sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Muuttopuuhia

Koirat ja tavarat siirretty vanhasta asunnosta uuteen. Domille muutos oli helpompi kuin viime kerralla ja ei ole oikeastaan vaikuttanut mitenkään. Ekan illan Domi hengasi eteisessä ja odotti lähtöä, mutta sen jälkeen on ollut kuten aina ennenkin. Mikiähän ei homma kiinnostanut missään vaiheessa sen kummemmin. Se oli tyytyväinen kun tutut pedit ja lelut oli mukana eikä stressaantunut yhtään hiukan erilaisesta arjesta ja tavaroiden siirtelystä. Tässä uudessa talossa asuu monta koiraa ja se oli Mikille uutta, koska edellisessä talossa ei muita koiria näiden lisäksi ollut joten Miki ei ollut myöskään tottunut muiden koirien ääntelyyn ja ettei niihin reagoida. Pari kertaa haukkui ja siihen loppui. Se on Domi joka reagoi herkemmin, mutta Miki ei onneksi lähde siihen mukaan enää ja Domiltakin se on vain pari hauhauta eikä turhaa räksyttämistä. 
Uusissa lenkkimaisemissakaan ei valittamista ja koirat pääsee olemaan taas enemmän vapaana. Tai Domilta on toistaiseksi vapaus otettu pois ja liikkuu 15m liina perässään. Terveisin yksi bostoninterrieri joka on pari kertaa leikkinyt noutajaa ja harrastanut sorsanmetsästystä... Mutta Domi on onneksi konkari liinan käyttäjä ja ei häiritse sen menoa yhtään eli periaatteessa vapaana, mutta tarvittaessa saa stopattua jos meinaa korvat kokonaan kadota. Mikikin päivittäin vapaana ja kulkee hyvin lähellä ja pitää huolen siitä ettei lauma katoa näkyvistä. Jonkun verran kestää myös häiriöitä ja kykenee luoksetuloon. Mikikin opetellut liinan käyttöä (3m) kun kokoa sen verran ettei hihnaan kompastu, koska liinalle varmasti käyttöä myöhemmin Mikilläkin kunhan se tajuaa kokeilla karkaamiset ja jahtaustemput - jos sellaista edes koittaa, koska sen verran helppo pentu ollut toistaiseksi.
Muuton jälkeen en ole pitänyt papereita lattialla yölläkään ja yksi mattokin löytyy jo lattialta sekä parvekkeella on matto ja vahinkoja ei ole tullut. Ei yöllä eikä yksinoloaikanakaan. Eikä enää tarvitse juosta ulkona parin tunnin välein päivälläkään. Tykkään muutenkin kun pikkupentuaika alkaa olemaan ohi. Miki osaa todella paljon erilaisia asioita ja arkirutiinit on vahvat. Välillä sitä jopa unohtaa, että se on kohta vasta 4kk ikäinen, koska edelleen tuo on vaan ollut niin helppo kaveri ja ainakin toistaiseksi kaksi koiraa menee siinä missä yksi. Etuhampaatkin heiluu ja vähän on maistellut lipaston vetonuppia ja sitä on Domikin aikoinaan maistellut. Pääasiassa järsii kuitenkin lelujaan ja luita. Mikin kanssa on myös rentouttavaa käydä hihnalenkeillä, koska se ei vedä ja siitä olenkin ylpeä. Ohituksetkin sujuu jo paremmin eikä ole muutamaan päivään intopörissyt yhdellekään ohimenevälle koiralle. Innostuu, mutta pysyy hiljaa ja luopuu nopeammin kohteesta (toinen koira). Onhan tuohon koiraan käytetty aikaa ja energiaa ja alkuvaihe oltu koko ajan läsnä jolloin pystyi reagoimaan jokaiseen asiaan mitä pentu vaan tarjosi, mutta työnjälki näkyy nyt ja hyvään suuntaan menossa. Vihdoin ja viimein kun se oppi alkaa menemään ohjaajankin päähän, että kerralla kun tekee kunnolla niin jatkossa edes hiukan helpompaa joidenkin asioiden osalta. Myös Domin ja Mikin välit syventyy päivä päivältä ja alkavat oppia, että sisällä ei sitä huutopainia mielellään harrastella ja leikkivät nykyään paljon vetoleikkejä tai painivat matolla hiljaa. Ulkona jos lelut mukana leikeissä niin Domi leikkii edelleen yksinään tai siis heitän sille lelua eikä se kaipaa siihen koirakaveria jolloin Miki puuhailee oman lelunsa kanssa tai nuuskuttelee hajuja. Ilman leluja sitten painivat ja juoksevat keskenään. Muutaman kerran olen myös bongannut Mikin Domin vierestä nukkumasta.

Harjoittelukohteina tällä hetkellä Domilla kaukojen istu-maahan vaihdot kun pomppuefekti kadonnut johonkin joten sitä treenataan taas täpäkämmäksi ja treenaillaan suoraan peruuttamista. Miki harjoittelee seisomista käskystä ja luopumista/jättökäskyä sekä otetaan kuvioihin mukaan kosketusalusta.
Ja kaiken hässäkän keskellä ihan unohtunut, että Domihan sai jo pari kuukautta sitten testiin Acanalta taas ruokaa ja tällä kertaa sieltä tuli kalaversio, Pacific pilchard (sardiiniversio). En ehtinyt kuviakaan räpsimään, koska pussi tyhjeni samantien ja tykästyin. Kunhan Domi syö ruokapönttönsä tyhjäksi jossa tällä hetkellä Acanan prairie poultry nappulaa niin siirrytään tuohon kalaversioon. Itse en yleensä kalanappuloista välitä kun haisevat, mutta nää oli ihan perus nappulantuoksuisia ja Domi saa jotain vaihtelua kun vuosia syönyt vaan kanaversioita eri ruuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti