sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lajitestailua

Eilen käytiin rally-tokon koulutuspäivässä pontuksen kentällä ja KnowHaun järkkäämä. Kouluttajana oli Hanne Eestilä.
Itsehän en lajista hirveästi tiedä muuta kun perusteet ja ehkä noin suunnilleen osaan kyltit suorittaa. Domihan ei ole kokonaista rataa tehnyt ööh koskaan. Odotteluajan Domi hengaili suurimmaksi osaksi omassa kopassaan ja olikin siellä rauhallisesti. Ilma oli sopivan lämmin.
Ensimmäisenä jokainen teki vuorotellen alo-radan ja Domi ei ollut ihan tokomoodissa. Mitä missä milloin - kato haju, ooh ihminen! mikäs toi kyltti on?? ai pitäis seurata? Ai pujottelua?? Miten ois merkin kierto?.
Sillä aikaa kun jokainen sai yksittäistä aikaa kouluttajan kanssa niin käytiin rata vielä uusiksi läpi Domin kanssa ja yllätys yllätys se meni sen ihan hyvin ja siinä vaiheessa olikin jo sitten töitä tekemässä eikä haahuillut omiaan. Harmi vaan ettei kisoissa saa sitä toista mahdollisuutta.
Domia hämäsi myös, että yhden tehtävän jälkeen tuleekin perään toinen tehtävä ja homma jatkuu koko ajan toisin kun tokossa koira "vapautetaan" liikkeiden väleissä vaikka siirrytäänkin hallitusti seuraavalle aloituspaikalle. Kouluttajan kanssa tuumailtiin samoja asioita mitä olen itsekkin lähiaikoina miettinyt. Domin kanssa parempi tehdä lyhyitä treenejä ja nostaa sitä motivaatiota sekä vaatia ja kertoa koiralle, että nyt ollaan hommissa eikä puuhailla kaikkea muuta, koska Domi osaa liikkeet hyvin ja tekeekin ne yhtä hyvin miten opetettu kunhan vaan malttaa sulkea sen muun ympäristön mielestään. Lyhyitä treenejä siis ja motivaation nostattamista. Merkkitötsiä ja kylttitelineitä Domi meinasi kiertää kun sitä ollaan tietty vahvistettu kiitos tokon ja se irtoaa niille ilman lupaa joten kaikki treeniroina vaan kentälle häiriöksi tästä lähin. Uskon, että rally-tokon treenaaminen voisi vahvistaa myös meidän tokoakin joten kai sitä voisi perehtyä hiukan enemmän sääntöihin ja ruveta sitä tekemään välillä tokotreenien ohella. Ihan vain 2-3 liikettä kerrallaan putkeen. En kuitenkaan, usko että kisaamaan ruvetaan kun Domilla on jo nyttekin ihan tarpeeksi harrastuksia ainakin toistaiseksi. Ehkä kun saadaan tokosta se AVO1 jonka jälkeen pohditaan ylempiä luokkia ja mietitään miten ne palaset saadaan kohdilleen ennen kun jatketaan tokokokeissa käyntiä niin ehkä siinä vaiheessa voisi käydä vahvistamassa yhdessä tekemisen iloa rally-tokon alo-avo luokissa ja hakemassa kisakokemusta kun sitähän ei koskaan voi olla liikaa.
Tänään olisi ollut rally-tokon möllikisat, mutta ei se mee aina niin helposti Domin kanssa. ;) Sillä turposi illalla silmä lähes umpeen joten jäi nyt nuo kisat välistä meidän osalta ja huomenna olisi eläinlääkärireissu tiedossa. Huuhtelut ei auta vaan silmä on edelleen punainen joten eipä tuota vikaa kauaan viitsi katsella ettei vahingoita silmää mitenkään. Ja olisi ihan hyvä jos se silmä olisi kunnossa ensi viikolla kun viikonloppuna olisi frisbeekisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti