keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Domin suosikit #1

 * Postaus ei ole yhteistyönä petenkoiratarvikkeen kanssa vaikka tuotteet onkin sieltä ostettu. Hinnat petenkoiratarvikkeen hinnastosta otettu. *


Ruffwear Front Range valjaat 
Hinta alk. 49.90€
Koot:
XXS / 33- 43cm
XS / 43-56cm

S / 56-69cm
M / 69-81cm
L/XL / 81-107cm
"Pehmustettu valjas Ruffwear Front Range Harness on jokapäiväiseen käyttöön soveltuva, säädettävä ja helposti puettava valjas. Neljä säätöpistettä mahdollistaa hyvän istuvuuden. Pehmustetut vatsa- ja selkäkappaleet lisäävät käyttömukavuutta pidemmilläkin matkoilla. Valjaissa on kaksi kiinnikettä talutinta varten, alumiininen v-rengas selkäpuolelle sekä kumipäällysteinen nailonlenkki vatsapuolella. Valjaissa on tarrakiinnityksellinen tasku nimilaattaa varten. Heijastinnauhat lisäävät näkyvyyttä hämärässä."

Meidän lempparivaljaat jotka ostin viime keväällä kun ilmestyivät petenkoiratarvikkeen valikoimaan ja sopivasti alennuksessakin joten pitihän se mielenkiinnon vuoksi ostaa testiin kun olen aina halunnut kokeilla Ruffwearin tuotteita miten sopivat bostonin malliselle koiralle ja pois en vaihtaisi enää. Valjaat saa säädettyä jokaisesta remmistä joten ne saa soviteltua bostoninkin päälle kunnolla eikä remmit löysty itsestään vaikka niihin kohdistuisi kovempikin veto. Tykkään myös leveästä vatsakappaleesta ja siitä että selkä- ja vatsakappale on pehmustettu. Ei hankaa bostonin ihoakaan rikki vaikka karva olisi ohut. Alumiininen v-rengas vaikuttaa tukevalta ja kestävältä ja onkin kestänyt tuon bossulaisen kiskomiset ja riuhtomiset. Selkäosaan saa pieneen taskuun ujutettua nimilaatankin narun varteen niin pysyy siellä tallessa. Valjaat toimii meillä monitoimivaljaina ja onkin päällä monessa eri touhussa niiden istuuvuden takia. Jopa turvavyövaljaina. Rehellisesti sanottuna parhaimmat valjaat mitä tässä taloudessa on koskaan ennen nähty. Hintakin ihan sopiva verrattuna laatuun omasta mielestä. Ollut rahansa arvoiset.

Back On Track - sadeloimi vuorella
Hinta alk. 74,95€
Koot: 21cm-91cm
Domin koko 34cm
"Pitää koiran kuivana ja lämpimänä sadesäällä. Sadetakin Welltex-vuori lämmittää koiraa ilman, että koiralle tulee liian kuuma. Loimen pintakangas on vedenkestävää mutta hyvin hengittävää ripstop-kangasta ja loimen saumat on teipattu vedenpitäviksi. Welltex-vuori sisältää pieniä keraamisia partikkeleita, jotka heijastavat osan koiran kehon lämmöstä takaisin pitäen koiran lämpimänä.

- lämmin welltex-vuori
- pintakangas hengittävää ripstop-kangasta
- vedenpitävyys 3000 mm
- teipatut saumat
- heijastinanuhat kyljissä

Back on Track -sadeloimen ainutlaatuinen muotoilu suojaa koiran tärkeimpiä lihasryhmiä sekä herkkää vatsan aluetta. Loimessa on monta käytännöllistä ratkaisua kuten kaksoiskiinnitys vatsaläpässä. Tämä estää loimea pitkin valuvan sadeveden pääsyn mahaläpän alle. Taluttimen aukko on suojattu ylimääräisellä kankaalla jotta sitäkään kautta vesi ei valuisi loimen sisään."

Back on Track -sadeloimi päätyi meille petenkoiratarvikkeen alennuskamppanjan myötä viime talvena kun takin ostoa oli muutenkin tullut mietittyä kun halusin kokeilla vaikuttaisiko se Domin jalan pompotteluun millään tavalla ja vaikuttihan se, positiivisesti. Domi pompottelee huomattavasti vähemmän kun muistaa varsinkin treenien yhteydessä takkia käyttää tai jos hengailee autossa pitkiä aikoja kylmällä kelillä. Oikeastaan lämpöhoito yleisestikkin on auttanut Domia. Jumeja huomattavasti vähemmän ja se taas vaikuttaa myös "vammajalan" toimintaankin. Pohdin mikä versio olisi meille paras käyttötarkoitukseltaan ja päädyin sadeloimeen jossa vuori. Sadeloimi  ja verkkoloimi olisi käynyt vain kevään ja kesän niin en kokenut niitä rahan arvoiseksi meille kun halusin takin jota voisi käyttää kelistä riippumatta. Tän vuorellisen sadeloimen käyttöikä on meillä ympäri vuotinen ja käy kaikilla keleillä. Koiralle ei tule liian kuuma kesällä, mutta pärjää myös talvellakin. 

Domin selänpituus on n. 31-32cm ja takki on kooltaan 34cm. Arvoin pitkään 31cm ja 34cm, mutta päädyin lopulta tuohon isompaan ja se oli hyvä ratkaisu. Pienempi ei olisi todennäköisesti mahtunut rintakehästä. Selästähän tuo menee hitusen liian yli, mutta bostonin kanssa sillä ei ole mitään merkitystä kun bot-takki laskeutuu joka tapauksessa pyllyn päälle ja näillähän ei häntää ole. Jos Domin tarvii tarpeet tehdä ulkona niin nostan vaan helman ylös. Tämä käytäntö on sopinut meille kun Domista näkee helposti milloin sillä on hätä ja tarvii helma nostaa. Tykkään myös takin kiinnityksestä. Tarrakiinnitys ja sitten vielä klipsi. Pysyy kiinni ja takkikaan ei pyöri koiran päällä vaikka olisi vauhtia vähän enemmänkin. Etuosa ei ainakaan Domin liikkeitä rajoita kun kiinnitys on löysimmillään. Niskasta löytyy reikä taluttimelle, mutta reiän koko ei ole mitenkään kovin suuri ja meidän hihnojen lukot on suht isoja niin ei tule sitä käytettyä. Pidän hihnaa siis ihan tavallisesti kuin olisi ilman takkia. Jalkaremmien pituutta saa säädeltyä jos niitä edes tarvitsee. Domin kanssa ei ole jalkaremmejä tarvinnut käyttää kun takki pysyy ilmankin paikoillaan hyvin eikä takaosakaan pyöri omiaan. Hyvin on loimi pelittänyt meillä ja Domi on aina ihanan lämpöisen tuntuinen kun takin ottaa pois. Todellakin yksi parhaimpia ostoja.

Kevythäkki PetEasy Premium
Hinta alk. 45,00€
Koot: S-XXXXL
Domin häkki: L
"Kevythäkki PetEasy Premium on kevyt kokoontaitettava kangashäkki kestävällä teräsrungolla. Kätevän mekasnismin ansiosta kevythäkki on helppo ja nopea pystyttää. Kevythäkissä on pyöristetyt ja vahvistetut (1000 den) kulmat sekä kolme ovea, päällä, sivulla ja päädyssä ja ovet on mahdollista rullata ylös. Seinissä on verkko, mutta ne saa peitettyä kokonaan.  Lisäksi 2 tarviketaskua. Kevythäkin päällinen on  vedenkestävää 600 denierin materiaalia, irroitettava ja vesipestävä. Häkissä mukana irroitettava fleecepeti."

Onkohan tuo häkki ollut meillä nyt noin pari vuotta(?). Ei tarkkaa muistikuvaa, mutta alusta asti ollut autohäkkinä ja reissuissa mukana. Värinä vihreä tietenkin (kuulokoiraväri). Kevyt kantaa mukana erilaisissa tapahtumissakin ja sopivan kokoinen meidän autoihin (toyotan takapenkille ja hondan takaboksiin). Tällä hetkellä se on minun auton takaboksissa johon se mahtuu juuri sopivasti. Domin oma turvamökki. Se hakeutuu tuonne jos ollaan vieraissa paikoissa. Häkistä saa peitettyä kaikki päädyt ja sivut joten vaikka ympärillä olisi rauhatonta hälinää ja vilskettä ympärille niin koiran saa eristettyä omaan pieneen yksiöönsä jossa saa sitten olla rauhassa eikä tarvi stressailla ja tuijotella koko ajan ympärilleen. Häkin päältä löytyy yksi tasku jossa säilytän kilpailukiran, passin, rokotuskortin, rekkaritodistuksen ja muut Domin tärkeät paperit jotka meinaa aina unohtua matkasta mutta nykyään ne on häkissä ja kulkeutuu kaikkialle mukaan. Kattoluukkua ei saa peitettyä joka olisi välillä ihan hyödyllistä. Häkin takan roikkuu lisänä vielä yksi tasku jonka saa irroitettua. Häkin ovet saa helposti rullattua ja kiinnitettyä tarralla tuonne yläkulmaan piilotaskuihin. Helppo ja nopea koota kasaan ja yhtä nopeaa myös purkaa jos tarvitsee saada pienempään tilaan. Littanaksi laitettua häkistä löytyy myös kantokahva josta sen saa kätevästi kannettua jos tarvii häkkiä raahata mukana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti