maanantai 24. marraskuuta 2014

Työvaljaat ja kuulumiset

Tänään postilaatikossa oli erittäin odotettu paketti. Nimittäin Domin tulevat työvaljaat. Hyvin sopivat tuon päälle ja isot merkitkin sivuilla niin näkyy kunnolla. Bostonit sen verran vaikean mallisia otuksia, että tilattiin jo nyt niin kerkeäisi palauttamaan ja tekemään uudet vielä tämän vuoden puolella jos olisi ollut tarvetta, mutta tällä kertaa valjaiden teko meni heti ekalla kerralla oikein. :)
Ensi viikolla meillä on GAS-aika (käydään tavoitteet läpi jotka asetin koulutuksen alkuvaiheessa) ja silloin koulutus päättyy virallisesti ja sen jälkeen Domi saa ruveta käyttämään virallisia valjaitaan kun koulutus saatu loppupisteeseen asti.
Domin vammajalka voi jo vähän paremmin. Se on saanut lämpöhoitoa pari kertaa, ollaan venytelty ja hierottu silloin tällöin ja olen pyrkinyt pitämään vapaana vähintään kerran päivässä edes hetken ajan hihnalenkkien lisäksi ja se selvästi tuottaa tulosta. Ei ole pompottanut pariin päivään. Siitä huolimatta Domin polvet tullaan kyllä tutkimaan tarkasti läpi ja varmistetaan onko siellä jotain vakavaa vai onko kyse vain rakenneviasta (moni bostoni tuntuu vähän pomppivan).
Frisbeessä ollaan pyritty pitämään hypyt matalina ja treeniaika on vain pari minuuttia kerrallaan ja kerran viikossa (lauantaisin, hallitreeni, joustava ja pehmeä pohja).
Viime lauantaina tehtiin vain pari frisbeekoppausta ja loppuajasta Domi teki pari kertaa 12kpl kepit testimielessä ja sehän osaa. Sinällään varmaan turha taito ettei Domi tule agilityä harrastamaan varsinkaa jos jalassa jotain on eikä pahemmin treenailekaan tämän enempää, koska pujottelukin rasittaa. Tokoiltiin myös (videotakin on mutta lataan myöhemmin). Perusasentoja ja askelia tehtiin. Tosi hyvin kesti häiriön vaikka hallin toisessa päässä touhusi toinen koira. Pitäisi ruveta paikkamakuuta rakentaa varmemmaksi jotta päästään piilopaikkikseen asti.
Domi sai mummilta lainaan tuommoisen lämpötyynyn jonka päällä Domi tykkäsikin pari tuntia makoilla viikonloppuna. :)
Tämän viikon Domi saakin olla kotona ja ottaa rauhallisesti, koska ensi viikko on vähän vilkkaampi. Torstaina pakataan taas kerran (:D) laukut ja auto. Huristellaan Helsinkiin ja käyn itse tapaamassa lääkäriä jos osaisivat jo sanoa seuraavan leikkauksen ajankohdan. Sen ajan Domi odottaa varmaankin autossa, kun ei meillä siellä kauaan mene. Helsingistä sitten ajetaan vielä yöksi (to-pe) Hämeenlinnaa jossa meillä on perjantaina tuo GAS-keskusteluaika ja tavataan Miia ja varmaan joku muukin yhdistyksen henkilö. Sen jälkeen sitten takaisin Helsinkiin, koska illalla messukeskuksessa meillä on frisbeekoirien kenraaliharkat. Kiva päästä kerrankin tuohon treeniin mukaan. :) Domikin pääsee nuuskuttelemaan 1.hallin rauhassa läpi ja tehdään namitreeniä sekä vahvistetaan, että lähellä pysyminen on paljon kivempaa kun yleisöön karkailu. ;) Sitten jäädäänkin Helsinkiin yöksi Johannan luokse ja lauantaina aamusta messariin. Meidän olisi tarkoitus olla Domin kanssa hetken aikaa kuulokoiraständillä ja pyöritään siellä sun täällä. Saa tulla moikkaamaan ja juttelemaan, mutta muistathan kysyä luvan Domin silittämiseen, koska sillä on työvaljaat päällä.
Sunnuntaina olisi sitten frisbeenäytöksen vuoro ja toivotaan, että tällä kertaa ilman karkailua, vaikka varmasti sekin on viihdyttävää yleisön mielestä. :D Illalla takaisin kotia.

Talvikin on täällä. Oli. Nyt se on loskapaskajääsohjoa.

6 kommenttia:

  1. Voi että, on sun ja Domin blogi niin ihana! Vaikka itsellä on kokeita ja stressiä niin Domin tempausten lukeminen tekee aina niin hyvälle tuulelle!
    Onnea kuulokoiravaljaista (vielä kerran) jaajaa... Ai niin, myöhäiset onnittelut lehtijutusta, se oli mahtava!
    Tsemppiä, pusut Domille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla jos Domin tarinat saa piristämään arjen keskellä ja saa hyvälle tuulelle. :) Dompotti kiittää onnitteluista. Lehtijuttu oli kyllä mainio.
      Domi lähettää bossumaisen pusun. ;)

      Poista
  2. Tyylikäs takki Domilla, pirteät värit. Oon kyllä silti aina vähän ihmetellyt miksi joissain koirien takeissa on huppu? Ja voi ei tuo viimeinen kuva! :D
    Liityin lukijaksi, Domi vaikuttaa niin symppikseltä ja ihanalta, vaikken yleensä lyttykuonoisista korista pidäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huppu suojaa korvia ja päätä, mutta Domi nyt on sen mallinen ettei huppu sen päässä pysy ja onkin vain koristeena. Takki hankittu ainoastaan värien takia (ruotsin värit). :D Muita hupullisia takkeja Domilla ei ole ellei hupparia lasketa.
      Tervetuloa lukijaksi tämän blogin pariin! :)

      Poista
    2. Onnea hienoista valjaista! Pääsin työkaverini siivellä mukaan kilpailevan koiran lihashuolto luennolle, jonka piti eläinfysioterapeutti Patricia Hirn. Sieltä jäi mieleen takapään vahvistukseen pari harjoitusta. Hidas 'hiipiminen' rämeikössä, jossa joutuu nostelemaan jalkoja 7 min päivässä. Ja peruuttaminen + istuutuminen + luokse kutsu. Hänen mielestään koiraa ei tulisi venytellä. Eläin venyttelee itse itseään (olisi hyväksi meille ihmisillekkin ;-) ) Koira ei kykene ilmaisemaan kipua ja saattaakin sietää venytyksen aiheuttamaa kipua miellyttääkseen omistajaansa. Tämähän on taas vain yhden henkilön mielipide, mutta on siinä varmaan perääkin. Ehkä kannattaa odottaa ensin kuvat, ettei vaan esim. venytä jo ennestään liian periksiantavaa kudosta (esim. nivelsiteet).

      Poista
    3. Tuommosia harjoituksia jo tehdäänkin ja kaikenlaista muutakin siinä ohella kiitos temppujen opettelun.
      Varmasti tuossa jutussa voi olla perää. En ole oikeastaan koskaan kovin syvää venyttelyä ja vääntelyä tehnyt vaan jätän semmoiset sitten fyssarin huoleksi juuri nimenomaan sen takia että jos teenkin jotain väärin. Yleensä kevyt venyttely silloin tällöin jonka avulla pystyn näkemään helpommin, että onko jumeja jossakin. Domi venytteleekin itsensä aina hyvin ja aloittaakin päivänsä pienellä jumppatuokiolla. Ekana venyy etupää ja sitten takapää jonka jälkeen vähän kieritään ja pyöritään maassa, ravistelu ja sen jälkeen kykenee lähtemään ulos pisulle. :D

      Poista