sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Näyttelypuudeli - Pohjoismaiden Voittaja

Koiramessuilla ja näyttelyssä käyty. Domi kävi pyörähtämässä kuulo- ja tukikoiraständillä hakemassa rapsutuksia. Päätyi lopulta lavalle esittämään työtaitojaan ja temppuja. Nautti maskottikoiran roolistaan ja huomiosta. Ei kuitenkaan enää viihdy jos tungosta ja meinaa jäädä alle joten mahdollisesti Domin viimeinen messarikerta, tai sitten ensi vuonna vielä vikan kerran, mutta sillä tavalla, että Domi hengaa joko autossa tai häkissä odotteluajat eikä liiku mukana ihmispaljoudessa. Nauttii kuitenkin kaikesta huomiosta minkä saa ja odottelee innolla uusia rapsuttelijoita. Kaikki ihmiset otetaan innolla vastaan. Näytöksestä suoriutui super hienosti vaikka epäilinkin kun oltiin juuri kuljettu sen ihmispaljouden läpi kun käytin koirat ulkona ja Domi sitä hiukan stressasi, mutta kun näki puhelimen ja namit niin stressi loppui siihen. Erinomaisesti kuulolla ja ilmaisi sen puhelimenkin. Samalla näytti muutaman tempunkin yleisön viihdykkeeksi. Ikä ja näkö alkaa kuitenkin jo tekemään tehtävänsä. Domi on kuitenkin kerennyt jo kiertelemään kaikenlaisia tapahtumia elämänsä aikana ja ehtinyt näkemään vaikka ja mitä.
Miki mikkelson. Tapansa mukaan iloinen hännänheiluttelija. Ryntäämässä innoissaan joka suuntaan. Ei aina ymmärtänyt kun Domia rapsuteltiin eikä päässyt riehumaan siihen sekaan. Elämä on välillä epäreilua. Ainakin yhden teinikoiran mielestä, mutta kyllä niitä rapsuttelijoita riitti Mikillekin eikä jäänyt ilman. Mikin kanssa kuitenkin keskityttiin huomion sijaa näyttelykehässä juoksenteluun. Virallisten luokkien korkkaus junnuluokassa. 

Sarantais Friend To Everyone "Miki"
Tuomari Lillian Lleton, Tanska
"9 months. Nice head, excellent bite. Good eye and ear. Nice neck. Good forechest for his age. Excellent body piece. Well made hindquarters. Good coat. Free paraller moves."
Eri pu3 sa varasert ja Pohjoismaiden Juniori Voittaja 2017

Erinomainen lopputulos ja hyvä arvostelu. Välillä oli lentoon lähdössä, mutta suurinpiirtein käveli nätisti. Sen mukaan miten on treenailtu. Varsinkin paras uros kehään oli lentävän nopea lähtö kun huudeltiin väärää numeroa tarkoittaen meitä joten äkkiä näyttelypanta takaisin kaulaan ja menoksi.
Miki malttoi seisoa paikoilleen pitkälläkin namipalkkausvälillä kehun voimalla. Pöydällä oleminenkin alkaa olemaan tutumpaa puuhaa, kun on päästy sitäkin harjoittelemaan niin näyttelypöydällä kuin erilaisilla muillakin alustoilla. Pysyi paikoilleen tuomarin käsittelynkin aikana eikä tarjoa enää istumista kovinkaan herkästi. Seisomistreeni siis tuottanut tulosta. Hampaatkin sai katsoa ongelmitta eikä tarjonnut peruuttamista (namikäsi edessä joka aiheutti alkuvaiheessa sen, että Miki alkoi tarjoamaan pöydällä peruutusta ja luopumista. Aktiivinen temppuilija). Kävelytreeniä jatketaan niin saadaan kuono eteenpäin ja mahdollisesti koko koira juoksemaan edellä. Nyt se kulkee vierellä ja tarvittaessa otan kontaktiin, koska mielummin hallinta silläkin uhalla, että liikkeet ei näytä hyvältä, kuin että kuono liimautuu maahan kiinni. Seisomisessa Miki on oppinut moneen eri tekniikkaan joita pystyn hyödyntämään tilanteen mukaan ja usein osuu nykyään takajalatkin kohdilleen vaikka sen seisottaisi vapaasti joten hirveästi ei kulu aikaa asetteluun.
©Mia Sallinen
Näyttelykehän jälkeen oli tosiaan se Domin kuulokoiranäytös ja sen jälkeen koirat pääsivät autoon turvaan, koska ihmistungos alkoi olemaan sen verran valtava ettei kojujen kiertelystä tullut mitään kun Domi ja Miki meinasi koko ajan jäädä jonkun alle. Saivat siis mennä autoon rauhoittumaan ja odottamaan hetkeksi kun kierrettiin kojut läpi. Ostoslista oli jo valmiiksi mietitty ja kaikki tuli ostettua mitä pitikin eikä yhtään ylimääräistä. Ei enää jaksa hankkia sellaista turhaa roinaa ja rompetta. Ostoslistalta löytyi Mikille PerusPomppa ja se löydettiin. Edellinen takki jäänyt ihan liian lyhyeksi ja olen tykästynyt Domin PerusPomppaan joten Miki sai itselleenkin semmoisen. Kokoa isompana ja eri värisenä, tietenkin. Hyvin säätövaraakin. Menee myöhemminkin vaikka leventyisi hiukan ja massaa tulee lisää. Takin lisäksi ostoskassiin päätyi Nutrolin iho&turkki pullo, Rauh! luita, Pedigreen hammastikkuja ja joululahjalelut molemmille.
Vilkkaan päivän jälkeen pääsivät nauttimaan hotellin pehmeästä sängystä (ja ulkona olevasta jäätävän kylmästä ja kovasta tuulesta, meinasi koirat sekä taluttaja lähteä lentoon). Illalla olivat kaksistaan hotellihuoneessa jonkun aikaa eikä sieltä ainakaan mitään huutoa kuulunut kun menin takaisin ja Miki hyppäsi sängyltä alas kun avasin oven joten varmaankin nukkunut. Ehkä alkuun hetken kitissyt ja sitten hiljentynyt. Yö sujui rauhallisesti ja molemmat nukkui sikeästi. Edes Domi ei herättänyt pyytämään ulos.

Miki lähettää onnittelutoivotukset kaikille nakuterrierikamuille hienoista tuloksista!

Vuoden isoin koiratapahtuma ohi ja sehän tarkoittaa meidän taloudessa sitä, että koirat jää pienelle talvilomalle kaikenlaisesta treenistä ja puuhailusta. Seuraavat päivät koostuu siis lenkkeilystä, leikkimisestä, syömisestä ja hengailusta. Treenipuuhia jatketaan uusien päämäärien kera ensi vuoden puolella. Sitä ennen voisi (ehkä) miettiä, mitä sitä tekee ja esim. mitkä voisi olla ne Domin vakituisemmat harrastukset/puuhailut jatkossa. Kenties sitä pähkäillään blogin puolella jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti