keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Tavoitteet 2018

Tälle vuodelle ei ollutkaan tavotteita listattu, kun koirasuunnitelmat meni uusiksi vuosi sitten ja tammikuussa alettiin odottamaan syntyykö karvallisia nakuja vai ei ja mitä koko vuonna tullaan edes tekemään. Domi kävi silmätarkissa ja kaihin myötä mietittiin työuran tulevaisuutta. Loppujen lopuksi kisaamiset jäi harrastuksissa. Koirafrisbeekisojen sijaan suunnattiin kuulokoiraleirille auttamaan. Tokoon ei ole minkäänlaista rutiinia tai tehty mitään järkevää treeniä. Domi on vetänyt ainoastaan ketjuja taakanvetovaljailla ja ollut vain. Opetellut pennun myötä normaalin koiran arkea ja laumaelämää. Siinäkin tietysti jo ihan tarpeeksi ja tavoitetta ollut. Domi kun ei ole sisäisesti mikään laumassa viihtyvä koira.

©Juho Pajari

DOMI
Kuulokoira
Domi pitää virkansa vielä vuoden 2018.
Vuosi 2018 olisi Domin taidontarkistusvuosi, Domi ei mene testiin.

Rally-toko/Toko
Hömppäpuuhailua omaksi huviksi.
Enemmän suunnitelmallisuutta treeneihin vaikka tokon kisakentillä Domia ei enää nähdä
Rally-tokossa olisi mahdollisuuksia alokkaassa, ehkä kisa tai kaksi kertalisenssillä jos huvittaa.

Taakanveto
Kisakuntoon jos pääkoppa ja näkökyky sen sallii
Kropanhallintatreeniä ja kunnon kohottamista.

Frisbee
Se kaikista tärkein Domille. Domi lopettaa kisauransa tyylikkäästi microkoirien freestyle suomenmestarina -16. Tarkkuuskoppailussa/pituusheitossa Domia, ehkä voidaan vielä nähdä, koska siinä pituus on aika vakio mitä heitän ja tulee vahvasti lihasmuistista joten Domi koppaa kiekot vaikka ei kunnolla näkisikään. Helppo myös auttaa äänimerkeillä. Yhtä aktiivisesti ei voida tehdä kuin aikaisemmin, koska hampaat ei kestä. Silloin tällöin.

Muuta
- skeittaaminen, varmasti ihan ykkösjuttu kesällä ja löytyy lauta niin parkkiin kuin katucruisailuun
- silmätukimus, tarkistetaan keväällä -18 kuinka paljon kaihi on edennyt
- uiminen, uimalassa ja järvessä. Domi rakastaa vedessä läträämistä ja uintia
- yritetään jatkaa temppuprojektin videointia
- Domi täyttää 7v

©Juho Pajari
MIKI
Rally-toko/Toko
Alkeistreeniä molempia lajeja ajatellen. Perusteet kuntoon. Mahdollisesti pyritään saamaan ryhmäpaikka tokotreeneistä tai sitten joku yksittäinen kurssi silloin tällöin tai ryhmätreeniä. Katsotaan saadaanko alokasluokan liikkeet opeteltua vuoden aikana. Ei kuitenkaan kisatavotteita vielä vuoden 2018 aikana ellei tilanne näytä siltä, että saattaa pärjätä.

Agility
Ryhmätreeniä omalla porukalla, koulutustunteja tai sitten tästäkin ryhmä/kurssi. Mukava olisi vielä kokeilla jonkun aikaa ennen kuin tekee päätöksen onko meidän laji vai ei. 

Näyttelyt
Ainakin parissa näyttelyssä Miki pyörähtää. Ei muuta tavotteita kuin yhdessä olemista ja kehittyä samalla itse koiranohjaajana kun opettaa uusia juttuja. Miki opettelee juoksemaan kuono eteenpäin suunnattuna ilman tokomaista tuijottelua.

Muuta
- yksinolo, tarkoitus olisi saada olemaan hiljaa yksinolot ja ahkera treenaus jatkuu ensi vuonnakin. Pari ässää löytyy vielä hihasta
- koiraohitukset, vähemmän pörinää ja enemmän rauhallisempaa mielentilaa. Hienoa edistymistä ja toivottavasti sillä linjalla jatketaan
- vapaana olo, opetellaan olemaan välittämättä muista ihmisistä ja koirista kun on vapaana
- mh-luonnekuvaus,  luonnetestiin tähdätään mutta siihen ei ikä riitä joten jos läheltä löytyy mh-luonnekuvauspäivä niin sinne sitten ensin
- frisbee, Miki on syttynyt kunnolla kiekkoihin ja aloittaakin, ehkä treenaamisen ensi vuoden puolella
- pentutreffit
- Miki täyttää 1v

Mikin lista oli vaikein. Mikillä olisi miljoona eri vaihtoehtoa ja mitään ei ole päätetty. Liikaa vaihtoehtoja ja jotain pitää karsia. Se on jo nähty ettei mitään saa aikaiseksi jos yrittää tehdä liikaa asioita kerralla. Kaikki vähän sinnepäin eikä kunnolla suunniteltua kun ei aika tai energia vaan voi riittää kaikkeen. Kaikki vetolajitkin kiinnostaisi. Niin taakanveto kuin vaikkapa potkukelkanveto talvella, mutta ehkä annetaan nuoren pojan kasvaa ja katsotaan vasta kesällä esim. pienesti taakanvetoa ja seuraavana talvena sitten kelkanvetoa. Domikin innostuisi varmasti kelkanvedosta kaverin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti