sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kiekkoilua ja uusia temppuja

Päästiinkin aloittamaan frisbeekausi ulkotreeneillä. Kevät kun tulikin rytinällä ja kentät alkaa olemaan ihan hyvässä kunnossa. Se myös tarkoittaa sitä, että pitää nyt miettiä hankkiiko sitä treenioikeutta halliin vai ei kun ulkonakin jo tarkenee. Pitää ottaa vaikka pari irtovuoroa hallilta silloin tällöin niin päässään tekemään halliympäristössäkin kun se on toisenlainen häiriö Domille.
Pikkasen oli bossumoottorissa vauhtia kun näki kentän mihin mennään ja kiekkolaukun. Voi myös olla, että ohjaaja hepuloi yhtä innoissaan frisbeetreeneistä kuin koiransa. Domi sai ite valita kiekon laukusta ja sieltähän valikoitui  Hyperfliten CS pup kiekko joten niillä mentiin. Vähän liian kevyitä omaan makuun, mutta toisaalta kevyet kiekot oli hyvä valinta vuoden ensimmäisiin treeneihin kun ei tarkoituksena kuitenkaan ollut heitellä mitään pituutta vaan pientä höntsäilyä. Bossuraketissa oli vauhtia ja rälläsi täysiä kiekkojen perässä läkähdyksiin asti. Vruuumm ja viuh. Ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Vähän myös flippejä ja muita Domin lempitemppuja, mutta enimmikseen vain ns. kahden frisbeen leikkiä eli yksi heitto sinne, toinen tuonne... Välillä pidettiin juoma- ja lepotaukoa ja sitten taas jatkettiin riehumista. Melkein tunti viihdyttiin kentällä nauttien kiekoista ja auringosta kunnes lähdettiin takaisin kotia. Unohdan aina sen juomakupin ottaa mukaan joten tuli testattua frisbeetä kuppina. Hyvin toimi ja FitDogin energiajuoma maistui. Tästä se taas alkaa säännöllinen kiekkoilu. Niin siistiä! Paras harrastus ikinä.
Harrastuksien ohella Domi on opetellut myös kaksi uutta temppua. Toinen on ei niin hyödyllinen temppu ja toisesta voi jopa hyötyä olla. Temput on tassun paukuttelu lattiaan ja kolikoiden kerääminen. Tassun paukuttelun naksuttelin huvin vuoksi kun en muutakaan keksinyt ja kolikoiden keräämisen päätin vihdoin ja viimein uskaltaa opettaa tuolle kun Domin osalta voi olla jo sen verran varma ettei se niitä kolikoita niele ja popsi parempaan talteen. Saa nähdä rupeeko se keräilemään kolikoita kauppojen lattioilta. :D Domi nostaa kolikot rauhallisesti lattialta ja kannattelee niitä etuhampaiden varassa ja lörppähuulet pitää huolen siitä ettei se kolikko tipu. Kolikkonostelutreenin jälkeen kuppi eteen ja Domi osasi kerätä kolikot ja laittaa ne kuppiin. Oli helppo ja nopea opetus kun koko touhuun meni alle 5min. Alapuolella taidonnäytteet molemmista tempuista. Koittakaa kestää videoiden surkeaa laatua.
Kiekkoilun ja temppuilun lisäksi puuhailtu työhommiakin. Käytiin keskustassa ihmettelemässä ihmisiä ja rakennustyömaiden paukutteluääniä. Tarkoitus oli keskittyä hihnassa kulkemiseen, mutta Domi olikin sitä mieltä, että kyllä hän osaa ja käveli koko citylenkin ajan vetämättä. Kerran taisin joutua pysähtymään ja se siitä. Menis sitten yhtä nätisti myös silloin testipäivänä kesäkuussa niin kaikki on erinomaisesti. :D Hihnassa kävely kun sujui kunnolla eikä siihen tarvinnut keskittyä niin ihmeteltiin niitä ihmisiä (ohitukset) ja paukutteluääniä. Eihän Domi semmosista hätkähdä. Korvat heiluu kun pitää kuunnella tarkasti kaikki äänet, mutta kontakti pysyy ja mielentila pysyy normaalina. Ja onhan se nyt ihan positiivista, että kuulokoira edes jotenkin reagoi ääniin. Heh.
Lopuksi poikettiin vielä torin kautta jossa otettiin pari luoksetuloa. Seuraavaksi pitäisi varmaankin käydä tekemässä odottelutreenit kahvilassa. Käytöstestiin kun kuuluu 3min odotus esim. kahvilaympäristössä ja siinä siis jätetään koira testaajien kanssa ja ohaaja häipyy nurkan taakse.
Tällä hetkellä Domi on vähän pipi kun siihen iski joku mahapöpö joten viikonloppu ollut Domille lepäämistä ja sisällä hengailua. Parempaan suuntaan kuitenkin jo menossa joten eiköhän se ensi viikolla jo pääse takaisin puuhailemaan bossumaisia juttuja ja nauttimaan ihanasta keväisestä säästä sekä auringonpaisteesta jos se aurinko suostuu paistamaan ensi viikollakin. Toivotaan niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti