tiistai 17. heinäkuuta 2018

Helteistä


Tarvitseekohan tähän enää erikseen mainita, että hellettä on? Ihanat kesäilmat! Koirien puolesta harmi, mutta ei tätä koko vuotta kestä. Kohta tulee syksy ja sateet. Helteiden vuoksi ei ole koiratkaan ihmeellisyyksiä tehnyt viime aikoina. Päivät ollaan kotona ja huudatetaan tuuletinta, yöllä ulkoillaan ja käydään uimassa. Miki on käynyt pari kertaa kaupassakin treenaamassa, koska siellä on ihanan viileää joten pääsee edes jotain tekemään. Ei nuo koirat tunnu kaipaavan aktiviteettia näillä keleillä. Makoilevat vaan ja illasta innostuvat kun viilenee, asteen tai pari. Kuumakalle Miki nukkuu yöt parvekkeella vapaaehtoisesti.

Domi lyttynaamalla ei tuo jäähdytysjärjestelmä toimi täysin joten se viilentää itseään suihkepullolla ja juomalla fitdogilla maustettua vettä useasti päivässä. Lämpö ei tunnu kuitenkaan haittaavan sitä suuresti, koska makoilee parvekkeella auringossa koko päivän. Välillä käy hetken viilentymässä ja sitten uudestaan lämpöön. Kun taas Miki pysyttelee sisällä ja pyrkii etsimään viileimmän nurkan.

Domi kävi myös eilen eläinlääkärissä toteamassa kaihin etenemisen ja löydettiin sivuääni sydämestä. Toistaiseksi ei kuitenkaan mitään radikaalia muutosta elämään. Ultrataan varmaan syksyllä kun kelit viilenee ja mietitään tulevaisuudessa milloin tarvitsee lääkityksen vai tarvitseeko ollenkaan. Hyvin mahdollista, että nää helteet on vaan rasittanut. Vaikka eipä se sydämestä normaalia tee jos tuolla tavalla reagoi. Se varmisti kuitenkin sen, että Domin kisaura loppui ja Mikin varaan ei fribakisoja laiteta. Fribakisat jää väliin tältä vuodelta. Ensi vuonna katsellaan Mikin kanssa missä mennään ja mikä tilanne silloin.


Hellekauden alussa (= useampi päivä sitten) käytin koirat juoksemassa nurmikentällä ja hauskaa näytti olevan. Itse yritin opetella uuden objektiivin käyttöä. Domi haki palloa ja Miki juoksenteli muuten vaan mukana ja välillä yksinäänkin. Juoksijapoika. Näillä helteillä tuo kuumakalle ei pysykään kovin kauaan viileänä, kun se kuluttaa vapaanaoloajan juoksemiseen ja on kohta taas läkähdyksissä. Täytyy käyttää järvessä pulikoimassa hihnan kanssa...ja kerran käytiin kahteen otteeseen yön aikana uimassa kun ekalla kerralla juoksenteli siihen malliin, että piti mennä erikseen viilentymään. :D

Ensi viikolla on Mikillä näyttely ja tulee varmasti erittäin hauskaa jos nää lämpölukemat jatkuu sinne asti. Täytyy metsästää Mikille jostain viilennysalusta. Domi ei sinne paahteeseen lähde mukaan vaan jää kotia päivähoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti