torstai 20. maaliskuuta 2014

Työkoiran elämää

Perjantaina Domi kävi ensimmäisellä kahvilareissullaan Coffee Housessa. Rauhallisesti makoili pöydän alla eikä edes häiriintynyt vaikka ympärillä olikin paljon ihmisiä. Hyvin malttoi olla hiljaakin (Domilta voi piip sana kuulua jos tylsistyy).
Sunnuntaina pakattiin tavarat ja lähdettiin Helsingin suuntaan reissailemaan. Matkalla pysähdyttiin Pukaro Paronissa jossa Domi oli myöskin mukana kun kerrankin nyt pääsee liikkumaan.
Tiistaihin asti hengailtiin siellä suunnalla ja Domi pääsi pari kertaa koirapuistoilemaan, lasten synttärijuhlille, ravintolaan ja kahvilaan vierailemaan.



Koska Domilla tuntuu menevän hyvin julkisilla paikoilla niin tänään otin sen mukaan kouluunkin. Hyvin jaksoi olla kolmisen tuntia ihan nätisti ja pääsee toisenakin lyhyenä päivänä mukaan koulunpenkille. Olisittepa nähneet sen ilohepulirallin minkä Domi veti päästyään kotipihaan kun otin työvermeet pois päältä. Rankka työ vaatii rankemmat huvit. :D
Nyt viikonloppuna voisi taas perehtyä paremmin äänien opetteluun, että saadaan niitäkin kuntoon tässä pikkuhiljaa.
Domilla on meneillään myös hihnassa kulkemisen (edelleen...) ja luoksetulovarmuuden hiominen kaiken muun lisäksi.

Kuulokoirakoulutus -sivulle tulen listailemaan paikkoja jossa Domi on vieraillut tämän koulutuksen aikana.


Kuulokoirailun lisäksi ollaan tietenkin vähän tehty tokoakin. Seuraamisessa panostettu oikeaan paikkaan ja  pääsääntöisesti palkkailut lelulla, että saadaan sitä tekemisen meininkiäkin touhuun. Pitkästä aikaan tehty myös kaukoja jonka suhteen korjattliin vähän liikerataa ja nyt on paljon pajon puhtaammat siirrot. Istu-maa ja maa-istu siirto on ollut hyvä ja samoin maasta seisomaan käyminen. Tällä kertaa siis opeteltiin/vahvisteltiin s-i, i-s ja s-m siirtoja
Eilen kävin ostamassa tunnarikapulat vihdoinkin ja Domihan pääsikin heti tunnaria testailemaan oikeilla kapuloilla. Vauhtia on hurjasti johon voisi mahdollisesti keskittyä jatkossa eli saada mielentila oikeanlaiseksi. Toisaalta aina tähän mennessä se on oikean löytänyt joten vauhti ei vielä ainakaan ole ollut ongelma.

2 kommenttia:

  1. Mikä tää kuulokoira juttu on? Voikos mikä vaan koira olla kuulokoira? Ja miten sait sen kouluun :o ei meillä ainakaan saa ottaa, muuta kuin virkakoirat tmv.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin vastailemassa siun blogiin. :) Tuolta ylhäältä löytyy Kuulokoira -välilehti josta löytyy myös tietoa asiasta ja samoin Domin koulutuksesta.

      Poista