sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Treenailuja

Ihmeitä tapahtuu, kun vihdoin ja viimein saatiin aikaiseksi tehdä paluu treenikentille eri lajien pariin. 

Miki on tokoillut, juoksut frisbeen perässä sekä käynyt treenailemassa kuulokoirahommia. Tokossa treenikohteena perusasento, kaukot ja kapulan pito. Seuraa muutaman askeleen verran. 
Perusasennossa meinaa jäädä turhan taakse. Rohkeasti saa palkata oikealla kädellä ja eteen. Domin kanssa väännetty edistämisestä vuosia. Erilaiset koirat. Kapulanpidossa oli hetki taukoa, mutta nyt jatkettu treenejä hyvällä menestyksellä. Pitoon pitäisi saada rakennettua kestoa, mutta osaa nostaa kapulan maasta ja tuoda sen käteen pieneltä matkalta. Kaukoihin voisi mahdollisesti keksiä jotkut omat käskysanat ettei sekoitu arjen käskyihin.

Frisbeen perässäkin Miki on päässyt juoksemaan ahkerammin. Keskittymiskyky paranee joka kerta, mutta ei tuo keskittymiskyky ja toistokestävyys silti mitään huippuluokkaa vielä ole, mutta aika ja treenit tekee tehtävänsä. Tässäkin. Hienosti juoksee rollerin perässä sekä kopata lyhyitä heittoja ilmasta. Pääasiassa vain rollereita ja innostamista.

Domi on fribaillut ja ollaan tultu siihen tulokseen ettei siitä välttämättä kisakentille enää ole. Suurinosa heitoista vaan menee huti vaikka miten tarkasti heittäisi (videoilla onnistuneita koppeja).
Ihan sama miten tarkasti heittäisi niin ohi menee. Maasta etsii hajun perusteella kiekot. Parin viikon päästä vihdoin ja viimein se silmätarkastus joten selviää onko se näkö oikeasti heikentynyt.
Onhan ne kopit ja heitot hienoja jotka kiinni saa.
Lämmönsietokykykään ei ole enää niin hyvä kuin aikoinaan joten ei viitsi ottaa riskiä ja lähteä kisaamaan. Senpä vuoksi Miki onkin päässyt useammin kiekkojen kanssa touhuamaan. Jos siitä saisi frisbeekoiran joskus tulevaisuudessa, mutta tuskin sitäkään kisakentillä tänä vuonna nähdään. Saakoon kasvaa vielä.

Fribailua kaikesta huolimatta Domillekin omaksi huviksi. Hienosti se juoksee ja tykkää touhusta vaikka heitot menisikin huti. Ei edes hyppää jos ei ole täysin varma.
Vaihtelun vuoksi on Domikin päässyt tokoilemaan. Ei se siinäkään enää erota merkkiä tai ruutua kovin etäältä (ainakaan ruohokentällä), mutta helppo ohjata käskyillä ja aina pääsee perille asti lopulta. Tavoitteellisesti ei tule tekemään enää, mutta ilon ja huvin vuoksi pääsee aina jotain touhuamaan sekin, kun tulee treenattua Mikin kanssa. Vähän sinnepäin.


Kuulokoiratreenitkin pyörii koko ajan. Tuttuun tapaan kauppatreeniä tälläkin viikolla. Kiva kun voi sääolosuhteiden mukaan valita treenipaikkansa. Kauppa/ostoskeskus/tmv tai pihalla. Kaatosade eli suunnattiin Mikin kanssa ruokakauppaan treenailemaan. Siellä ollaankin nyt käyty kerran viikossa. Koko ajan edistynyt ja oppinut lisää. Vierellä kulkeminen vahvistuu paremmaksi eikä ota häiriötä ympäristöstä. Ohitettiin ihmisetkin lähietäisyydeltä ja tehtiin paikallaanoloa kylmällä lattialla kuin matolla oven edessä jossa kulki ihmisiä ohi. Ehkäpä lähiviikkoina päästään jo porteista kaupan puolelle nuuskuttelemaan ruokien tuoksuja. Olisi kiva saada videoitua näitäkin treenejä, mutta toistaiseksi ei onnistu, koska itse keskityn täysin koiraan eikä ole aikaa leikkiä kameran kanssa. Ehkäpä joskus jos saadaan joku muu kameran taakse videoimaan.


ps. Koodilla JENKKIDUO saat -15% WellAwaren verkkokaupan ostoksista https://www.wellaware.fi/fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti