tiistai 2. syyskuuta 2014

HHC-tuotepaketti ja kuulumisia

Tänään pääsin vihdoinkin hakemaan Hau-Hau Championin lähettämän tuotepaketin postista.
Domi toimi innokkaana apurina tietenkin paketin avaamisen suhteen (bostoni on kaikessa tekemisessä mukana, aina) ja oli innoissaan kun näki mitä sieltä paketista paljastuikaan.

Mitä sieltä paketista sitten paljastui?:
- Superpremium Lohi-peruna 1,5kg
- Superpremium kana-peruna 1,5kg
- annosateria Superpremium kanaa ja naudanlihaa riisillä
- annosateria Superpremium kanaa ja tonnikalaa riisillä
- annosateria Superpremium lammasta ja vihanneksia riisillä
- triokierre (namipussi)
- maalaisherkut - herkkunakki (namipussi)
- kanafilee-bataatti (namipussi)
- lihaherkut kana-riisipalat (namipussi)
- purutangot (hammastikku)
- pipo & t-paita

- kelpo - metsäneläin (lelu)
- lissu - lintupehmo (lelu)
- lettirengas (lelu)
Domille iski jopa valinnan vaikeus eikä se tiennyt olisiko nuuskutellut herkkuja ja ruokapusseja vai tutustunut leluihin. Päätyi testaamaan ensimmäisenä lelut ja suosikiksi valikoitui lintupehmo josta pieni bostonilainen sekosi totaalisesti. Saas nähdä kauanko pysyy lelu ehjänä. :D Ruuat ja herkut on semmosia mitä Domi onneksi pystyy syömään ja maistelemaan allergioista/ruoka-aineherkkyyksistä huolimatta. :) Domi aikoo myös testata herkut ja ruuat ja niistä raportoidaan toisella kertaa sitten tänne bloginkin puolelle.
Blogissahan pyörii tällä hetkellä arvonta jossa voit voittaa samantyylisen paketin Hau-Hau Championilta eli käykäähän osallistumassa jos kiinnostaa ellette ole sitä vielä tehneet.
Arvontaan pääsette tästä linkistä -> http://domibostoni2.blogspot.fi/2014/08/arvonta-hau-hau-champion.html

Domi kiittää Hau-Hau Championin väkeä mieluisasta tuotepaketista! Näillä herkuilla pärjätään hetki ja nappuloitakaan ei tarvitse pariin kuukauteen käydä ostelemassa.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mutta mitä meille kuuluu? Arki tosiaan alkoi ja kesäkin vaihtui syksyksi. Itse olen käynyt koulua jo 3 viikkoa ja Domi oli pari kertaa mukana ennen kuin aloitti juoksut. Kesän taukoilu oli tehnyt hyvää ja koulussa oli tällä kertaa jo ihan eri asenteella toimiva bossu. Rauhallinen. Ensimmäisenä työpäivänään Domi nukahti jalkoihini jo ensimmäisen tunnin aikana ja päivän aikana opettajat kehuivat miten rauhallisesti Domi on ja huomaamaton eikä se häiritse ketään paikalla olijaa. Mahtavaa sanoisinko! Jotain on saavutettu.
Kuulokoirailusta vielä sen verran, että Domi osaa ilmaista palohälyttimenkin jo eikä ainakaan tähän mennessä ole sekoittanut sitä vielä muihin ääniin. Jee!! Hihnassa kävelykin edistyy. Pitäisi ruveta kävelemään paikoissa missä enemmän häiriötä ja nostamaan vaikeusastetta. Kyllä se vielä testiin mennessä saadaan kuriin.
Ps. kuulokoirien toinen koulutusviikonloppu on jo 2 viikon kuluttua. Kivaa. Siellä on ohjelmassa koirien kouluttamista ja mm. verijäljestystä. Tosi kiva päästä sitäkin kokeilemaan, kun Domin kanssa tehty vain ihmisjälkeä metsässä ja pellolla.

Kesällä kyllä tokoiltiin, mutta enimmikseen alo-liikkeitä. Arjen tultaessa palasi myös treenimotivaatio ja päätin, että se TK1 tosiaankin haetaan vielä tänä syksynä niin ei jää roikkumaan ensi vuodelle, koska siihen on erittäin hyvät mahdollisuudet. Miksipä ei olisi. Koira osaa liikkeet, motivaatio pysyy ja hallinta toimii. Alo-liikkeiden osalta ollaan treenattu todella paljon myös ylempien luokkien liikkeitä ja varsinkin treenattu ulkona, eri kentillä joka on sekin pieni saavutus ja muutos entiseen. Domi tekee täysiä paistaa aurinko tai sataa kaatamalla vettä. Koira ei enää vesisateestakaan välitä, kun tekeminen on hauskempaa. Jopa nyt juoksujen aikaa tekee kivasti töitä ja jaksaa keskittyä. TK1 jälkeen hiotaan tekniikkaa hitusen puhtaammaksi ja siinä ohella ruvetaan kisaamaan avoimessa.



Koirafrisbeen osalta pidettiin taukoa kisojen jälkeen. Pohdiskelin ratkaisua Domin karkailuun kiekkoilun osalta ja rakensin sotasuunnitelman. Päätin, että nyt se karkailu saa luvan loppua tämänkin harrastuksen osalta. Tehtiin ainoastaan viretreeniä ja Domi on saanut pelleillä kiekkojen kanssa vapaasti ilman sääntöjä ja aloitettiin alusta. Rollereita ja kaikkia helppoja/alkeis juttuja. Kahden kiekon leikkiä ja sitä rataa. Vierailla kentillä 15m liina koirassa kiinni ja jos haaveilee edes lähtevänsä niin pääsen stoppaamaan touhun heti. Välillä käsken Domin vaan pysymään paikoillaan keskellä kenttää ja olemaan rauhallisesti kun itse harjoittelen heittoja ja palkaksi pääsee leikkimään kiekoilla minun kanssani.
Sitten muutaman päivän (+viikko) tauko ja...
Koiralla ihan uusi innostus ja vire koko touhuun eikä puhettakaan, että lähtee omille teilleen ainakaan niin herkästi. Ei vaikka on juoksut päällä. Ei se 100% varmuudella vielä jaksa niin paljon keskittyä ettei välillä tekis miel lähteä menemään, mutta pikkuhiljaa rakennellaan tätäkin asiaa.

Mitäs muuta vielä? Käytiin paljon koirapuistoilemassa ennen juoksuja ja siellä Domi on saanut painia koirakavereiden kanssa ja eräs päivä Domi kävi pullavarkaissa kun houkutus oli liian suuri. Höntti koira. :D

Arvonta postaukseen on tullut todella hyviä postausehdotuksia ja kiitän jo niistä tässävaiheessa. Blogi tulee aktivoitumaan tämän postauksen myötä ja heti arvonnan jälkeen rupean kirjoittelemaan aiheista joista haluatte tietää lisää. Joku toivoi postauksiin enemmän kuvia ja kyllä se on mahdollista toteuttaa. Kuvia tulee aina paljon, mutta en ole viitsinyt niin paljon tunkea kerralla mutta ehkä voisin silloin tällöin pistää enemmän jos lukijat siitä tykkää. :) Joku toivoi myös videoita enemmän ja siihenkin on tulossa muutosta. Ajattelin jo tuossa kesällä, että rupean kuvaamaan useammin toko- ja frisbeetreenejä sekä kaikkea muuta siinä ohella.

Lähiaikoina tulevat postaukset:
- Kuulokoirakoulutus yleisesti, valintakriteerit, kenelle kuulokoira, miksi Domista kuulokoira
- Varustepostaus
- Frisbeestä lajiesittely (tajusin etten ole periaatteessa koskaan edes lajia esitellyt täällä. Hups...)
- Juttua kuulokoirien koulutusviikonlopusta
- Koulutuspostauksia, vinkkejä jne. Ehdotuksia aiheista saa antaa ja saa liittyä tokoon, temppuihin, frisbeeseen tai mitä keksiikään niin yritän selventää asiat mahdollisimman selkeästi miten olen jonkun asian Domille opettanut
- Sekä tietenkin yleisiä treenihömppäkuulumispläjäyksiä
- Silloin tällöin kuvapläjäys
- Domin ruokinnasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti