perjantai 20. heinäkuuta 2018

Näyttelypuudelikoira treenaa

Fribakisat jäi pois ja tilalle tuli yksi näyttely lisää. Mikille onkin tiedossa huikeat 3 eri näyttelyä kuukauden sisään. Mikkeli, Kouvola ja Vantaa. Alkukesä jäi välistä koiratouhuista kiitos ohjaajan nenäleikkauksen loppukeväästä joten otetaan nyt ne hetket takaisin.
Miki onkin viimeaikoina treenaillut vaihteen vuoksi näyttelyhommia ja itse yritän etsiä sitä sopivinta esitystapaa. Sieltä se alkaa löytymään ja Mikikin alkaa ymmärtämään seisomiskäskyn (en ole sitä aikaisemmin opettanut edes, mennyt tuurilla). Kävelyvauhdissa vielä hakemista, että mikä olisi sopivin rytmi Mikin kanssa. Remmikin vaihtui ketjuun, kun Miki oppinut kävelemään niin ettei käy köhimään ohuesta pannasta ja toisena vaihtoehtona ohut yksinkertainen naruhihna. Ikäähän Mikille tulee tässä kuussa jo 17kk eli elokuussa 1,5v. Niin se aika vaan menee ja Terri-Eri (Vantaa) onkin Mikin vika kerta junnuluokassa. Loppuvuodelle olisi vielä Jyväskylän (marraskuu) ja Helsingin (joulukuu) näyttelyt, mutta siinäpä ne tämän vuoden osalta.Vähän voi myös pusutella kesken treenin. T. Miki--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


On tiedossa näyttelyjä, ohituskurssia, testiä ja kuulokoiraleirikin kutsuu alkusyksystä. Autolla ajelua. Sitä parasta. En muista tiedä, mutta itse tykkään ajella autolla ja mikäs sen parempi kohde kuin koiratouhut. Ihanuudesta huolimatta oma selkä ei oikein tykkää pitkänmatkanajoista ja pääasiassa ajankin pitkät matkat vanhempien farmarilla jossa parempi ajomukavuus ja penkit saa säädettyä huomattavasti paremmin kuin omassa autossa. Siitä huolimatta selkä ilmoittaa itsestään viimeistään paluumatkalla. Ei varsinaisesti kipeytymällä kipeydy (korkea kipukynnys muutenkin joten ihan pieniä kipuja en edes tunne), mutta silti pitää välillä venyttää selkää kesken ajon ja samalla myös menee oikean käden ranne jumiin jolloin täytyy sormet naksauttaa. Siinä Back On Trackin paketissa saapui tosiaan minulle selkävyö (paketti saapui kesäkuun alussa, koirille peti + ruusunmarjarouhe ja itselleni mm. tämä vyö). 

"Edestä matalaa selkäsuojaa suositellaan niille jotka istuvat paljon, esimerkiksi ajavat autoa tai ratsastavat.

Lantionseudun istuvuuden parantamiseksi voi selkävyön kiinnittää edessä hieman ristiin.

Optimaalinen ihokosketus saadaan vyön takaosassa olevan pehmeän ja irrotettavan tekstiilineliön ansiosta. Se täyttää ilmataskut, jotka muodostuvat selkärankanikamien ympärille. Neliö voidaan haluttaessa poistaa, esim. halutessaan ohuemman suojan housujen alla. Hoitava vaikutus säilyy silti, koska koko vyö on keraamista tekstiiliä.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää tekstiilineliötä irrallaan, mikäli haluat erittäin ohuen suojan."

Teen töitä kotoa käsin koneella sosiaalisenmedian parissa ja koneen äärellä tulee toisinaan vietettyä useampi tunti. Välillä päivän viimeisillä tunneilla alkaa alaselkä jumiutumaan. Selkävyö kiinni ja ah. Se helpotus. Vaikutus alkaa hetken kuluttua ja kyseessä ei ole mikään tiukka tukivyö vaan tuo selkäsuoja joustaa paljonkin joten voi jatkaa istumista normaalisti ja usein saatan pitää suojan yön yli paikoilleen. Itsehän omistan myös bot-pitkähihaisen paidan ja se on jo niin kulunut (useamman vuoden vanha ja erittäin käytetty) ettei se enää tehoa millään tavalla joten alkuun uskalsin epäillä saako selkä enää tuosta suojastakaan sitä vaikutusta ja lämpöä kun on niin tottunut siihen paidan vaikutukseen, mutta pakko se oli hetken käytön jälkeen todeta, että kyllä toimii.

Selkäsuoja pääsi tositestiin heinäkuun alkupuolella kun ajettiin Mikin kanssa rotuyhdistyksen kesäpäiville. Tajusin vasta paluumatkalla, että onpa reissu sujunut jotenkin helposti eikä tarvinnut tehdä yhtäkään ylimääräistä pysähdystä sen takia, että olisi pitänyt hetken kävellä. Jatkossa siis tuo suoja tulee kulkeutumaan aina mukana pitkänmatkan reissuissa. Vähintään. Sen tuntee jälkikäteen jos unohtuu.

Selkäsuojan mitoitus on reiluhko. Back on track sivujen mittaustiedot kuitenkin pitää täysin paikkansa joten kannattaa mitata itsensä ja sen perusteella tilata itselleen oikea koko. Itselläni on koko M, mutta menisi S ja varmaan täytyy siihen vaihtaakin jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti