maanantai 8. joulukuuta 2014

Koira 2014

Torstaina ajeltiin Helsinkiin käymään Töölön sairaalasssa Husukessa. Domi hengaili autossa mörköhaalari päällä ja häkkissä oli monta peittoakin ettei tulisi kylmä, mutta ei Domin kauaan siellä tarvinnut viihtyä kun selvisikin, että Domihan saa tulla mukaan (kiitos kuulokoirailun) ja niinhän siinä sitten kävi, että Domi pääsi ensimmäistä kertaa ikinä seikkailemaan isoon sairaalaan kahvion puolelle ja vierailtiin myös vuodeosastolla moikkaamassa hoitajia. Eikä kukaan ruvennut valittamaan asiasta. Siistiä! Taitaa Domi siis lähteä joskus tulevaisuudessakin vielä noille reissuille mukaan kun kyseessä vain polikäynti. ;) Ja miten hienosti Dompotti osasi olla. Alku nyt meni edelleen vähän pelleilyksi, mutta on hienoa huomata miten Domi rauhoittuu koko ajan vaan nopeemmin ja kykenee makoilemaan paikoilleen.
Helsingistä ajettiin Hämeenlinnaan yöksi, koska perjantaina meillä oli sovittu tapaaminen Miian kanssa Goodman kauppakeskuksen kahvilassa. Käytiin läpi meidän kuulokoirakoulutuksen tavoitteet ja Domi valmistui virallisesti kuulokoiraksi kun paperityöt saatiin tehtyä! :) Kahvittelutuokion jälkeen Domi pääsi ensimmäistä kertaa käymään ruokakaupassakin josta lähdettiin ajelemaan takaisin Helsinkiin (ees taas ajamista..), koska meillä oli kerrankin mahdollisuus osallistua messarin frisbeetreeneihin. Domi pääsi siis etukäteen tutustumaan ja nuuskuttelemaan hajut läpi. Pitkä päivä oli ollut jo takana Domilla (kahvila ja kauppareissu), mutta osasi tällä kertaa nukkua automatkan Hämeenlinnasta Helsinkiin joten virtaa riitti taas illalla messarissa eikä väsymys näkynyt missään.
Varsinaista ohjelmaa meillä ei frisbeen osalta ollut, koska Domille suurin haaste on ollut häiriö ja tällä kertaa mentiinkin asenteella, että muutama heitto ja välillä palkkaus namilla. Sehän onnistui! Domi suoriutui treeneistä läpi ilman karkaamista!!!! Yksi kunniakierros piti tehdä, mutta haittaako se. :D Kyse oli vain treenistä. Domi pääsi myös yhteiskuvaan Aissin kanssa.

Messaritreenin jälkeen käytiin vielä syömässä Chico's ravintolassa jossa Domi oli mukana kun en sitä autoon viittinyt jättää ja siellä sitten tulikin joltain toiselta asiakkaalta valitusta ettei sinne koiria saa tulla, mutta kylläpäs saa, koska Domi on kuulokoira ja tarjoilijalle tämä asia oli ihan ok. Miksi ihmiset ei voisi todeta/nätisti kysyä, että minkä takia koiran pitää tulla vaan heti pitää ruveta huutamaan ja valittamaan??
Tässä vaiheessa Domi olikin jo sen verran väsy että nukkui ravintolan pöydän alla ja ennen lähtöä sai rapsutuksia fanilta kun Domi tunnistettiin (Domilta pusuterveiset tälle henkilölle!). Pitäisiköhän meidän liikkua enemmänkin pääkaupunkiseudulla, kun siellä ihmiset tunnistavat Domin.

Johannan luona Domi jaksoi vielä hetken riehua, mutta ruuan saatuaan kävikin nukkumaan. Tarjolla olisi ollut iso sänky tai sohva, mutta ei. Domi valitsi meidän tyynykassin jossa tutut hajut. Sinne se juoksi aina nukkumaan kun käänsin selkäni. Hassu koira.

Lauantai olikin sitten jännä päivä, koska Domin oli tarkoitus edustaa kuulokoiria hyötykoirapisteellä klo 15-17. Aamupäivästä jo lähdettiin messariin ja kierreltiin siellä sekä käytiin istumassa kahvilassa. Pidettiin myös pienoinen palaveri kuulokoiralehden osalta. Domin hihnassa kävely oli mitä oli, mutta itse en menettänyt kertaakaan hermojani asian suhteen ja muuten Domi käyttäytyi tosi superisti. Saa tuosta otuksesta olla ylpeä. Vähän tuli kojuja kierreltyä ja ostettua nameja sekä fleecehihna, mutta muuten vaan oltiin. Moni tunnisti Domin ja tuli moikkaamaan. Domia oltiin jopa etitty ja onneksi myös löysivät loppujen lopuksi meidät. ;) Klo 15 aikoihin päivysteltiin tosiaan hyötykoirapisteellä jossa väkeä kävikin sitten ihan kivasti jopa pienen jonon verran Domin temppujen ja pusujen ansiosta. Domi oli varmaan jossain omassa bossutaivaassa kun sai niin paljon rapsutuksia, antaa pusuja ja vielä namejakin sai mussuttaa. Voikohan bossu muuta toivoa.

Domi edusti kyllä hienosti. Edelleen ihmettelin, että miten hienosti se osaa olla ja käyttäytyä ja miten paljon se on muuttunut näiden vuosien aikana. Höseltäjästä on tullut ihka oikea työkoira joka ei kuluta kaikkea energiaansa tyhmyyteen vaan käyttää sen järkevästi ja tietää miten eri tilanteissa toimia. Ei edes hyppinyt ihmisten päälle pahemmin vaan nousi nätisti vasten seisomaan. Lapset jos tuli silittämään niin silloin pidin Domia käskyn alla joko maahan tai istu käskyllä, mutta muuten sai aika vapaasti olla. Domi on valppaana ja huomaa kyllä kaiken ja se on joka paikkaan innoissaan menossa, mutta siitä huolimatta se on koko ajan hallinnassa ja vahtii, että mitä teen ja minne meen. Paljon tuli kehuja ja kuviakin Domista räpsittiin.
Illalla suihkun kautta nukkumaan.
Domi sai uuden kaverin beussista
Frisbeekoira Termis kävi moikkaamassa Domia hyötykoirapisteellä
Lauantain iltana ei kauaan mennyt, kun pieni bossulainen sammui ja nukkui koko yön sikeesti
Sunnuntai. SE päivä... Domin frisbeenäytös siis. Treenit oli sujuneet hyvin perjantaina joten esitykseen lähdettiin positiivisella asenteella. Vähän alkoi väsymys painaa koiraa ja hetken ajan kerkesin ajatella kaikkia kauheuksia, että miten tuo taas lähtee juoksemaan yleisöön ja se siitä esityksestä. Mutta höpöhöpö tommosille ajatuksille. Sehän on Domi. Domi joka on kasvanut melkoisesti ja ihmeitä tapahtunut vuoden aikana. Se pysyi, se onnistui, se kesti!!!!!! Domi ei häiriköitynyt niin pahasti, että olisi ahdistunut ja lähtenyt menemään vaan se kykeni suorittamaan 1,5 minuuttisen fribanäytöksen ensimmäistä kertaa ikinä!

Fribanäytöksen jälkeen lähdettiin edustamaan taas kuulokoiria hyötykoirapisteelle klo 13-15. Tällä kertaa siinä ei hirveesti ihmisiä käynyt kun tuntui muutenkin olevan sunnuntaina vähemmän porukkaa, mutta siitä huolimatta rapsuttajia riitti Domilla. Lopuksi kuvasin vielä frisbeekoirien vikan näytöksen tapahtumakehässä ja sitten se viikonloppu oli ohi meidän osalta. Rankka mutta mahtava viikonloppu taas kerran takana. :) Domilla varsinkin vähän rankempaa kun 4 työpäivää ja aamusta iltaan tekemistä, mutta hienosti jaksoi ja mahtavasti käyttäytyi. Ei tuosta voi olla muuta kuin ylpeä.
Tavaraa messarista kertyi ihan kivasti kannettavaksi kotiin.
Kolme laatikollista nameja, 2 pipoa Ilowillalta ("Tassun alla" ja bostoniheijastin), läjä ilmaisnameja, berran fleecehihna jossa karvatupsu, Robur ja Hau Life huivit, dentastix paketteja, 2x puller rinkula, kong vinkulelu, koira- ja kissapiparimuotit....

Viikonlopun frisbeekuvat muista koirakoista + pari extraa löydät osoitteesta
http://domibostoni.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat/koira2014/

Domi lähettää pusuterveiset jokaiselle joka Domia rapsutteli, kävi hyötykoirapisteellä moikkaamassa tai muuten vaan tunnisti meidät!

2 kommenttia:

  1. Olin kans tuolla Koira2014 -tapahtumassa ja harmittaa kun en nähny teitä. Ootte kyl ihan loistava tiimi! :)

    VastaaPoista
  2. Harmi ettet meihin tuolla törmännyt, mutta jospa joskus toisten. Domin facebook sivuilla yleensä tulee tiedot ajoissa, että missä liikutaan.
    Ja kiitokset! :)

    VastaaPoista