäsin tänään laatikkoon, koska välillä tulee tilanne että poikkeankin treenien jälkeen vaikkapa kauppaan tmv. ja Domilla ei satu olemaan valjaita mukana ja ei sitä voi autoonkaan jättää helteillä. Toki lähikauppaan Domi voi tallustella ilman valjaitakin kun se siellä tunnetaan, mutta ompahan nyt varalla jos joskus tarvetta. Häkin vierestä löytyy lokero jossa voi säilyttää vaikka nameja, 15m liinaa, hihnaa tai muuta tavaraa mikä ei laatikkoon enää mahdu.
Muuten ei autosta koiraroinaa löydy, koska pidän järjestyksestä enkä tykkää kaaoksesta ja tavarat ois sikin sokin. Hyi. Kaikki oleellinen laatikossa ja jos jotain ylimääräistä tarvitsee niin ne sitten pakkaan treenikassiin kotona ja kassi mukaan. Joskus tottakai tavaraa saattaa kertyä, varsinkin jos tiettyä lajia treenaa useamman kerran viikossa niin mahdollisesti löytyy enemmän treenikamaa autosta, mutta suht säännöllisesti järjestelen kuitenkin tavarat aina uudestaan ja poistan ylimääräiset.
Ensimmäinen auto joten mitään suurempaa en itse osannut kriteeriksi laittaa, muuta kuin että joku sopivan pieni. Minityypille miniauto. Parin koeajon jälkeen sitten tehtiin päätös, että kyllä se automaattivaihteisto on se juttu ja sillä tiellä ollaan. Paljon turvallisempi itselleni, kun tulee ajeltua paljon pitkiä matkoja. MiniHondasta löytyy myös radiosäätönapit ratista joten siitäkin lisäplussaa teknologian osalta. Saa minimoitua kaiken turhan räpeltämisen ajon aikana. Pieni auto joka kulkee näppärästi varsinkin kaupunkiajossa ja parkkeeraus on helppoa. Pitkänmatkanajossa penkit ei ehkä ole maailman parhaimmasta päästä tälle selälle kun vähän kovat, mutta kyllähän sen kestää. Säädöt kuitenkin hyvät (saa nostettua penkkiä korkeammaksi).
Tällä autolla varmaan nyt jonkun aikaa ajellaan. Domille haaveilen variocagehäkkiä, mutta sitä päivää odotellen. Sitä en tiedä mitä teen jos seuraava kaveri on isompi. :D Matkustaako se sitten takana kalterien kanssa ja Domi penkillä vöissä vai miten, mutta sekin selviää myöhemmin kunhan ekana saan edes päätettyä mikä se seuraava otus mahtaa olla rodultaan. Helpoimmalla pääsisi varmaan kun hankkii vaan toisen bossun. Mahtuvat Domin kanssa takakonttiin yhdessä.
MiniHondasta löytyy pari yksityiskohtaakin. Lasit on tummennettu tänä kesänä. Takalaseista löytyykin tummin kalvo. Syksyä ja pimeyttä odotellen mielenkiinnolla. Heh. Mutta eipä kuumu takakontti enää yhtä nopeasti kuin ennen! Eikä ohikulkijat näe sisälle ellei työnnä nokkaansa ikkunaan kiinni. Turvallisuuden ja lämmön vuoksi tummennettu. Ja koska Domilta löytyy monia eri yhteistyötahoja taustalta niin pari pääsi autoonkin esille. Takakontin luukusta löytyy Frisbeepointin logo ja takalaseista (molemmin puolin) FitDogin logo. Miksi? Koska halusin ja voin.
Pääasiassa Domi matkustaa takakontissa, mutta tosiaan välillä se pääsee matkustamaan etupenkillekin ilmastoinnin vuoksi ja välillä muuten vaan. Etupenkin suojana on kurgo merkkinen suoja ja Domi on turvavyövaljaissa kiinni ja ikkuna lukittuna ettei se sitä availe vahingossa.

1 kommentti:

  1. Näppärän olonen auto ja automaatti on aina plussaa! :D Turvallisia reissuja teille!

    VastaaPoista