keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Valopilkku taivaalla

Pari vapaapäivää takana ja aurinko on suostunut ilmestymään taivaalle. Sehän tietää meidän osalta siis paljon treenailua ulkona ja pitkiä lenkkejä, koska bossut (ja mahdollisesti niiden omistajatkin) rakastaa aurinkoa ja lämpöä!
Eilen käytiin tapiksella tokoilemassa, kun tekonurmella oli porukkaa. Ensin Domi teki ruutua johon olin vienyt kosketusalustan. Hyvin irtosi ja juoksi suoraan ruutuun eikä hakeutunut merkille. Pari toistoa eri matkalta jonka jälkeen haettiin yhdessä noutokapula autosta ja seuraavana vuorossa olikin nouto jossa keskityttiin tällä kertaan siihen palauttamiseen, koska Domi on ruvennut "unohtamaan" että se kapula pitäisi tuoda takaisin perusasentoon kunnolla. Yleensä meinaa vähän jäädä vajaaksi se tuleminen kun kapulan kanssa riehuminen olisi kivempaa. :D Lähtee kyllä kapulalle täysiä ja ottaa sen hienosti suuhun. Noutoa ei tehty ollenkaan kokonaisena liikkeenä vaan nimenomaan pelkkiä palautuksia ja rauhallista pitoa vahvistettiin. Hyvin selviytyi tehtävästään ja nyt taas muistaa idean.
Tässä vaiheessa pieni tauko ja käytiin Domin kanssa minilenkillä nollaamassa aivot.
Tauon jälkeen taas palattiin ruudun ääreen. Tällä kertaa parista eri suunnasta ja ilman kosketusalustaa. Viimeisessä toistossa hihna oli ruudussa palkkana (Domi rakastaa 1m treenihihnaa).
Loppuun vielä vähän seuraamista jossa otettiin perusasentoa, 2-3 askeleen seuruupätkiä ja vahvistettiin oikeaa paikkaa.
Domi oli treenin ajan lähes koko ajan vapaana sekä hyvässä vireessä, otti kontaktia ja koko ajan hallinnassa. Jee!!
Tänään aloitettiin päivä reippaalla 1,5 tunnin metsälenkillä. :) Alkumatkasta Domi sai hihnatuomion kun ei ollut tietävinään luoksetulokutsua, mutta vähä matkaa siinä käveltiin ja pääsi uudestaan vapaaksi. Johan löytyi korvatkin päästä ja sai vapautta mennä pidemmälle (mitä paremmin tottelee = sitä enemmän saa vapautta). Nyt sängyssä tuhisee tyytyväinen bossukka. Iltapäivällä otetaan äänitreeniä ja illalla heitellään palloa kentällä. Siinäpä se tämän päivän ohjelma. Perjantaina Domi lähtee taas kouluun mukaan ihmettelemään eli huomenna varmaankin vapaapäivä.
Mahtavaa muuten miten moni ihminen on kiinnostunut tästä Domin kuulokoirakoulutuksesta ja kuulokoirista yleisesti, että mitä semmonen tekee ja mihin tarkoitukseen. Tullut paljon kyselyitä asiasta blogin, facebookin ja sähköpostinkin kautta. Kyselty myös vinkkejä millä tavoin pystyy lähtemään koiraansa opettamaan eri ääniin ja sitä rataa.
Kysymyksiä ja kommenttejahan voi heittää näiden päivityksien kommentitboxiin, sähköpostiin domi.bostoniblog(at)gmail.com tai vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä facebookin kautta - Domin faniryhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti