keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Treenipäiväkirja #1

Viime viikonlopun aikana kun tein koulutehtäviä niin samalla keksin, että voisin ruveta kirjoittamaan Domin treenejä ylös ja niinhän siinä sitten kävi, että väsäsin wordiin treenimuistion johon yritän muistaa kirjailla mitä ollaan tehty milloinkin. Joskus tarkempaa selitystä ja joskus ihan vaan aiheen ylös kirjoittaminen jotta edes näkisi mitä tulee tehtyä ja muistaa pitää treenit vaihtelevina eli ei samaa liikettä viikosta toiseen. Vähintään parin viikon välein voisi myös purkaa noita treenimuistion kirjotuksia bloginkin puolelle. Tässäpä siis ensimmäiset kirjoittelut muistiosta.

13.12.2014
Viime lauantaina hallivuorolla ei ollut muita koirakkoja paikalla joten otettiin Domin kanssa ensimmäisenä tokoa. Ruutuun sinkoamista, ruudusta pois tulemista ja noutamista. Domin stoppi ruudulla on nätti eikä enää niin herkästi jää etulaitaan tai hakeudu tietylle merkille. Kokeilin myös miltä näyttää seuraamiseen tuleminen ruudusta. Muuten kiva, mutta saisi olla vähän tiiviimpi joten se otetaan seuraavaksi meidän treenikohteeksi. Toisaalta voisiko seuruun tulo edes olla vielä hienoa, koska koira on sitä harjoitellut enintään 10 kertaa ennen lauantaita.
Halliin kun mentiin ja Domi pääsi vapaaksi niin ensimmäiset minuutit se sitten juoksi ja hepuloi täysiä ympäri hallia...Harmi ettei tullut videolle. :P Tulin siihen tulokseen, että tästä lähin kentälle, hallille (ihan sama mihin treenipaikkaan) mennään niin sinne mennään hallitusti käskyn alla. Vapautuksesta (palkkana) saa sitten juosta kierroksen jos toisenkin kun Domi tuntuu sitä hommaa rakastavan eniten palkkana. Ehkä hyväkin hoksata tuollainen juttu nyt, koska ylempiin luokkiin mennään ilman hihnaa, kesto pitenee joten täytyyhän tuon pysyä hallinnassa. Siinäpä onkin haastetta bostonin kanssa joiden motivaation kestokyky on hiukan haasteellinen. :D
Riehumisen jälkeen pistin Domin sitten hetkeksi hihnaan ja kasasin itseni. Sen jälkeen homma rupesikin toimimaan mahtavasti. :)

Tokopuuhastelujen jälkeen otettiin frisbeetä ja harjoiteltiin temppuja namipalkalla ja muutama heitto kiekolla. Treenattiin selkäpompun hyppytekniikkaa paremmaksi, koska Domi saisi ruveta oppimaan tulemaan kaikki neljä tassua tasaisesti maahan eikä niin, että etu- tai takaosa tulee ekana. Pari toistoa jonka jälkeen teki täydellisen hypyn! Jee.
Jalan ali pujotteluja joista rolleri, pyörimistä ja ihan lopuksi pari pitkää matalaa heittoa niin Domi pääsi vielä juoksemaan viimeisetkin energiasäästöt pois ennen kotiin lähtemistä.

15.12.2014
Maanantaina jumppailtiin kaukoja aamulla nappulapalkalla. Ylös, alas, ylös, alas... Ja nimenomaan AVO kaukoja. Kivat on vaihdot ja koko ajan paranee.
Päivällä otettiin avoimen luokan hyppytreeniä ja treenailtiin entistäkin nopeampaa reagoimista istumisen osalta. Jokainen joka on Domia nähnyt niin tietää, että se reagoi jo ennestään nopeasti, mutta nyt tehtiin salamannopeasti. ;) Eli koira kääntyy suoraa hypyn jälkeen 180 astetta ja lässähtää istumaan. Pari hyvää toistoa ja se siitä.
Illemmalla pyörittiin vielä kupin päälle ja vahvisteltiin oikealle kääntymistä eli myötäpäivään pyörimistä niin, että etutassut kupin päällä.

16.12.2014
Tiistaina piipahdettiin päivällä Family Centerissä kaupoilla. Domi sai paaaljon kehuja miten hienosti se osaa käyttäytyä ja miten kivasti kuuntelee omistajaansa. Enkä kiellä. Jaksan edelleen itsekkin yllättyä aina miten kivasti Domi osaa mennä. Aina uteliaana joka paikkaan menossa eikä pelkää mitään, mutta silti täysin hallinnassa ja tosi tarkkana mitä teen. Pienikin käsimerkki ja koira pamahtaa maihin makoilemaan rauhallisesti. Domi poseerasi myös joulupukin kanssa. Elävä joulukoriste. ;) Kuvattiin myös oma jouluvideo kun rakennettiin joulukuusi.
Aamulla oli taas kaukojumppaa.
Illalla merkkitreeniä, mutta päätin vähän haastaa Domia. Ennen merkille lähetystä heittelinkin kapuloita ja leluja merkkitötsän läheisyyteen. Domille kaikki noudettava on todella iso häiriö, koska se rakastaa noutaa kapuloita ja leluja ja suuremman häiriön tekee vielä jos ne lentääkin. Voi pientä bossuraukkaa kun sitä nyt noin kiusattiin, mutta Domi selviytyi tehtävästään ihan kunnialla läpi.


17.12.2014
Edelleen kaukojumppailtiin, mutta tällä kertaa pistin frisbeen alustaksi vaihtelevuuden vuoksi eikä se ihan hirveästi Domia häirinnyt.

Huominen ja perjantai on varmaankin vapaapäiviä.
Lauantaina käydään hallilla frisbeevuorolla ja tarkoitus olisi tehdä piilopaikkiksen alkeistreeniä kun kerrankin häiriötä ympärillä tarjolla ja hiotaan seuraamisen käännöksiä (oikealle) paremmaksi. Frisbeessä tehdään todennäköisesti pituusheittoa. Toivottavasti saataisiin videomateriaalia tai sitten ei. :)

PS. Some-Domi siirtyi vähän isompaan näyttöön joten nyt näkee hyvin päivitellä omia facebook -sivujaan ja blogia. ;)
Blogilla onkin jo 98 lukijaa!! Kaksi vielä ja satanen pamahtaa mittariin. Upeeta! Kun se satanen jossain vaiheessa mittariin tuleen niin voitaisiin miettiä jonkunlaista kilpailua/arvontaa alkuvuodesta täällä blogissa.
Domin tokokouluvideosarjaankin on joulun jälkeen mahdollisesti tulossa uusi video jonka aiheena nouto.

2 kommenttia:

  1. Ei voi muuta kuin ihailla teidän saumatonta yhteistyötä ja miten innolla Domi aina tekee työtä käskettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia sanoistasi. :) Tuollaisia kommentteja on aina kiva kuulla ja tajuan itsekkin pikkuhiljaa miten hyvin meillä todellisuudessa yhteistyö pelittää ja sehän paranee koko ajan kun opitaan uusia asioita elämästä.

      Poista