tiistai 21. helmikuuta 2017

Harrastuspuuhailuja

Vaihteeksi se hetki vuodesta, kun olisi aika herätä talvikaamoksesta ja aktivoitua eri harrastuslajien parissa kevään tulemisen myötä sekä tietenkin treenailla työjuttuja kuntoon.

Helsinkireissun jälkeen tulin siihen tulokseen, että pieni palauttelutreeni ei olisi yhtään pahempi juttu. Joten ei muuta kuin koiralle liivit päälle, Domin päiväruoka mukaan, naksutin kouraa ja rauhallinen mielentila ohjaajan pääkoppaan ja kohti kauppakeskuksen hälinää. Itse päätin pitää suuni kiinni ja Domi sai tehdä kaiken aivotyöskentelyn itse. Oikeasta toiminnosta sai naksautuksen ja palkan, väärästä toiminnosta pysähdyin ja odotin miten Domi korjaa tilanteen ja omaa toimintatapaansa. Jos Domi pääsi jonkun todella ison houkutuksen (ihmisten luo meneminen) yli itsenäisesti niin pidettiin pienet bileet. Moni ihminen seurasi meidän touhuja, mutta tajusivat pysyä sopivan välimatkan päässä. Domi selviytyi sen verran hienosti koulutustuokiosta, että pääsi lopulta Mustiin ja Mirriin moikkaamaan työntekijää. Ensin luopui henkilöstä ja lopuksi sai vapautuksen ja luvan mennä moikkaamaan. Domi oli erittäin iloinen kun vapaus koitti.
Kun muistaisi useamminkin olla vain itse hiljaa ja ohjailematta. Domi kyllä osaa halutessaan ja yllättää monet sen keskittymiskyvyllään. Onhan se täysin erilainen koira töissä kuin mitä se on "vapaa-ajallaan". Domi myös toimii varmemmin, kun se joutuu pohtimaan tekemisiään.

Työtreenit kun saatiin hyvälle alulle niin on aika  herätellä harrastuslajejakin. Ensimmäiseksi kohteeksi pääsi taakanveto. Tänä vuonna olisi tarkoitus käydä FunPull kisoissa jotka ovat epävirallisia taakanvetokisoja ja niissä tapahtumissa pääsee nuoret koirat ja vanhemmat kokemattomat harjoittelemaan vetämistä kisatilanteessa.
Ketjuja Domi on muutaman kerran vetänyt talven aikana ja niiden avulla pidetty vedossa lihaskuntoa yllä. Varsinaiset taakanvetotreenit aloitettiin kuitenkin renkaalla eilen. Pieni jännitys ilmassa. Olisiko viime kesänä ja syksynä rakennettu itseluottamus pysynyt talven aikana vai mikä olisi tilanne? Domi näytti, että on saanut talven aikana itseluottamusta runsaasti lisää ja viime vuoden treenit ovat tuottaneett tulosta positiiviseen suuntaan! Renkaan kun otin esille niin Domi juoksi heti sen luo ja Domihan tykkää myös kiipeillä oman renkaansa päällä. Hassu koira joka tykkää autonrenkaasta. Rengas lähti liikkeelle heti ensimmäisellä vedolla ja vieläpä tasaisesti ilman keulimista! Domilla oli selvä päämäärä ja erittäin hyvä fokus tekemiseen. Keulimistakin kyllä tapahtui treenin aikana ja siitä yritetäänkin seuraavaksi päästä eroon. Eli koirahan ei saisi lähdössä pomppia ilmaan tai mennä rynkytys tekniikalla eli hyppy valjaita vasten, liina löysälle, hyppy valjaita vasten jne... vaan pitäisi lähteä tasaisesti. Mutta onneksi ohjaajakin alkaa tietämään mitä tekee ja mitkä asiat voisi meillä toimia. Lähdöissä siis auttaa kun jätän Domin seisomaan ja pyydän Domia ottamaan askeleen pari eteenpäin jotta liina kiristyy hiukan eikä jää liian löysäksi jolloin myös lähtönykäisyn voima on tasaisempi ja minimoi samalla sen keulimisen.
FunPullissa käydään keväällä kokeilemassa kestääkö itseluottamus ja pääkoppa kisatilanneta ja kärryä. Sen pohjalta harjoitellaan lisää asioita ja katsotaan mitä täytyisi korjata ja olisiko Domista joskus kisoihin asti vai pidetäänkö pelkkänä harrastuksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti