torstai 22. kesäkuuta 2017

Hampaat tippuu

Tarkoitus oli kirjoittaa Mikin aktiivisuudesta kun se lainasi Domin aktiivisuuspantaa, mutta tulikin "pieni" muuttuja ja jätetään se aihe ensi viikolle.
Tähän voisi kuvitella tarinan siitä miten Mikillä lähtenyt pari maitohammasta, mutta päivän yllättäjä olikin tuo ihan just 6v Domi.
Tiistaina illalla myöhään Domi leikki patukalla ja hetken kuluttua tippui lelu...ja hammas. Ei muuta kuin tutkimaan suuta ja samalla tuli todettua, että toisella puolellakin heiluu hammas. Irronnut hammas oli siis vas.puolella ylhäällä takana. Ei muuta kuin varaamaan hammastarkastusaika Evidensia Univet Lappeenrannan klinikalle heti keskiviikkoaamulle. Suu tarkastettiin ja vaihtoehtona oli odottaa heinäkuuhun tai toimenpide vielä samalle päivälle, Evidensia Animagiin. Sinnehän sitten varattiin aika ja Domi sai päiväkännit klo 13:20. Suun totaalitsekkaus. M1 vasemmalta puolelta oli irronnut ja toinen samanlainen poistettiin nyt oikealta puolelta. Kauhukuvista huolimatta selvittiin siis vähemmällä mitä odotettiin ja poistoon meni vain kaksi hammasta. Tällä kertaa. Takahampaan lisäksi poistettiin yksi etuhammas joka oli vinossa ja hankasi kulmuriin. Toinen etuhammas lähtee poistoon syksyllä kun sekin hankaa toiseen kulmuriin. Oikealla puolella on myös takana M2 hammas joka hiukan liikkuu joten se tarkistetaan syksyllä ja poistetaan tarvittaessa. Reissulla myös selvisi, että Domilta puuttuu yläkakkoset. Koira kuten omistajansa tässäkin asiassa. 

Domi vietti klinikalla aikaa noin 4 tuntia ja nukutuskin oli ollut jo sen verran pitkä jonka takia osa hommasta jätetään syksylle. Domilla ei nukutuksien kanssa ongelmia ole ollut ikinä ja hengittää normaalisti, mutta pitkät nukutukset on kelle tahansa riski. Odotteluaika oli helppo, koska oli tietty raja mihin asti saivat työskennellä vapaasti ja poistaa niin paljon hampaita kun tarvetta ja jos jotain yllätävän isoa ilmenisi niin soittaisivat ja mietitään mitä tehdään, mutta soittoa ei kuulunut joten pystyi toteamaan, että päästiin helpolla eikä sieltä mitään isompaa löydetty. Soitto tuli kun Domi saatiin hakea kotiin.

Se mikä tälläisen on aiheuttanut niin on jonkunlainen tulehdus ja bostonien rakennevika. Ahdas pää ja kita eli miten sinne voisi kaikki hampaat edes mahtua normaalisti ja kunnolla nättiin riviin ja tulehtuu herkemmin kun jäävät sinne "piiloon". Domillakin on hampaita pesty ja syö raakoja luita. Onneksi hampaita jonkun verran suussa on joten parin tai muutaman poisto ei tuon koiran elämänlaatua muuta huonompaan suuntaan. Monia varmasti kiinnostaa frisbee, että mites sen osalta, mutta siihenkin palataan myöhemmin.
Mikikin sai piikin samalla reissulla. Tehosterokotuksen ja rabieksen. Jospa tässä olisi näiden koirien eläinlääkärikäynnit tältä kesältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti