lauantai 8. marraskuuta 2014

Lunta tulvillaan on raikas talvisää

Tännekkin satoi vihdoin ja viimein ensilumi! Eihän tuota iloa varmaan montaa päivää kestä, mutta jos edes hetken. Domin tassutkin tykkää eikä tulehdu niin herkästi toisin kuin kurakeleillä.
Välillä vähän treenihöpinääkin. Tänään oli vuorossa taas frisbeetreenit hallissa. Meidän lisäksi siellä oli snautseri omistajansa kanssa. Opetin perusheittoja ja harjoiteltiin selän takaa kiertämistää ja muita helppoja juttuja näin alkuun ja tietty koiran innostamista kiekkoon. Domi sai muutaman tempun tehdä näytiksi ja juosta kiekon perässä hetken aikaan.
Pitäisi itse ruveta miettimään jotain temppuohjelmaa messariinkin. Joku helppo, että keskittymiskyky riittää (ei siis haluta karkailua) ja semmonen missä ei ollenkaan suuria hyppyjä Domin jalan takia. Miettinyt myös jos laittaisin Domille tossut/kengät jalkaan messariesitykseen, koska siellä se alusta on tosi liukas ja kova. Täytyisi vaan ensin kokeilla meneekö koko koiran toimintakyky kun sille tossut pistää tassuihin. :D Taidetaankin tossuja testata huomenna tässä kotona.

Ilmoittauduin myös epävirallisiin tokokokeisiin joka on 23.11. Kiitola-hallissa. Mennään testaamaan missä kunnossa meidän avoimenluokan liikkeet todellisuudessa onkaan. Paikkamakuuta ei tehdä, koska viime kerralla Domi nousi (kylmyys) ja piilopaikkista Domi ei ole koskaan tehnyt ryhmässä joten ei lähdetä liikettä tuhoamaan ja riskeerata muiden suorituksia.

Tässäpä siis avoimenluokan katsaus

Paikalla makaaminen: Onnistuu yksinään. Täytyy treenata ryhmässä ja saada varmuutta muutenkin koiraan lisää. Häiriötreenitkään ei pahasta ole. Tämä liike on treenattavien asioiden listalla.

Seuraaminen taluttimetta: Toisinaan edistää, mutta parempaan suuntaan menossa koko ajan. Täytyy ruveta panostamaan entisestään oikeaan paikkaan ja innokkuuden pysyminen koko seuraamisen ajan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Ei mitään ongelmaa. Nopea maahanmeno ja pysyy maassa niin kauan kuin toisin käsketään.

Luoksetulo: Vauhti yhtä hyvä kuin alossakin. Stoppaus saisi olla hitusen napakampi, mutta treeniätreeniä lisää niin eiköhän se siitä. Tehdään vaihtelevalla palkalla ettei rupea ennakoimaan. Täytyy muistaa tehdä myös läpijuoksujakin.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Ei mitään ongelmaa tässäkään.

Noutaminen: Treeneissä ainakin tehnyt niin kuin pitääkin. Mielenkiinnolla odotan kun näen toimiiko yhtä hyvin koetilanteessakin vai hiipuuko vauhti jollain tavalla.

Kauko-ohjaus: Tassut pysyy paikoilleen eikä liiku, mutta en mene varmaksi sanomaan ennen kuin näen koetilanteessa ja sen mukaan lähdetään sitten treenaamaan.

Estehyppy: Ei ongelmaa. Domi osaa istua esteen taakse ja tulla takaisin kutsusta.

Pohjat siis pitäisi periaatteessa olla kunnossa. Kiva päästä möllitokoon kokeilemaan avonliikkeitä ensimmäistä kertaa niin pystyy sen pohjalta sitten ruveta suunnittelemaan treenejä ensi vuoden kokeita varten. Eiköhän jotain treenikohteita ilmene missä olisi parantamisen varaa. :)


5 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia talvikuvia Domista ja varsinkin tuossa neljännessä on sitä jotakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada tuollaista palautetta. Kiitoksia siis siitä. :) Pyrin laittamaan postauksiin nykyään enemmän kuvia kun lukijat tykkää ja mitäpä niitä säilömään omaksi iloksi kun voi jakaa muillekkin.

      Poista
  2. Haha, mitä kuvia :DDD Ootpas hyvä kuvaamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoittelemalla sitä kaikenlaista oppii ja kuvaa sen mukaan mihin oma kuvakalusto antaa periksi. Mutta kiva jos tykkäsit. :)

      Poista
  3. Teistä oli hyvä juttu Koiramme-lehdessä! Hienoa Jasmin ja Domi! :)

    VastaaPoista