tiistai 12. heinäkuuta 2016

Domin hauskat/oudot tavat

* Domi nostaa takakoipea välillä ylös pissatessaan vaikka onkin narttu

* Sijaistoiminnot innostuessaan jos joku tulee kylään; Domi ettii sen hetken tärkeimmän lelun ja kantaa sitä suussaan samalla kun se juoksee ees taas ympäri asuntoa. Se ettii lelua niin kauan  kunnes löytää ja vasta sen jälkee kykenee moikkaamaan kotiin tulleen henkilön. Joskus jos ei lelua löydy niin juoksee vesikupille juomaan. Lelu suussa se myös pörisee ja kiemurtelee.

* Domi ei tykkää vesisateesta tai kylmyydestä, mutta läträä silti innoissaan kaikki mahdolliset lätäköt vuodenajasta riippumatta.


* Ihan sama missä koomassa Domi on jos jääkaapin joku avaa ja ottaa sieltä juustopaketin niin saa 100% varmuudella seurakseen keittiöön erään pienen koiraotuksen.

* Domi kaivautuu yöksi peiton alle nukkumaan (nukkuu vieressä). Jos käännän kylkeä niin Domikin vaihtaa puolta, koska se haluaa nukkua mahassa kiinni.

* Domi nukkuu peiton alla vaikka olisi minkälainen kesähelle.

* Usein se nukkuu pää tyynyllä ja peitto nätisti päällänsä ja ihan itse asettautuu siihen.


* Kun ruokakaupasta tulee kotia ja laittaa kassin maahan niin Domi tunkee päänsä sinne ja tutkii, että mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy.

* Nuorempana se meni välieteiseen ja lukitsi ittensä sinne. Teki tätä useamman kerran kunnes oppi ettei kannata. Silti se löytyi sieltä taas yks päivä ihmettelemässä kun ovi menikin kiinni.

* Lelujen tappaminen, kaikki on pakko ravistella ja tappaa kuoliaaksi aina uudestaan ja uudestaan ja eihän tämäkään perus ravistelutekniikalla mene. Domi pyörii kuin hyrrä yhteen suuntaan. Sitten kun rupee pökerryttää niin vaihtaa suuntaa. Tapa jota moni ihmettelee. Se on bostoni. ;)*Domi ei turhia hauku ja bostoni on muutenkin suht hiljainen rotu. Välillä kuitenkin iskee joku pärinäkohtaus ja Domi päästelee mitä ihmeellisempiä ääniä.* Domi ja vaihtokauppatekniikka. Onhan se jo todettu, että Domi on ihan fiksu tapaus. Domi on jo nuorena tyttönä oppinut vaihtokaupan idean. Jos se siis haluaa jotain mitä syön, mutta en huomioi sitä niin se hakee sen hetkisen lempulelun ja tuo sen ja samalla tuijottaa ruokaa. Lelu sulle, palkka mulle.


* Samaan kerjuukategoriaan menee tämäkin edellisen kanssa. Domi läppäsee tassulla ja tuijottaa ja kuolaa kun haluaisi jotain ruokaa. Jos siltä kysyy, että mitäs Domi niin se juoksee keittiöön ruokakaapin eteen. Sterkattu bossu ja sen ikuinen nälkä.

* Kaikista vinkuleluista se repii siitä kohdasta missä se vinku on. Miten se voi edes aina tietää missä se tarkalleen on, mutta niin se vaan aina ne löytää ja vinkuosa hajoitetaan heti ensimmäisenä.

* Pehmoleluilta pitää repiä kuono/nenä ja silmät ensimmäisenä.

* Jos otan naksuttimen esille niin en ehdi tehdä mitään ennen kuin Domi on jo tarjonnut kaikki maailman temput mitä se jo osaa. Sen jälkeen vasta kykenee keskittymään kunnolla.

* Domi nukkuu aina omassa pehmeässä pedissään tai sängyssä. Lattia ei kelpaa.

* Domi syö kaikki isommat herkut ja luut aina saman tietyn maton päällä. Aina se juoksee olkkariin matolle syömään jos saa jonkun purutikun tmv. herkun.

* Domi kierii ja ryömii pitkin olkkarin mattoa ulkoilun jälkeen. Se laahaa itteänsä siinä matolla ja kiertää pöydänjalan ympäri pari kertaa, ryömien.

* Saunominen on parasta Domin mielestä.

* Jos ruoka on ollut herkullista niin Domi tulee ruokailun jälkeen luokse, röyhtäsee ja pärskii innosta kun ruoka oli niin hyvvää.


* Viskoo leluja sohvan alle tai jos se makoilee sohvalla/sängyllä niin se tiputtaa ne lelut lattialle. Ihan vaan sen vuoksi, että ihminen voi sitten nostaa ne hänelle takaisin. Tää on olevinaan Domin mielestä välillä tosi hauska leikki.

* Talvella jos se tekee johonkin hankeen tarpeet niin se pyörii siinä tasan niin kauan kunnes se alusta on tasainen. Sen jälkeen kelpaa vasta tehdä asiansa.

* Jos Domilla iskee hätä ulos yöllä niin se aloittaa matalalla murinalla ja nostaa volyymia pikkuhiljaa. Matalalla taajuudella kuitenkin ja niin ettei muu talonväki sitä kuule aina. Domi on oppinut millä äänellä (matala vs. korkea) saa puolikuuron omistajansa hereille. Jos ei murinaörinäpörinä auta (ei rupea haukkumaan) niin se hyppii ovea päin. Siitä kuuluu sen verran kova ääni että siihen herää kaikki.

* Auringonmetsästys. Auringonmetsästyskausi alkaa lopputalvesta kun aurinko alkaa paistamaan kunnolla ja lämmittää. Sisälle kun paistaa johonkin kohtaa aurinko niin sieltä löydät takuuvarmasti bostoninkin. Ainakin Domin. Siellä missä aurinko, siellä myös Domi. Se löytää aina sen pienimmänkin läntin ja nukkuu siinä tyytyväisenä tasan niin kauan kunnes aurinko häviää tai vaihtaa paikkaa jos uusi läntti ilmestyy johonkin nurkkaan.


* Domi, joka edelleen inhoaa kylmyyttä ja talvi ei ole mikään lempivuodenaika niin keksi viime talvena uuden hauskan tavan. Kesken lenkin se saattaa yhtäkkiä vaan hypätä syvimpään hankeen ja rupee sukeltamaan. Etsii varmaan jotain pikkuelukoita tai sitten muuten vaan hauskaa.

1 kommentti: