torstai 11. syyskuuta 2014

Kissamyyrä treenaa

Vähän ollaan tokoiltu tällä viikolla vaikka Domilla juoksut onkin. Harvinaisen hyvin jaksaa keskittyä  ja totella. Ei se ennen ole toiminut samalla tavalla juoksujen aikoihin. Ei kumminkaan mitään uutta ja vaativaa tehdä. Tuttuja juttuja.
Domi sai hienon huomioliivin ;) Juuri sopiva teksti bostonille.
Tunnistusnoudon osalta huomasin, että Domilla on vahingossa päässyt viretaso nousemaan tuota liikettä tehdessä ja viime viikon toistot mennyt ihan pelleilyksi. Syöksyy tassut edellä kapulakasalle ja työntää kuononsa jokaiseen kapulaan vuorotellen joten rivistö on kuin pyörremyrskyn jäljiltä kiitos Domin. Ei muuta kuin naksutin kouraan ja naksuttamaan pienin askelin alusta koko hommaa ja nuuskutteluun keskittymistä. Ilman käskysanaa. Keksin jonkun käskysanan tunnarille mitä ei tule vahingossakaan arjessa käytettyä ja liitän sen vasta kun tuo ymmärtää täysin tehtävänsä myös häiriössä. Alle 10 toistoa ja johan rupesi taas sujumaan. Se haisteli koko rivistön läpi rauhallisesti ennen kuin ilmaisi oman. Seuraavakin toisto oli yhtä nätti. Vielä kun muistan joka treenikerta keskittyä 110 prosenttisesti tekemiseen ja olla tiukka ettei niihin kapuloihin kosketa. Noutotreenit erikseen.

Kosketusalusta alkoi olla Domin mielestä frisbee eli se piti aina noutaa (hassu eläin) samalla kun meni koskettamaan sitä joten treenattiin sekin kuntoon. Pari toistoa ja nätisti taas osuu etutassut alustalle eikä yritä ottaa sitä suuhun. Kosketusalustaa käytän esim. ruudun opettamisessa.

Liikkeestä maahanmenossa ja -seisomisessa ollaan pitkästä aikaan keskitytty pysähdyksen napakkuutteen ja napakkuutta ollaankin saatu hyvin takapalkan avulla.

Seuraamista Domi on tehnyt vaihtelun vuoksi oikealla puolella viime viikon ajan imutuksella.
Pitäisi tehdä liikkeelle lähtötreeniä, perusasentotreeniä ja pelkkää suoraa kävelyä. Juoksuosuuttakin olisi hyvä harjoitella, mutta keskitytään noihin ensi viikon jälkeen.

Noudossa syöksyy tassut edellä (en ole ennen jaksanut puuttua asiaan) joten tänään harjoiteltiin kapulan nostoa ja pitämistä suussa nätisti. Tehtiin myös noutoa niin, että Domin piti ryömiä kahden tuolin ali hakemaan kapula ja sama homma palauttamisessa ja Domi suoriutui tehtävästään hienosti. Toi samalla pientä vaihtelua treeneihin. Pitäisi useamminkin keksiä jotain uusia juttuja ettei olisi liian kaavamaista ja tylsää tuo tekeminen. :)



Illemmalla käytiin vähän hömppätreenailemassa ulkonakin. En käyttänyt tokon käskysanoja vaan arkitottiksen käskyjä kuten vierellä, täällä, kierrä jne., kun tarkoitus oli tehdä rallytokon alkeita, mutta olinkin heittänyt kaikki kyltit roskiin enkä jaksanut enää netistä etsiä liikkeitä joten kehittelin temppuja omasta päästäni. Ainoastaan kaukot oli tokotyyliin (istu-maahan käskysanoilla).


Ensi viikon maanantaina pistän yhden tokoilmon menemään ja lokakuun alussa toisen. Toivossa hyvä elää, että kahdesta kokeesta tulisi kaksi ykköstulosta. :D Jos ei tule niin voi voi. Keväällä sitten. En viitsi moneen kokeeseen ilmota ja maksaa jos ykköstulokset irtoaakin.
Uudet tokosäännöt tulee kai ensi vuonna käyttöön. Itse odotan uudistusta innolla ja seuraan miten tulee käytännössä toimimaan (= ihmisten reaktiot).

Viikonloppuna varmaan keskitytään tunnistusnoutoon, hyppytreeniin ja kaukoihin.
Ensi viikon Domi saa levätä tokoilusta ja olla rauhassa kun täytyy sitten viikonloppuna jaksaa tehdä töitä täysillä kun on se kuulokoiraviikonloppu. Domia ei oo pahemmin kiinnostanut ääniä ilmoitella juoksujen aikana joten on saanut niistäkin pari päivää taukoa ja jatketaan ensi viikolla äänien parissa hiukan. Puhelinta se on sentää ilmoittanut nätisti ulkona ja onhan se sillä jo suht varma asia, mutta sisällä meinaa vähän unohtua kun juoksut väsyttää ja Domi vaan nukkuu. Noh nämä jää ehkä Domin viimeiseksi tai toiseksi viimeisiksi juoksuiksi niin päästään tästäkin haitasta pois. :) Hihnassa kulkemisen osalta en ole kertaakaan antanut periksi ja eiköhän se työ vielä palkita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti