torstai 12. toukokuuta 2016

Tokobossu

Tokon treenaamista hiekkakentällä jossa ei olla ennen tokoiltu. Treeniseurana Kaisla ja Nero.
Nuo hiekkakentät alkaa olemaan jo tuttu juttu Domille eikä hajut vie pientä bossua kovin pahasti. Luottavaisesti voi myös päästää vapaaksi ja siinä se touhuaa omiaansa mutta kulkee vierellä koko ajan. Nero aloitti treenit ja Domi makoili sen aikaan rennosti vapaana. Palkkana toimi koko treenin ajan vinkupatukka. Namit ei edes kelvannut Domille vaan lelu oli suuremmassa suosiossa joten sillä mentiin enkä valita. Onhan se kivempi palkata leikillä kun tehtiin vauhdikkaita liikkeitä.

- ruutu
- merkin kierto
- seuraaminen
- jäävät

Ruutu
Domi on suorittanut ruutuun menemisen oikein treenipaikasta huolimatta eli bongaa ruudun uudessakin ympäristössä ja eri alustoilta, myös ruutunauhat ja merkit on vaihdelleet eikä ole ollut merkitystä niillä. Lähtee myös heti ekalla käskyllä useimmiten. Toisinaan hakeutuu edelleen oik.puolimmaiseen reunaan, mutta enimmikseen paukuttaa menemään keskelle ja stoppaa vasta käskystä ja ei kuitenkaan enää merkille hakeudu joten pysyy ruudun sisällä. Tällä kertaa oli koirahäiriö ruututreenissä kun ruutu oli Domin ja Neron välissä. Ekalla toistolla Domi sinkos ruudusta läpi Neroa kohti kunnes syttyi lamppu päähän ja juoksi täysiä takaisin (ei mennyt Neron luo) ja uudella yrityksellä unohti kaverinsa ja teki nätin ruudun. Tehtiin muutama toisto eri pituuksilta ja kosketusalusta oli ruudussa.

Tehtiin myös evl-ruutua entiseen tyyliin eli merkin kautta. Domille ollut vähän vaikea mennä ensin merkille ja sitten ruutuun, mutta jotain on tapahtunut kun tällä kertaa Domi teki erinomaisen suorituksen tosta noin vaan. Ihan kuin olisi aina ennenkin tehnyt. Harmi ettei merkkiä enää ole, mutta jospa saataisiin näkymättömästä merkistä/eteenmenosta yhtä vahva ja nätti liike vielä joku päivä. Eteenmenotreenit/lähetys tyhjään vielä treenin alla ja sitä ei tällä kertaa treenattu.
"Ruutuun!!"
Merkin kierto
Tarkoituksella tein tällä kertaa eri merkkiliikkeitä kun ne vaatii varmistusta Domilta ja erottelutreeniä liikkeiden välillä, mutta tänään näytti siltä, että homma alkaa jo sujumaan eli pystyy tekemään samalla treenillä ruudun, merkille menon (esim. ohjattu tmv liike) ja merkin kierron ilman, että aiheuttaa sekaannusta joten nyt voidaan nuo treenit jättää vähemmälle.
Merkin kiertokin siis sujui tällä kertaa varmasti eikä tarvinnut edes yhtään kaksoiskäskyä vaan bongasi merkin nopeasti ja lähti heti ensimmäisellä käskyllä. Kaarrokset edelleen välillä vähän liian laajat kun vauhtia on paljon... joten seuraavaksi hiotaan todennäköisesti sitä kääntymistä tiiviimmäksi jolloin vauhtikin vähän tasaantuu.
Seuraaminen
Hyvältä tuntuu ja näyttää kunhan vaan saa Domin moottorin käynnistymään. Varmaan täytyy ruveta miettimään jotainvirittelyä ennen seuraamista, koska tällä hetkellä se alku on usein vähän haahuilua kunnes se tasaantuu ja sitten tekee ihan hyvin. Edisti jossain vaiheessa, mutta sekin tasottui kun siinä vaiheessa tein vastapäivään ympyräkävelyä jolloin Domi korjasi paikan paremmaksi ja paikka pysyikin loppupätkän ajan hyvässä kohdassa suoralla seuruupätkässäkin. Kontaktikin pysyi. Nykyään enimmikseen seuruussa kainalopalkka tai palkka vasemmassa kädessä (ellei palkka ole taskussa tai repussa).
 Jäävät
Tehtiin kaikki jäävät. Yks toisto jokaista jäävää kohden (seisominen, istuminen, maahanmeno). Stoppaukset merkin kierron kautta. Osasi jopa istua ekalla toistolla, mutta silti istuminen vielä epävarmin noista kaikista ja siihenkin varmaan ruvetaan keskittymään seuraavaksi.
Kerran Domi tökkäsi merkkitötsän tahalleen nurin. :D Vanha opittu temppu. Domin into pysyi koko treenin ajan vaikka tehtiinkin kaikki putkeen. Lelupalkka oli paras Domin mielestä ja sillä mentiin. Domin jälkeen Nero teki vielä ruutua. Domi rupesi pelleilemään ja yritti häiritä Neroa (Domi oli vapaana) joten Domi pääsi jäähylle ja aitaan kiinni. Käänsi selän, koska olihan se nyt kauhea rangaistus pienen bossun mielestä kun toinen saa tehdä ja hän ei. Treenien lopuksi piskit sai vielä polskia lammessa ja hauskaa näytti olevan. Ainakin vauhtia riitti. Nero ymmärtää Domia ja leikit sujuu ilman ongelmia. Domilla kun ei liikaa noita koirakamuja ole joten kiva kun tulee toimeen Neron kanssa. Saa jonkun kanssa painia kunnolla ja juosta täysiä.
Nautiskelija
Tähtäys 5/5
Mököttäjä Domi

3 kommenttia:

 1. Pakko kysyä noista housuista, että ovatko miten kestävää kangasta? Oon jo pidemmän aikaa niitä täälläkin ihastellut, mutta olisi kiva kuulla pidemmän ajan käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin minulla kestäneet käyttöä. Housut ollut käytössä nyt noin vuoden verran melkein päivittäin (omistan kahdet revolutionrace pöksyt)joten ovat kokeneet monet pesut ja rymyämiset. Sateet, pakkaset, kurakelit... ja edelleen ovat hyvässä kunnossa. Domin raapimisetkin kestää (Domi ilmoittaa äänet raapimalla jalkaan).
   Itse ainakin pystyn näitä suosittelemaan muillekin ja aion ostaa vielä kolmannetkin tälläiset.

   http://www.fritidsfabriken.se/

   Markkinoiltahan toki löytyy nykyään eri valmistajilta näitä samantyylisiä housuja, mutta itselläni ei vertailukohdetta ole. Todennäköisesti suht samaa luokkaa kaikki kestävyydeltään ja materiaaliltaan. Malleissa tietysti eroavaisuuksia ja värivalikoimassa.

   Poista
  2. Kiitos kovasti vastauksesta! :)

   Poista