lauantai 27. joulukuuta 2014

Vuoden viimeinen + tilastokatsaus

Domin joulu sujui rauhallisissa merkeissä. Oltiin kotona, ulkoiltiin, kyläiltiin mummin luona, syötiin herkkuja ja revittiin lahjoja paketeista. Domi sai lahjaksi pari vinkulelua, läjän tennispalloja sekä puller rinkulat.

Arkihöpötys
Tiistaina piipahdettiin metsälenkillä ja kamerakin oli mukana joten tuli sitten videoitua Domin touhuja lenkin aikana. Ja eilen Domi sai vetää parin pätkän verran kelkkaa ja hyvin kulkee. :) Bostonista on moneksi.



Tänään uskallettiin käydä juoksemassa jäällä ja heittelemässä frisbeetä. Domi oli intoa täynnä kun oli paljon tilaa missä juosta.

TOKO

Tiistaina julkaistiin uudet tulevat tokosäännöt ja koeohjeet. Muutamassa blogissa niitä on käyty läpi ja eri keskustelupalstoilla joten itse en siihen hommaan lähde sen suuremmin. Ihan turha spekuloida vielä eri liikkeitä vaan mielummin odotan ihan rauhassa tarkempia liikekohtasia selostuksia niin tietää sitten mitä ja miten lähteä opettamaan jatkossa. :) Hienoin uudistus on paikkamakuun kohdalla. Jos koira nousee ylös ja häiritsee muita niin saa 3kk kilpailukiellon. Innolla odotetaan Domin kanssa tulevaa ja uusia liikkeitä ja varmasti treeneihinkin tulee uutta intoa kun saa opiskella uusia asioita ja rikkoa kaavoja oikein kunnolla. Tarkoitus olisi kevään aikana metsästää AVO1 tulos ja mahdollisesti TK2 jos ehditään. Syksyllä sitten Voittajien luokkaan eli Class2 uudistuksen jälkeen.

Torstaina treenailtiin ekaa kertaa kunnolla hidasta seuraamista. Vähän meinasi pylly lässähtää alussa maahan (tarjoten perusasentoa), mutta siitä se sitten lähti sujumaan kun odottelin rauhassa, että Domi tarjoaa oikeaa toimintoa ja naksuttelin ja sain vauhdin säädeltyä sopivaksi. Treenattiin myös luoksaria kuuntelutreenin muodossa, välillä käskin seisomaan ja välillä maahan. Loppuun muutama läpijuoksu.
Illemmalla taas merkkitreeniä ja todella hienosti osaa hakeuta ilman kosketusalustaa oikeaan paikkaan pidemmältäkin matkalta.
Ennen kun siirsin tunnarit ulos tuulettumaan niin sain päähäni testata sitäkin kun ei olla muutamaan viikkoon tehty. Yksi toisto. Yksi superhieno toisto. Ei rynninyt enää ollenkaan kapuloille vaan meni nätisti, haisteli ja toi omansa. Ei edes kapula pyörinyt suussa palautuksessa. Huippua! :)
Päivän päätteeksi ohjatun noudon suuntia kapuloilla. Merkkiä ei ollut. Tässäkin tapahtunut edistystä eikä kertaakaan meinannut valua keskimmäiselle vaan aina meni joko oikealle tai vasemmalle kuten ohjasin. Pari toistoa ja siihen oli hyvä lopettaa.

Eilen keskityttiin noutokapulan nostamiseen ja pitämiseen rauhallisesti suussa. Ollaan nyt yritetty harjoitella ettei sen kapulan luokse tartte juosta etutassut edellä niin lujaa, että se kapula lentää monta metriä eteenpäin ennen kun ottaa suuhunsa. :D Hyvin on alkanut oppi menemään perille ja nättejä nostoja oli ilman vauhtia ja vauhdinkin kanssa. Lopuksi vielä metalliputkipalasen pitämistä suussa. Ei arastele yhtään. Alkuunhan metallikapula oli Domin mielestä vähän jännä, mutta siitä huolimatta se on aina semmosen suuhunsa ottanut. Tämä onkin asia josta Domista tykkään. Se tekee mitä tahansa pyydän vaikka vähän alkuun jännittäisi. Domin parhaimpia puolia.

Tänään oli superihqumahti treenailut hallivuorolla. Jätin frisbeet tarkoituksella kotia ja keskityttiin tokoiluun. Treenattiin hyppynoutoa, hyppyä (kuuntelutreeni), seuraamista, luoksari, piilopaikkamakuu, patukan riepottelua ja unohtamatta tärkeitä juoma- ja lepotaukoja. Ajattelin, että hyppynoutoa pitäisi jotenkin treenata enemmänkin, mutta höpöhöpö taas semmosille ajatuksille. Domi osaa näyttävästi jo sen homman. Hypyssä käskin istumaan, seisomaan ja maahan vuorotellen ja siitä sitten takaisin perusasentoo. Ei ongelmaa. Yhdessä vaiheessa treenitoveri Rommi kävi nuuskuttelemassa Domia, mutta siinä Domi istua pönötti paikoillaan. Vähän kenties ahdisti, mutta luottavaisesti siinä oli ja palkkasin. Hienoa häiriötreeniä ja hieno koira joka kestää nykyään tommosen. Seuraamisessa toisinaan hitusen edisti taas vaihteeksi ja pitäisikin muistaa olla napakampi ja antaa palautettakin välillä, mutta asenne oli kiva ja tarkkaavaisena kuten aina.
Luoksarissa nätti stoppi. Ei ihan samanlainen lukkojarrutus jonka se tekee kotona matolla tai ulkona nurmikentällä kun hallin nurmimatto on hiukan karhea eikä siinä pahemmin lukkojarruja vedellä ilman turvalleen kaatumista. Varsinkin jos enemmän vauhtia.

Piilopaikkiksessa Domi oli edelleen super. Ensimmäistä kertaa menin kunnolla piiloo tuommosessa häiriöpaikassa ja siellähän se pysyi. Ei sitä kiinnostanut vieraat ihmiset tai vieressä oleva koira. Katseli piiloa kohti ja makoili nätisti.
Mikä hienointa koko treenissä oli niin Domin hallittavuus ja yhteistyö joka oli kympin arvoista. Treenitoveri Rommi pyöri Domin lähettyvillä ja juoksi välillä täysiä ohi ja Domi vaan piti katsekontaktia ja tarjosi perusasentoa. Luotto siis toimii puolin ja toisin. Joku toinen koira kun ei välttämättä noin rennosti olisi jos joku tulee kesken kaiken nuuskuttelemaan takapuolta tai hepulijuoksemaan ohi täysiä.
Häiriönä oli Rommin omistajan lisäksi pari Domille vierasta henkilöä ja Domihan oli lähes koko tunnin ajan VAPAANA eikä se lähtenyt muiden ihmisten luokse missään vaihessa (muuten kuin luvan kanssa sai käydä moikkaamassa Rommin omistajaa)!!! Tekemisen jälkeen sanoin Domille "oma paikka" jonka jälkeen se juoksi repun luokse makoilemaan rennosti ja siinä se oli tasan niin kauan kun pyysin sen taas tekemään töitä.Wau! :)

Muuta
Vuoden aikana on tapahtunut kaikenlaista. Domin elämää seuraa täällä blogissa 100 lukijaa + kaikki anonyymit (Kiitokset kaikille lukijoille!). Kävijämäärät on kasvanut ja kommenttejakin tulee lähes jokaiseen päivitykseen joihin on ollut mukava aina vastailla ja lukea. Blogia on katseltu yhteensä noin +55 000 kertaa.
Facebookissa Domin touhuja seurailee 86 ihmistä. Instagramissa 459 seuraajaa. Youtuben puolella 34 tilaajaa. Hienoja lukuja ja hienoja juttuja on tapahtunut sosiaalisen median myötä. Instagramin kautta Domin kuva pääsi Buzzfeedin sivustolle palveluskoiraviikolla edustamaan kuulokoiria. Syksyllä meistä kirjotettiin mahtava juttu Koiramme -lehteen, tehtiin yhteistyötä  Hau Hau Championin kanssa ja järjestettiin blogin ensimmäinen arvonta.
Domin touhuja seuraillaan myös maailmalla. Suomalaiset on kärjessä, mutta heti perässä tulee jenkkiläiset. Mexicossa asustelee muuten yksi bostoni joka on myös nimeltään Domi. ;) Jopa vähän harmittaa ettei itse osaa kommunikoida englanniksi kunnolla, mutta eipä sille minkään voi.
Meidät myös tunnistetaan välillä kun ulkona liikutaan ja varsinkin Helsingin alueella. Onhan Domi erikoistapaus kun on tommonen ruttukuono ja vieläpä työkoirana.

Palaillaan ruutuun taas ensi vuoden puolella ja toivottavasti kaikilla sujuu joulukuun viimeinen päivä ihan kohtalaisesti rakettien paukkeesta huolimatta. Domi ei välitä raketeista, mutta ei se myöskään niitä rakasta.

Jasmin & Domi kiittää ja kuittaa tältä erää.

PS. Domin fb-sivuille tulee juttua lähes päivittäin joten siella kannattaa käydä seurailemassa jos kiinnostaa mitä Domi puuhailee vuoden viimeisinä päivinä.


1 kommentti:

  1. Löysin blogiisi ja liityin pienen tutkiskelun jälkeen lukijoihin. Ihastuin tyystin tähän pieneen tehopakkaukseen, Domiin. Teidän tokovideota oli ilo katsella ja sitä kuinka hyvällä energialla ja täsmällisellä asenteella koirasi suorittaa hommansa. Oikein mahtavaa! Tsemppiä tuleviin koitoksiin ja mä jään lueskelemaan teidän touhuja. :)

    Kolme niin erilaista persoonaa

    Linkaan tuohon nyt tuon omankin köörin blogin, johon kuuluu kaksi käyttöpuolen saksanpaimenkoiraa ja pieni sekarotuinen piski. Harrastuksiin kuuluu tokoilua, jäljestystä, tottista, suojelua, kesällä mätsäreitä ja sen sellaista. :)

    VastaaPoista