maanantai 4. heinäkuuta 2016

Back On Trackin voimaa

Ensin taloon tuli back on track topattu sadeloimi Domille. Olisikohan ollut 2014-2015 talvella. Pitkään oli hankintaa tullut mietittyä ja kun petenkoiratarvikkeessa sattui olemaan hyvä alennus joten eihän sitä voinut vastustaa. Takki lähti ostoskoriin ja matkasi tänne. Olin lukenut tuotteesta niin paljon positiivista palautetta joten pitihän se Domillakin kokeilla. Domille kun tulee helposti jumeja lantion kohdalle ja selkään kun on tommonen sähköjänis.
Sadeloimi on käytössä syksy-talviaikana niin työpäivinä (kaupassa käynnit, autossa matkustelu jne) kuin treenien odotusaikana ja tietenkin lämppä- ja jäähdyttelylenkeillä. Selkäjumit vähentyneet eikä mene enää läheskään niin herkästi jumiin mitä aikaisemmin. Tämä sadeloimi on vähän jäykempi kuin verkkoloimi, mutta molemmat asettuu kuitenkin Domin mallisen koiran päälle ihan hyvin. Häntäaukolla ei merkitystä kun ei tuolta häntääkään löydy joten takaosa menee kunnolla persuksen yli niin sadeloimessa kuin verkkoloimessa. Jos ulkona täytyy tarpeet tehdä niin nostan vaan helman ylös niin se on siinä. Helppoa. Kiristysmahdollisuudet hyvät molemmissa takeissa.
Sitten koitti päivä kun voitin jonkun back on trackin järjestämän fb-kisan ja sain valita tuotteen minkä halusin. Koska Domilla oli jo yksi takki niin tilasin itselleni back on trackin pitkähihaisen (pp) testiin. Ensin aattelin, että näinköhän auttaa enkä edes sitä sen enempää ajatellut. Mietin vaan, että saan kivan tavallisen pitkähihaisen paidan kun niitä ei voi koskaan olla liikaa varsinkaan talviaikaan.

"Polypropyleenillä (PP) on eräs poikkeuksellinen ominaisuus: se poistaa kosteutta ja on hengittävä, joten se pitää kehon kuivana liikunnan aikana. PP on kevyt ja suhteellisen ohut kangas, joten se sopii erityisen hyvin muiden vaatteiden alle. Pitkähihainen paita PP sopii ihanteellisesti hartia-, niska- ja selkäkivun sekä käsivarsien ja kyynärpäiden kipujen hoitoon. Pitkähihainen paita PP on kevyt iholla ja sitä voidaan käyttää sekä lämpökerrastona talvella että ympäri vuoden kipuihin ja lihasten toiminnan parantamiseen liikkuessa ja urheillessa. Paidassa on muodikas leikkaus ja hyvä istuvuus."

Taustatietona sen verran, että selässä on osa nikamista vinksin vonksin ja pari puuttuu, kylkiluut kasassa/pari puuttuu, hartialinja eri tasolla ja kaikenlaista vikaa löytyy selästä. Ongelmana oli selän/hartiaseudun jumiutuminen silloin tällöin ja varsinkin jos unohdin joskus suojaliivin frisbeestä ja Domi hyppäsi selkään - ihan vähän kirpaisi ja selkä jumissa pari seuraavaa päivää.
Siitä lähtien kun tuo paita kotiutui niin ei ole ollut montaakaan päivää etten olisi sitä pitänyt. Viikko tai pari ilman niin oireet alkaa tulemaan pintaan takaisin. Uskoo ken tahtoo sen voimaa. Itsellä se on auttanut paljon ja tarkoitus on tilata toinenkin paita. Ei ole ollut hartiat enää jumissa.
Talvella käytän paitaa kerrastopaitana ja muina aikoina ihan muuten vaan. Tykkään myös paidan materiaalista, koska kangas on hengittävä joten sopii koiran kanssa liikkumiseenkin. Paras pitkähihainen omassa vaatekaapissa.
Selän lisäksi oikean käden ranne naksuu ja poksuu ihan kivasti. Rasittuu koneella istuessa ja auton ratissa. Satunnaisia kausia kun oireilee enemmän. Näiden vikojen perusteella tilasin rannesuojan. Yhtäkkiset kipuilut loppui ja tänkin kohdalla huomaa jos on jonkun aikaa käyttämättä. Vaatii kuitenkin pidemmän jakson olla käyttämättä ennen kuin ranne alkaa taas oireilemaan. Toisin kun selkä reagoi suht lyhyellä aikavälillä jos paita ei ole päällä. Rannesuoja antaa sopivan tuen, mutta ei ole kuitenkaan liian jäykkä eli rannetuen kanssa ranneliike ei rajoitu mitenkään häiritsevästi.
Uusimpana bot-tuotteena meiltä löytyy back on trackin verkkoloimi jonka Domi sai back on trackilta. Olinkin verkkoloimea miettinyt kun tuo topattu sadeloimi on vähän turhan kuuma kesällä ja sen verran jäykän oloinen ettei sitä viitsi pitää öisin koiran päällä. Verkkoloimi on ihanan kevyt ja joustava. Tätä takkia Domi ei juokse edes karkuun vaikka muiden vaatteiden kohdalla lähtee lätkimään melko nopeasti kun näkee mitä tapahtuu. Verkkoloimen kohdalla antaa pukea ilman pakoyritystä ja tulee jopa käskystä luokse ilman korvien luimistelua. Tämäkin takki vaikuttaa Domin selkälihaksiin kuten sadeloimikin. Verkkoloimi on käytössä kevät-kesäkaudella sekä tietenkin ympäri vuoden sisäkäytössä. Välillä yön yli päällä ja miten rennosti koira nukkuukin tuon takin kanssa. Nukahtaa syvään uneen paljon nopeammin tuon takin kanssa kuin ilman ja nukkuu rauhallisemminkin. Aamulla on sitten kiva venytellä vetreitä lihaksia ja juoksennella innoissaan. Tämä takki on käytössä myös automatkoilla joustavuutensa ja keveytensä vuoksi. Käytössä myös pesun ja uimisen jälkeen, koska nopeuttaa kuivamista.
Ihan super!
Seuraavana hankintalistalla selkävyö itselleni pitkiä ajomatkoja varten, koska selkä ei tykkää tuntitolkulla istumisesta ja kyynärpääsuojakin voisi olla ihan jees kun tulee tuota kiekkoa heiteltyä jonkun verran.
Postauksen tarkoituksena kertoa vain omia kokemuksia eikä pahemmin huonoa sanottavaa olekaan näistä. Hintavia toki, mutta tähän mennessä ollut kaiken sen arvoista. Takit sopii Domin päälle hyvin ja omissakaan tuotteissa ei ole vikaa ollut.

3 kommenttia:

  1. Meilläkin tuo verkkoloimi ollut viime talvesta lähtien ja hyväksi ollaan se todettu. Tosiaan yksi niistä harvoista takeista, jonka Nero antaa päälleen pukea ja suostuu se päällään kävelemään ilman kiemurteluita. :)

    VastaaPoista
  2. Mä tarviin semmosen lonkkakääreen, koska mun toinen lonkka poksuu aika tavalla treenatessa. :D
    Voisivat kehitellä sellaisen. Ne pitkät ja lyhyet pöksyt mulla kyllä on...

    VastaaPoista