tiistai 14. helmikuuta 2017

Päivä Domin seurassa - Työpäivä

Domin viikon kestävä reissu on takanapäin ja Domi pääsikin aloittamaan arjen pitkällä työpäivällä. Klo 8 lähdettiin aamulla ja 22 aikoihin oltiin kotona. Helsingissä käytiin. Ensin sairaalassa moikkaamassa minun lääkäriä ja poistettiin ompeleet naamasta. Sairaalakeikan jälkeen piipahdettiin Valkeassa talossa kuulokoirayhdistyksen  toimistolla hakemassa Domin uudet ja ensimmäiset työliivit. Loppupäivä vietettiin kyläpaikassa ja illalla myöhään takaisin kotia.

Videosta tuli hiukan erilainen kuin mitä oli suunnitelmissa, mutta en ehtinyt hirveästi keskittymään videointiin kun piti katsella Domin perään ja keskusteltiin siitä, että miten esim. sairaalassa kävellään vai kävelläänkö sitten ollenkaan. Kyllähän sen huomasi ettei olla hetkeen käyty missään. Onneksi odottaminen on Domin yksi vahvimpia ominaisuuksia (kuka uskoisi) joten malttoikin ihan hyvin sen aikaan kun niitä ompeleita poisteltiin ja Domin piti vain katsella vierestä, että mitäs nyt tapahtuu. Kuulokoiratoimistolla muistikin jo sitten miten kävellään nätisti ja näytti parhaimmat puolet järjestösihteerille. Ei edes hepuloinut vaan tassut pysyi maassa. Toimistolta mukaan lähti tosiaan työliivit. Domihan on aina ennen käyttänyt valjaita työvarusteinaan, koska en pitänyt edellisestä liivimallista, mutta nyt kuulo- ja tukikoirilla on uudet liivit jotka tehdään mittojen mukaan tarvittaessa joten pitihän Dominkin sellainen saada. Liivi onkin mukavampi kuin valjaat esim. sisätiloissa.
Päivän päätteeksi käytiin vielä kyläilemässä. Domi pääsi touhuamaan Piekkan ja avustajakoira Jitran kanssa. Noutajasiedätys alkaa toimimaan ja Domi ei ärhennellyt Jitralle vaan yritti alkuun jopa kutsua leikkiin. Loppuillasta menetti kyllä kaveriin hermot pari kertaa, mutta selvisipä syykin miksi se niin käyttäytyy kyseisen rotutyypinedustajia vastaan; epävarmuus. Domi kun alkoi olemaan jo erittäin väsynyt pitkän päivän johdosta. Mutta yleisesti tasapaino säilyi kaikilla ja kaikki koirat tuli toimeen keskenään. Käytiin puistossa kuvailemassa ja vain oltiin. Kotimatkalla olikin takapenkillä yksi väsynyt bossulainen. Ei montaa kertaa nostellut päätänsä 3h matkan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti