maanantai 11. huhtikuuta 2016

Makuelämyksiä Kanadasta

Kuten aikaisemmin täällä jo kerrottiin, niin Domi sai testiin uutta ruokaa. Merkiltään Orijen Tundra, 2kg säkki. Orijen on merkkinä tuttu, mutta syystä tai toisesta ei ole koskaan tullut testattua, koska Domi on kokeillut jo niin monet merkit ja kun Royal Caninista löydettiin sopiva sapuska ettei sitä jaksanut enää muuta kokeilla kun vuosien jälkeen löytyi sopiva. Onneksi kuitenkin törmättiin Acana & Orijen mahdollisuuteen hakea mukaan testiryhmään ja Domi pääsi testaamaan sille täysin uutta ruokaa, koska tästä ei enää ole paluuta entiseen. Domi ei siedä possua joten Acana/Orijen testituotteet jotka Domille tulee niin eivät sisällä possua.
TUOTESISÄLTÖ, ORIJEN TUNDRA
Tuore vuohi (4 %), tuore peura (4 %), tuore lammas (4 %), tuore biisoni (4 %), tuore nieriä (4 %), tuore jänis (4 %), tuore ankka (4 %), tuore kirjolohi (4 %), tuore sardiini (4 %), tuore alaskan turska (4 %), kuivattu vuohi (4 %), kuivattu peura (4 %), kuivattu turska (4 %), kuivattu lammas (4 %), kuivattu mustakitaturska (4 %), punainen linssi, vihreä herne, ankanrasva (3,5 %), kuivattu silli (3 %), kuivattu seiti (3 %), kikherne, keltainen herne, sinimailanen, merilevä, kurpitsa, talvikurpitsa, turskanmaksa (1,5 %), vuohen mahalaukku (1,5 %), vuohenmaksa (1,5 %), lampaan mahalaukku (1,5 %), lampaanmaksa (1,5 %), peuran mahalaukku (1,5 %), peuran maksa (1,5 %), porkkana, pinaatti, omena, päärynä, karpalo, kylmäkuivattu maksa, katajanmarja, ruusunmarja, voikukan juuri, mustaselja, kehäkukka, kuivattu sikurinjuuri.
Tuotesisältö vaikutti mielenkiintoiselta ja sellaiselta, että tuota voisi ihan mielellään syötellä jos se vaan sopii Domille. Jotta Domista saataisiin parhaiten kaikki reaktiot irti nappulan sopivuudesta niin Domi söi pääasiassa ainoastaan tuota nappulaa, vaikka normaalisti syö 50/50 menetelmällä eli puolet sapuskasta on lihaa. Allergiaoireet tulee esille jos Domi syö pelkästää nappulaa, koska tähän mennessä ei oltu vielä löydetty nappulaa joka ei oireilua aiheuttaisi (pelkkä nappularuokinta). Lihan kanssa Domi on sietänyt muita nappuloita. Jos joutunut syömään pidemmän jakson pelkkää nappulaa niin heti alkaa kutinat ja muut oireilut, mutta Tundran kanssa ei tullut yhden yhtäkään ongelmaa. Tassut ei tulehtunut, korvat ei kerännyt töhnää, silmät ei vuotanut normaalia enempää, maha ei turvonnut, kakkamäärä väheni (eikä haissut) ja kaasuttelutkin oli todella vähäiset mikä oli yllättävää. Uskon, että selitys löytyy tuotesisällöstä kun nappuloiden joukossa on hedelmiä, vihanneksia ja marjoja joten mahakin toimii paremmin. Ylimääräset viljat, perunat ja muut tuommoset (isot määrät) kun aiheuttaa Domilla mahan turpoamisen ja tassut tulehtuu herkästi jonka takia sille ei ole voinut syöttää muita nappuloita pääruokana vaan on pitänyt ottaa ne lihat siihen rinnalle. 
Domi syö vielä yhden säkin royal caninia, koska sellainen löytyy kaapista, mutta sen jälkeen se saa uuden säkin Orijenin Tundraa jos sitä vaan löytyy kaupoista. Helpottaa myös matkailua enemmän kun se voi tuota ruokaa syödä yhtäjaksoisesti viikon jos toisenkin eikä tarvitse miettiä lihojen hankkimista. Domi on myös vihdoin kiinteytynyt sterkkauksen rasvankeräyksen jälkeen kun saatu sapuskat ja liikunta kohdilleen. Nappulan lisäksi Domi syö lihaa (enimmikseen perus ruokakaupasta ostettua naudan jauhelihaa) ja siihen lisäksi öljyä joka sisältää biotiinia + sinkkiä. Domi sai aina öljylorauksen Orijen sapuskan sekaan aamupalaksi. Turkki kiiltää ja alkaa olemaan vihdoin ja viimein taas siinä kunnossa missä se on joskus ollutkin. Ei ole enää kaljupylly. Turkki on myös paksuuntunut ja kiiltoa tullut takaisin.
Ainoa miinus on hinta. Hinta on ehkä vähän kova (30€ 2kg säkki), mutta Domi saakoon nyt nauttia herkullisesta sapuskasta, koska se sille noin hyvin sopii. Onni omistaa pieni koira ja kaiken etsimisen ja vääntämisen jälkeen kun löytynyt hyvä ruoka joten mitäpä sitä vaihtamaan. Isommalle koiralle tulisi aika kalliiksi syötellä Tundraa.

Videolla ensimmäinen ruokailukerta. Kuola valui jo pelkästä tuoksusta ja tiedosta, että ihan kohta saa ruokaa. Ruokaruokaruoka terveisin Domi. Kuolajojot valui jokaisella ruokintakerralla. Maistuvia nappuja ainakin Domin mielestä. Ei ole ihan tuoksuton nappula, mutta ei mitenkään erityisen voimakaskaan. Perus nappulatuoksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti