lauantai 2. joulukuuta 2017

Kuulumisia

Syksy muuttui talveksi ja ulkona on lunta joka toinen päivä. Miki täytti marraskuussa 9kk ja on virallisesti junnu. Sitä lähdetään juhlimaan ensi viikolla koiramessuille ja Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyyn. Domin voi tuttuun tapaa bongata hyötykoiraosastolta (lauantaina, klo 10-11 vink vink).
Mikin kohdalla keskitytty arkikäytökseen; ohituksiin ja yksinoloon. Ohituksissa edetään koko ajan ja oltu pöhisemättä parin päivän ajan. "Yllättävät" ja nopeat koirakohtaamiset aiheuttaa vielä reaktiota, mutta jos Miki ehtii havaitsemaan vastaantulevan koiran tarpeeksi ajoissa, se kykenee usein ohittamaan hiljaa ja rauhallisesti. Miki on muutenkin vähän tuollainen tyyppi joka tykkää katsella ja ihmetellä rauhassa maailmanmenoa. Reagoi jos tarvetta, mutta muuten ottaa kaiken erittäin rennosti.  Eikä hösellä turhia. Uros ja ihanan yksinkertainen.
Yksinolokin etenee. Hitaasti, mutta etenee kuitenkin. Varmasti se työ palkitaan lopussa kun päästään siihen pisteeseen, että selviää useamman tunnin kotona rauhallisessa mielentilassa. Kotitreenit laskettavissa vielä sekunneissa. Saan kuitenkin käydä viemässä roskat rauhassa ja muuta pikkuhommaa. Autossakin ollut hiljaa, koska yksinolotreenin takia ei voi kotia jättää ettei tule suurta takapakkia joten kulkee mukana autossa toisinaan. Myös kyläpaikoissa rauhoittuu nopeammin omiin oloihinsa ja selvästi alkaa irtaantumaan enemmän eikä koko ajan seuraa perässä. Rauhoittuu jopa nukkumaan jos jää hoitoon.

Marraskuun ajan meillä oli vapaatreenioikeus halliin. Siellä tuli käytyä enimmikseen vaan juoksuttamassa koiria jos ei huvittanut kurakelit ja Domi pääsi fribailemaan. Miki on harjoitellut näyttelyhommia ja sitä, että hallissa tehdään yhdessä eikä ihmetellä muita asioita. Kerettiin myös käymään pari kertaa pentutokoryhmässä josta saatiin kivasti häiriötreeniä ja aina parkkiksella koiraohitustreeniä. Miki on alkanut kiinnostumaan kunnolla frisbeestä joten päässyt siihenkin rakentamaan alkeita. Osaa kopata kiekon ilmasta, hypätä selkään ja tehdä jalkavaultsin. Yksi päivä teki vahingossa flipinkin kun heitin kiekon Domille, mutta Miki nappasikin sen ohimennen. Flippejä ei sentään käydä kuitenkaan vielä harjoittelemaan. Terveystutkimuksia odotellen. Sitä ennen hyvä keskittyä alkeistreeniin, jokaisen lajin osalta. Tokoon liittyen Miki osaa perusasennon, hypyn alkeet, noutokapulan noston ja melkein tuomisen käteen asti, kaukot. Hallin vapaatreenioikeutta jatketaan mahdollisesti vuoden vaihduttua tai sitten mietitään jos saadaan kasaan joku agiryhmä ja käydään sitä tekemään. Aika näyttää. Ensin keskitytään messariin ja sitten menee loppuvuosi rauhallisemmin.
Domin mielestä Miki kuuluu laumaan ja seuraavat tarkasti toistensa tekemisiä. Siellä missä Domi on Mikikin ja toisinpäin. Varsinkin ulkona samojen hajujen äärellä. Domin onkin varmasti helpompi hyväksyä tuollainen aikuistumisen kynnyksellä oleva uros kuin outo pentuhajuinen pikkukoira. Miki on Domia isompi ja painoa reilu 9kg. Sisällä nukutaan ja ulkona sitten riehuvat yhdessä. Miki rakastaakin lunta ja Domi juoksee kaverin perässä. Lumi vaan pöllyää kun nuo kaksi säntää menemään pitkin metikköjä.

Domista ei sen ihmeellisempää kerrottavaa olekaan. Täyttää 6,5v nyt joulukuussa ja touhuaa samoja juttuja kuten aina ennenkin. Vilkas höseltäjä. Siinä missä Miki miettii ja tekee, Domi tekee ja vasta sitten miettii (jos miettii). Pääsee ensi keväänä uudestaan silmätarkastukseen niin selviää onko kaihi levinnyt. Ensi vuoden saa kuitenkin vielä työskennellä kuulokoirana.

Mutta palatakseni vielä tähän vuoteen ja hetkeen. Ensi viikolla koirilla taas puuhaamista kun itsenäisyyspäivänä pääsevät viihdyttämään vanhuksia ja viikonloppuna hesareissu. Lauantaina sinne messariin ja koirat pääsee viettämään hotellielämää. Domi tulee olemaan elementissään kun pääsee rapsuteltavaksi ja Miki näkee samanrotuisia kavereita (ja kasvattajaa). Seuraavan kerran palataan blogin äärelle messarin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti