torstai 13. elokuuta 2015

Maailmanmatkaaja Dompotti

Mistäköhän sitä taas vaihteeksi alottaisi.
Ensinnäkään en kuvannut kertaakaan Domia kameralla. Ainoat räpsyt mitä otin on otettu kännykällä joten koittakaa kestää huikea kännykkälaatu järkkärikuvien rinnalla :D ja muut räpsi sitten kameralla kuvia. Tästä tulikin loma ilman somea ja kaiken maailman härpätinlaitteita (kännykkä, kamera, kone...) ja ihan hyvää vaihtelua.
Mutta jonkunlaista tarinaa matkasta kuitenkin tiedossa vaikka ei ihan samaan tyyliin mitä muut reissupostaukset ovat olleet, koska Domi ei tehnyt paljoakaan muuta kun oli kuulokoirana ja rapsuteltavana.

Laivareissut ees-taas sujui paremmin kuin osasin odottaa. Ei jännitystä tai stressiä koko reissun aikana. Ihan tuttu juttu Domin mielestä näyttävästi. Eikä ketään kiinnostanut kysellä koirien papereitakaan tai Domin hengailua mukana.
Ruotsissa oli paljon ihmeteltävää kun uusia ihmisiä ja uudet paikat, mutta sekään ei stressiä aiheuttanut vaan Domi otti kaiken avosylin vastaan. Tämä on oikeastaan asia missä tuo rakkaus koko maailmaa kohtaa luonne on ihan hyvä juttu. Domilla oli kaverina serkkuni Mindy-käppänä. Paljon ulkoilua, rapsutuksia, ruokaa ja Domi kävi uimassakin kun vesi oli ihanan lämmintä. Mindy ei vielä ihan ymmärtänyt uimisen ihanuutta, mutta ehkä sitten ensi kerralla. ;)
Domi oli maailman helpoin koira tuon reissun ajan. Pääsi yllättämään omistajansa, taas. Ensimmäistä kertaa koskaan Domilla ei ollut missään vaiheessa pienintäkään stressiä tai jännitystä. Ei hilseillyt turkki tai tuoksunut semmoiselle jännälle. Täysin rento koira vaikka paljon uusia asioita lyhyessä ajassa. Aina tulee uusia puolia esiin ja edistystä tapahtuu. Kaikki automatkat mitä kuljettiin niin Domi vaan nukkui. Nukkui syvääkin unta jopa eikä mitään koiranuntatorkkuja. Mökillä Domi oli alussa pitkässä narussa ulkona Mindyn kanssa mutta sitten meni liinat niin pahasti sotkuun, että Domi oli ulkona omassa hihnassaan ja sisällä omassa kopassaan johon rauhoittui nukkumaan. Nukkuminen oli oikeastaan se avainsana Domilla reissun aikana. Ulkona sitten moikkaili ihmisiä ja oli meidän mukana kaikessa touhuamisessa. Lauantai aamulla käytin koirat isolla nurmikentällä rälläämässä ja päivällä oli sukujuhlat jossa Domi sai olla mukana. Arvatkaa mitä se teki? Nukkui lattialla. ;) Ja ulkona sitten taas pyöri ihmiseltä toiselle rapsutettavana ja ai, että kun oli mukavaa Domin mielestä. Auringonpaiste ja paljon ihmisiä. Bostonin lempipaikka. Domi käyttäytyi lapsienkin kanssa tosi hienosti. Ei pomppinut tai hepuloinut.
Sukujuhlien jälkeen viskasin koirat ja itteni järveen. Domi ui ja Mindy panikoi. Uimareissun jälkeen koirat pääsi seuraamaan minigolfin peluuta. Domi ja Mindy ois toiminut varmaan hyvinä pallokoirina mutta joutuivat tyytymään katsojan rooliin. Pääsivät kuitenkin mukaan ettei tarvitse olla keskenään vain sisätilassa kun ulkona oli hyvä keli. Myöhemmin sitten grillailtiin ja koirat hengaili puussa kiinni ja ihmettelivät menoa. Ulkoilupäviä koirille.
Illalla/yöllä käytiin heittää frisbeetä koirille. Domihan sitä enimmikseen koppaili, mutta kerran Mindy ehti saamaan kiekon ensin ja se olikin menoa sen jälkeen koska Domi on sitä mieltä, että kiekot on vain hänen. Mindy juoksee täysiä karkuu jyrkkien käännöksien kera ja Domi sinkoaa perässä. Hauskaa katseltavaa. Olisi pitänyt ottaa videota, mutta kuten jo totesin alussa niin en kuvannut mitään ja kännykäkin oli matkan ajan laukussa kun ei ollut yhteyttä, mutta hauskan näköistä se oli ja koirat ainakin väsyi siitä jahtausleikistä.
Tekihän Domi lipputangon kiertoa
sukujuhlissa. Pitää sitä vähän tokoilla mielenvirkistykseksi matkallakin ettei käy elämä tylsäksi.
Sunnuntaina kamat kasaan ja paluu Strängnäsiin ja sieltä Tukholmaan laivaan. Domi matkusti hytissä koko reissun ajan lukuunottamatta kannella käyntiä. Turusta Hesaan ja Hesasta Lappeenrantaan. Hieno ja kiva reissu niin koiran kun ihmisenkin mielestä. Sen verran hyvin käyttäytyvä piski, että pääsee toistenkin mukaan. ;) Suunnittelin jo, että jos lähtisi ensi keväänä tai kesällä Domin kanssa kaksistaan Ruotsiin vähän pidemmäksi aikaa ellei ole töitä tarjolla. Mitäpä myö muutakaan tehtäis joten käytetään tilaisuus hyväksi. Silloin mentäisiin lentämällä. Domin ensimmäinen lentomatka. Uskon sen suhtautuvan siihen yhtä rennosti kun tähän laivamatkaan. Domihan pääsee matkustamoon kiitos työviran.
Ainoa negatiivinen asia reissun aikana Domista on sen hihnakäytös. Semmoista menoa, että huh huh kun innostus meni alkuvaiheessa aina vähän yli, mutta en jaksanut sitä kuitenkaa sen suuremmin stressata kun kaikki muu meni helposti eikä tarvinnut miettiä koiraa pahemmin. Ihanan helppo koira ja koko rotu muutenkin.
Reissun jälkeen Domin ihoon ilmestyi ensin patteja selkään ja eilen kuoriutui iho toisesta takakoivesta ja ihme rupia. Domi käväisi eläinklinikalla jossa sai kuulemma kortisonipiikin ja antibioottivoiteen koska kyseessä oli jonkunlainen allergiareaktio kun jotkut öttiöiset on syönyt. Itse olen tällä hetkellä kipeenä joten kotona ollut Domin kanssa tämän viikon. Ensi maanantaina töihin ja Domikin pääsee altaaseen uimaan.
Semmonen reissu. Ensi viikolla olisi se Eläköön Koirat! tapahtuma ja meidän frisbeenäytös. Harjoituksia takana pyöreä 0. Pitää ensi viikolla pari kertaa kokeilla jotain ettei ihan kylmiltään mentäisiin kun olisi kuitenkin kiva siellä saada edes joten kuten vedettyä ohjelma läpi. Onhan se nyt stadion ja toista mahdollisuutta tuskin tulee ainakaan ihan heti joten treeniä vaan kunhan itse tästä paranen. Syksykin se sieltä saapuu pikkuhiljaa. Domille tarttis hommata kurapuku just noiden iho-ongelmien takia (syksy+sateet=tulehdus/huono iho) ja uusi talvihaalarikin kun örkkipuku on jäänyt vähän pieneksi, että jos joku tahtoo siitä mittoja, kuvia ja vaikka ostaa niin laita kommenttia, narttumalli eli mahaosa ummessa. Miten voikaan 4-vuotias koira kasvaa edelleen.

Hesan stadionireissusta on tulossa videota ja kuvia ja postausta ja vaikka mitä sitten. Kuinkas moni lukijoista on ensi viikolla sinne tulossa? Domi esiintyy sunnuntaina ja saa tulla moikkaamaan. Domi tarjoaa kuolapusun.

Ps. käykääs ehottelemassa temppuja temppuskabaan ja voita herkullisia nameja koiralle.
---> http://domibostoni2.blogspot.fi/2015/07/pahkailyskaba.html

4 kommenttia:

  1. Suosittelen kurkkaamaan Ruttu-Nutun sivut, jos olet haalaria vailla! Meidän bossukalle saatiin sieltä sopiva haalari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Ruttu-Nutultakin olen katsellut. Saas nähdä mistä päädyn tilaamaan. :) Talvihaalarin tekijä on jo selvillä sentään.

      Poista
  2. Hitsi kun mun kääpiövillakoira on selvästi sirompi, joten örkkipuku olisi liian iso :( Mäkun niin kuolasin sen perään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Domille nimenomaan liian pieni rintakehästä ja ei mahdu kunnolla päälle. ;) Että jos haluat mittoja puvusta niin ilmoittele. :)

      Poista