perjantai 1. syyskuuta 2017

Pentuagility 5

Parin viikon tauko oli treeneistä kun viime viikolla ei päästy. Kahden viikon aikana tapahtunut suuria edistymisaskeleita ja kehittymistä oikeaan suuntaan. Kelit viilentyneet sen verran, että voi pitää koiria autossa vaikka aurinko vähän paistaisi joten Domi kulkee jatkossa mukana ja odottelee autossa. Jos Miki laittaa pelleilyvaihteen päälle niin saa lähteä autoon ja otan Domin tilalle treenaamaan. Tällä kertaa Domi ei kuitenkaan päässyt tuuraamaan Mikiä, koska saatiin hommat toimimaan. Tauko tehnyt hyvää.

Kun tultiin hallin pihaan ja avasin luukun niin Miki sanoi kerran hauhau innostumistaan, luukku kiinni ja hetken päästä uusiksi. Mielentila parempi ja hiljainen koira muutenkin eli sai luvan tulla häkistä pois. Olin myös päättänyt, että jos aloittaa yhtään louskuttamaan leukojaan kun astutaan halliin sisälle niin siinä ovesta sitten rampataan edes takas sisälle ja ulos niin kauan kunnes pysyy hiljaa. Ei tarvinnut ulos lähteä. Halliin pääsi vasta istumalla ja ottamalla katsekontaktia, ei rynnimällä kynnyksen yli hihna kireällä. Pikavilkaisu ympärilleen, että ketä paikalla ja sen jälkeen tarjosi heti katsekontakia ja olin valmiustilassa palkkaamassa h e t i. Sillä aikaa kun muut harjoittelee aina tunnin alussa paikallaan istumista ja sen semmoista niin Mikin kanssa keskitytään kontaktitreeniin ja siihen, että se tarjoaa sitä aktiivisuutta eikä niin, että minä sitä houkuttelisin. Päästiinkin ekaa kertaa muiden lähelle ilman, että yritti hötkyillä. Namejakin vain kourallinen ekalla kierroksella ja heti kun ne oli syötetty loppuun niin vein Mikin autoon odottelemaan vuoroansa. Kunhan saan ehdollistettua sen omaan makuualustaan (aloitettiin vihdoin treenit sen osalta) niin otan joku kerta alustan mukaan agitreeneihin ja treenataan alustalla makoilua tunnin alussa (jos keretään, kurssi kestää enää syyskuun ajan).
Häntä heilutti koiraa koko tunnin ajan ja oli super kivaa Mikin mielestä. Ollaan siis päästy pikkuhiljaa kohti oikeaa asennetta ja tekemisen intoa. Tauot Miki vietti autossa ja oli sielläkin täysin hiljaa. Ihmeitä tapahtuu. Siirtymävälit (autosta halliin, hallista autoon...) sujui yllättävän hyvin ja innokkaasti juoksenteli kentälle ja alkaa jo tajuamaan, että sinne halliin mennään kentälle tekemään eikä keskitytä muiden touhuihin tai hajuihin. Jopa hajuista Miki irtosi nopeammin kuin aikaisemmin vaikka välillä kuonoon leijailikin hajuja/imuroi tekonurmea nameista.

Alkutouhuilun jälkeen taas itse asiaan. Jatkettiin estetarjoamisella niin, että 4 hyppyä neliömuodossa. Jokainen teki oman tasonsa mukaan. Mikistä en osannut yhtään sanoa, että miten menee kun ei olla ehditty harjoittelemaan kotona yhtään, koska pari viikkoa sitten oltiin reissussa ja viime viikolla olin kipeänä ja valmistauduttiin näyttelyyn. Kiertotreenit oli kuitenkin Mikin muistissa ja alkuihmettelyn jälkeen lähti sujumaan kuten ennenkin ja lopuksi saatiinkin tehtyä jo kahden esteen verran pomppimista.
Seuraavana putkea. Ja muut oli sitä selvästi edellisellä kerralla treenannut kun koirat oli edistynyt hurjasti, sitten viime näkemän. Miki kuitenkin jatkoi alkeistreenillä ja putkeen totuttelulla, mutta nyt oli jo loiva mutkaputki. Harjoiteltiin fokuksen ottamista putkeen ja Miki taas mietti hetken, että mikä juttu tääkin nyt on kunnes tajusi idean eli tuijotus putkeen ja kun päästetään pannasta irti niin täysiä juoksemaan putkesta läpi. Ja hauskaa oli. Tässä vaiheessa alettiin olla jo tunnin loppupuolella ja pienen väsymyksen seurauksena kävi ihmiset moikkaamassa parin vikan toiston aikana, mutta ei jumittunut niihin enää niin suuresti kuin aikaisemmilla kerroilla vaan pystyi jatkamaan sen jälkeen tekemistä kunnolla keskittyen.
Viimeisenä tutustuttiin rengasesteeseen ja siitä läpi menemistä ees taas. Treenien loputtua Domi autosta ja käytiin tekemässä iltalenkki hallin lähiympäristössä.
Namien voimalla meni nämä treenit, mutta leikkimistä ollaan kotona harjoiteltu paljon viime aikoina ja joka päivä pidetään leikkituokio. Parin päivän sisällä onkin tullut huomattua siinäkin edistymistä ja Miki saattaa välillä hakea mieleisen lelun lelukorista ja tuo sen minulle. Mikihän tykkää paljon vetoleikeistä. Pallot ja kepit on lemppareita. Kohta varmaan onnistuu jo ulkonakin paremmin ja jossain vaiheessa, toivon mukaan saadaan siirrettyä lelupalkkaus ja leikkiminen agilityynkin, koska kyllähän se paljon helpottaa siinä touhussa jos koiraa voi palkata lelulla.  

Katsellaan minkälainen teinipelleilijä on ensi viikolla mukana treeneissä, kun nyt sujui näinkin hienosti. Täytyyhän se välillä taantua ja tehdä virheitä niin voi oppiakin jotain. Mutta sitten pääsee Domi radalle hepuloimaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti