perjantai 6. toukokuuta 2016

Retkeilijä Domi

Nätti keli joten ei muuta kuin kamat kasaan ja uusien maastojen etsintää. Domin ensimmäinen pidempi retki. Paikaksi valikoitui Orrainpolku joka sijaitsee Savitaipaleella. Koko reitillä on pituutta n. 10km, mutta meille riitti tällä kertaa 6km kierros johon kului 3h taukoineen. Reitti luokitellaan haastavaksi/vaativaksi ja sitä se paikoitellen olikin. Pari jyrkempää nousua ja laskua, pitkospuita, erilaista metsämaastoa, järvimaisemaa.... Orrainpolku kulkee kapeaa polkua ja pitkospuita pitkin vehreässä metsässä ja kallioiden päällä. Meidän reitinvarrelta löytyi yksi laavu (kokonaisella 10km kierroksella on 2 laavua) ja loppumatka meni rantaa myöden pitkospuita pitkin. Onni oli koira jota pystyy pitämään vapaana, koska turvallisuussyistä Domi sai viilettää menemään vapaana suurimman osan ajasta maaston vaikeakulkuisuuden vuoksi. Olisin ollut itse turvalleen jos vetävä koira ois mennyt edellä jyrkät laskut. Ainoastaan alkumatkan ja viimeisen kilometrin Domi oli vetovyössä kiinni ja auttoi vetämään myös jyrkät ylämäet ylös. Vetoapuri. Domi pysyi hyvin lähellä ja mukanahan oli myös minun tätini joten Domi kyllä piti huolen, että "lauma" pysyy kasassa ja pysyi koko ajan näköetäisyydellä sekä vahti, että varmasti pysytään kaikki reitillä. Matkanvarrelta löytyi puroja, ojia, lampi, järvi ja Domihan kävi niissä kaikissa uimassa ja juomassa. Ui valehtelematta varmaan kymmenen kertaa milloin missäkin lätäkössä. Pysyi ainakin hyvin viileänä ja läähätyskin loppui aina uimatuokion jälkeen. Luonnonveden litkimisen lisäksi matkaeväänä oli myös tuttu ja herkullinen FitDog energiajuomaa melkein litran verran ja sekin pullo tyhjeni matkan aikana. Kamerat oli mukana, mutta eipä sitä tullut hirveästi kuvailtua tai videoitua muuta kuin vähän alkumatkasta. Kännyllä räpsin loppumatkasta kuvia kun en jaksanut enää järkkäriä kantaa kaulalla vaan olin sen jo laittanut reppuun. Videopätkätkin parilta ekalta kilsalta.
Yksi kyy nähtiin kallioilla joten Domia ei viitsinyt vapaaksi päästää siinä kohtaa ja ei hirveesti innostanut jäädä kuvailemaan, mutta onneksi jäi pelkäksi näköhavainnoksi vain se kyy.
Joku kerta voisi tuon koko 10km kierroksen tehdä kunnon eväiden kera. Reitti oli tosi hyvin merkitty ja aika taitava saa olla jos tuolla reitillä eksyy.
Jospa sitä vielä tänä vuonna ehtisi Repoveden kansallispuistoon tai muihin saman tyylisiin paikkoihin retkeilemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti