sunnuntai 23. elokuuta 2015

Olympiastadionilla

Se päivä koitti vihdoin. Eläköön Koirat viikonloppu Helsingin Olympiastadionilla. Matkaan lähdettiin jo klo 5 ja Helsingissä oltiin vähän ennen yhdeksää. Frisbeenäytös alkoi klo 10. Domi nukkui koko automatkan joten stadikalla jaksoi touhuilla ilman väsymystä. Ei jännännyt tällä kertaa edes musiikkia, kuulutuksia tai sitä menoa mikä siellä oli. Rauhallinen ja varma. Esityksen ajan Domi oli liinassa ja se olikin hyvä päätös. Alkuun oli semmoista perus Domihaahuilua ja kentän tutkimista kunnes lämpeni kiekoille ja alkoi koppailla, mutta aurinko porotti suoraan kentälle joten eipä bostonilla motivaatio kestä kauaan jos iskee kuumuus. Kunnialla saatiin kuitenkin esitys läpi heittäen rollereita ja "pituutta". Muutaman reisivaultsin teki ja flipit, mutta siihen ne temppuilut jäikin. Semmoinen perus Domimainen suoritus mitä ennenkin nähty. Omat heitot oli sentään jo tarkempia ja pääkoppa rauhallisemmassa mielentilassa, koska nuo esitykset alkaa olemaan jo aika rutiinia kun tuttu porukka ja onhan tätä harrasteltu jo ööh jotain 3 vuotta vaikka itse esityksistä rutiini puuttuukin meidän kohdalla, mutta häiriönsieto ja muu alkaa olemaan ihan ok kunnossa pikkuhiljaa. Niin koiralla kuin ohjaajalla. Alkuesittelyssä tuo otus meni tokomoodiin ja pönötti vasemmalla sivulla. No siinäpä oli. :D Sais ottaa saman asenteen tokokokeisiinkin.
Ennen esitystä tankkailtiin fitdogin energiajuomalla ja esityksen jälkeen upposi vettä jonkun verran ja toinen kupillinen fitdoggia. Nesteytyksestä ei ainakaan tarvinnut olla huolissaan ja Domi sai kummasti kuuman esityksen jälkeen lisäenergiaa juomabreikistä joten esityksen jälkeen jaksoi taas touhottaa samaan tahtiin kuin ennenkin.
Domi se löytää aina ne kameratyypit ja vie niille kiekot ja varmistaa, että nyt varmasti häntä kuvataan. Koira joka on tietoinen ympäristöstään ja odottaa ihmisten reaktioita. Hassu koira.
Domin käytös stadionilla oli erinomaista ja kelpasi kulkea kuulokoiravaljaat päällä. Miten rennosti voikaan koira ottaa siihen verrattuna mistä ollaan lähdetty hommaa rakentamaan kasaan ja tätä pitää aina hokea, koska onhan se siistiä. Koira alkaa löytämään sen tasapainon ja rutiinia hengailuun.
Joka tapauksessa mentiin näytöksen jälkeen expo alueelle seikkailemaan. Ensimmäisenä etsittiin tietysti HauHaun myyntipiste josta matkaan lähti leluja ja nameja joista riittää pienelle bostonille joksikin aikaa. Eipä tuolle oo tullutkaan ostettua leluja hetkeen, kun en jaksa siivoilla jälkiä, mutta nyt oli hyvät tarjoukset joten miksipä ei. Namejakin kuluu meillä paljon joten kaappi on nyt sitten täynnä erilaisia herkkuja. Paikalla sattui olemaan HauHau Jaana joka hoitaa tätä Domin yhteistyöhommaa joten tulipahan nähtyä livenä kenen kanssa sitä oikein kirjoittelee sähköpostiviestejä. :) Domi pääsi ihmisten syliin ja olemaan rapsuteltavana. Tavattiin myös toinen bossulainen joka osallistui mätsäriin. Nuori narttu ja Domi pisti kakaran kuriin huutamalla. Heh... Vauhtia olisi varmaan riittänyt jos oisivat päässeet vapaaksi.
Päivän kohokohta taisi kuitenkin olla kun Domi pääsi kokeilemaan taakanvetoa. Lajia jota olen itse seuraillut jonkun aikaan ja miettinyt, että sitten joskus omalla koirallakin. Ei niinkään ole ollut varmuutta, että onko Domi se koira koska se ei ole erityisemmin vetoon syttynyt kunnolla. Saanut vetää omaksi huvikseen joskus jos on halunnut, mutta tällä kertaa se yllätti kaikki. Yleensä Domi juoksee karkuun jos se näkee ihan mitkä tahansa valjaat, mutta noihin taakanvetovaljaisiin se puski innoissaan itsensä ja tuntui tietävän heti mikä on homman nimi. Aloitettiin sellaisella miniketjulla, mutta se oli vähän liiankin kevyt Domille (Domihan on tottunut pulkkaan perässään ja muuhun kevyeeseen painoon, tuttu juttu) joten siitä vaihdettiin isompaan ja isompaan. Viimeisenä ketjuna se veti oman painonsa verran ja edes sekään ei hidastanut vauhtia tai pelottanut Domia joten pääsi kokeilemaan kärryn vetoa. Kärrykin lähti liikkeelle helposti ja Domi vaan innostui mitä enemmän painoa oli vedettävänä. Syttyi lajiin kunnolla ja olisi varmaan halunnut jäädä sinne vaikka takana oli jo frisbeenäytös auringonpaisteessa, mutta tuosta se tuntui tykkäävän tosissaan ja motivaatio pysyi (tykkää Domi kiekoistakin kunnolla, mutta siinä motivaatio ei pysy jos on liian kuuma tai liikaa häiriötä ja puhumattakaan tokon hinkkauksesta). Saikin kehuja, että oli päivän paras ensikertalainen joka lähtee noin rohkeasti hommaan mukaan ja Domi nyt on muutenkin tosi avoin koira ja innostuu tommosista uusista jutuista. Ei miutakaan siinä edes pahemmin tarvittu kun Domi toimi hyvin muiden henkilöiden opastuksessa (Domi harvoin kuuntelee muiden ohjeita). Vähän vaikuttaisi siltä, että Domi voisi haluta itselleen omat taakanvetovaljaat ja ruveta vetämään kevyitä ketjuja. Kärryä se ei tule vetämään, kun ei meidän suunnalla edes semmoisia ole ja yksin paha semmoisen kanssa vedättää kun joku tarvitaan varmistamaan ettei se valu koiran päälle ja vahtimaan että koira lähtee tasaisesti liikkeelle ja tarkoitus muutenkin vaan purkaa johonkin tuota vetämisintoa joten ei pelkoa, ei tuo rupea mahdottomia painoja kiskomaan.Silloin tällöin ketjun pätkää kunhan saataisiin valjaat hankittua ja tietenkin sitä ketjua.
Domi näki fanejaan, sai rapsutuksia, kehuja, näki paljon uusia ihmisiä, uusi lajitestaus ja kaikkea muuta yhtä superia. Hieno päivä ja nyt tuhotaan herkkuvuorta ja lelukasaa pikkuhiljaa. Seuraavana valloitusvuorossa on Lahden stadioni syyskuussa, kun esiinnyään sakemannien ipo-kisojen väliaikashowssa. Niin ja saihan Domi tältä reissulta uusia tunnarikapuloitakin muutaman kappaleen jos sitä rupeaisi rakentamaan takaisin kasaan jossain vaiheessa. Ja kun kotia tultiin niin hetki jaksettiin leikkiä vielä uudella lelulla kunnes väsy iski ja se olikin sitten menoa. Zzz...
Dompotti kiittää kivasta päivästä fribakoiria sekä tietenkin kaikkia HauHau tyyppejä jotka on tämmöisen tapahtuman järjestäneet!

1 kommentti:

  1. Mekin käytiin sit kuitenkin siellä expo-alueella. Kiva yllätys kun lähin ostaa Jitralle uutta karstaa, ja hintataulun mukaa oli vitosen mut sainki sen 3€:lla :D käytiin kanssa tota taakanvetoo kattoo. Aika hurjan näköstä suorastaa ku sellanen pikkunen bulldoggi se vissii oli ku veti sitä, ja sit kyydissä se iso koira mikä siin pisteellä oli.

    VastaaPoista