maanantai 15. syyskuuta 2014

Kuulokoiraoppilaan työpäivä

Tarinoin tästä jo facebookin puolelle, mutta ajattelin kirjoittaa tästä oman blogipäivityksenkin.

Mitä tänään tapahtui?

Domi pääsikin töihin. Tuli tilaisuus lähteä käymään Intersportissa missä oli loppuunmyynti ja sain siinä sitten päähäni, että Domihan lähtee mukaan ja ostan sille samalla sählypallon palkaksi tuhottavaksi jos on nätisti. Sanaton sopimus Domin kanssa. ;)
Loppuunmyynti kaupassa joten jokainen voi varmaan arvata ihmismäärän mikä siellä oli keskellä päivää.
                                             * Muistakaa, että Domi on kaikkia rakastava höseltäjä*

Myyjät ei tullut häätämään meitä ja asiakkaatkin olivat enemmänkin iloisia nähdessään koiran kaupassa. Yleensä kun sitä tuntuu saavan ihme mulkoilua ja sanomista asiasta vaikka olisi ihan lupa olla koira mukana.
Varsinkin lapset ihasteli Domia ja kävelivät siinä ympärillä toisinaan. Eikä Domia kiinnostanut ne yhtään! Keskittyi täysin omaan tehtäväänsä ja seurasi minua etten häviä ihmistungokseen.
Mutta mitä tulee Domin käytökseen yleisesti niin se ei olisi voinut hienommin mennä tässä vaiheessa koulutusta, super suoritus siis!. Rauhallisesti käveli vierellä ja väisti ihmisiä sekä tavaroita. Ei häiriintynyt kenestäkään eikä saanut "ihana ihminen!" hepulikohtauksia ollenkaan. Aina kun pysähdyin niin Domi kävi istumaan rauhallisesti viereeni. Pidin hihnan käsilenkistä kiinni joka on Domille merkki, että kulje nyt vierellä rauhallisesti eikä kiskonut kaupassa yhtään mihinkään eli vihdoinkin voi kai todeta, että hihnatreeni on toiminut kunhan mielentila on oikea. Ainoastaan mihin puuttuisin vielä on, se että kierrokset nousee kun hyppää autosta pois ja tietää pääsevänsä johonkin, mutta kun siinä muistaa itse olla päättäväinen eikä päästä koiraa kiehumaan yhtään yli niin rauhoittuu ihan parissa minuutissa ja pystytään jatkaa matkaamme sinne minne ikinä ollaan menossakaan, hallitusti.


Intersportin reissun jälkeen piipahdettiin myös eräässä kampaamossa ja kaiken tämän seikkailun jälkeen Domi ansaitsi kunnon palkan ja pääsi mummin luokse juoksemaan ees taas ja syömään jauhelihapihviä.


Melkoinen saavutus ja muutos siihen mistä ollaan lähdetty aikoinaan. Höseltäjä joka oli koko ajan menossa johonkin, mutta nyt  se osaa nukkua tuhista kesken oppituntien koulussa kun on työtehtävässään eikä kierrokset nouse. Hyvin ehdollistunut liiveihinkin. Ne kun laittaa päälle niin koko koiran olemus tuntuu muuttuvan ja menee työtilaan. Kuulokoirahan on tietenkin töissä 24/7 äänien osalta ja kyllähän Domi äänet ilmoittaa, vaikka liivejä ei olisikaan, mutta liivit päällä se tietää, että lähdetään johonkin ja rauhallisuus on se minkä hyväksyn.

ps. Domi ilmoitti minulle tänään summeriäänen, kun oltiin mummilla. Kehuin siitä ja Domi osasi ohjata minut jopa ulko-oven luokse josta ääni tuli. Pätevä otus! Kehuin, koska en pidä pahana vaikka se tuonkin oppisi. Ehkä senkin äänen opetan ajankulukseni jossain vaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti